Riemun futsalpoikaset pääsivät muutaman viikon odotuksen jälkeen jälleen Monnarin kotiparketille pelailemaan kärkiottelua helsinkiläistä Zenithiä vastaan, ja ottelun alussa pienoinen ylilatautuminen hieman näkyikin. Ensimmäisen minuutin aikana nähtiin hyvät maalipaikat molemmissa päissä ja rikekin Riemulle heti merkittiin. Vauhdikkaan alun jälkeen Riemu otti kuitenkin ohjat käsiinsä, ja etenkin ykkösketjun Jonne ”Fore” Forsström ja Leevi ”Leke” Kemppainen väläyttelivät osaamistaan ja loivat jatkuvasti maalipaikkoja. Myös ykkösketjun fyysinen puolisko, villit oriit Kasperi ”Kassu” Halme ja Elias ”HUH-tinen”, näyttivät omia taitojaan, eli ottivat rikkeen kumpainenkin.

“Palju” Paljakka pelasi lauantaina hienon matsin!

Ensimmäisen puoliajan näkyvin hahmo oli kuitenkin Janne ”Palju” Paljakka, joka dominoi ottelua ja näytti muille futsalin mallia. ”Paljun” lapikkaasta lähtikin ottelun avausmaali, joka tilastokirjoihin kuitenkin vastustajan omaksi maaliksi merkittiin.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli Riemun hallintaa, eikä vastustaja Zenith aiheuttanut vaaraa oikeastaan kuin nopeilla vastaiskuillaan. Sen verran kokonaisvaltaista oli kotijoukkueen hallinta, että kaikki 13 kenttäpelaajaa saatiin käytettyä kentällä. Kolmoskentässä pääsi myös debyyttinsä mustaturkoosissa paidassa tekemään Tatu ”Hoffa” Hoffrén, joka oli päästä maalin makuunkin heti ensiesiintymisessään. Laukaus Janne ”Pase” Paskin oivallisesta syötöstä löysi tiensä kuitenkin Monnarin kattopaneeleihin. Noh, kuten ”Hoffa” itsekin on Kainuun maakuntalehdessä taannoin todennut, tästä se lähtee rullaamaan!

“Hoffa” Hoffren liittyi lukuisten tällä kaudella Riemu-debyyttinsä tehneiden nuorukaisten joukkoon.

Riemun lukuisista laukauksista huolimatta tauolle siirryttiin kotijoukkueen niukassa yhden maalin johdossa. Tauon aikana painotettiin kontrollin merkitystä ja johtoaseman säilyttämistä. Valmentaja Sakari ”Sakke” Holopaisen sanoma meni ilmeisen hyvin perille, sillä Zenithin Taneli Päkkilä onnistui tasoittamaan pelin heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. Ja näin.

Pian tasoitusmaalin jälkeen Zenithillä oli erinomainen sauma siirtyä johtoonkin, kun Hassan Yaghoubi pääsi vastakkain Riemun maalivahti Sauli ”hyvä jätkä” Kilpeläisen kanssa, mutta laukoi kotijoukkueen ja -yleisön onneksi yli maalin. Tästä Riemu viimein heräsi taas peliin mukaan, ja ykkösketjun tehoduo Forsström-Kemppainen juoni upean maalin, jolla Riemu siirtyi jälleen johtoon! Kauaa ei tarvinnut seuraavaakaan odottaa, kun ”Paljun” täydellisen määrämittaisesta nostosta Mika ”Hulk” Halonen pääsi ujuttamaan pallon tyylikkäästi tolpan kautta sisään.

Kahden maalin johtoasema kutsui Riemua rauhoittamaan peliä ja ottamaan se lopullisesti kontrolliin. Vaan eihän sellainen lauantai-illan huumaan sopisi – Yaghoubi pääsi toistamiseen vastatusten Kilpeläisen kanssa, eikä tällä kertaa jättänyt ”Salelle” mitään mahdollisuuksia. Zenithin kavennuksen jälkeen mentiin viitisen minuuttia ilman sen kummempia tilanteita, tosin Elias ”Stallion” Huhtisen fyysinen preesens aiheutti jatkuvasti hämmennystä vastustajan joukoissa, eikä ilman loukkaantumisiakaan selvitty: Zenithin Mikko Merikarin polvi koki kovia, ja hänet jouduttiin taluttamaan kentältä pois useamman miehen voimin. Tsempit Mikolle!

“Sakke” Holopainen on luotsannut futsalmiehet neljään voittoon kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa!

Riemu jatkoi maalipaikkojen luomista, mutta Zenithin veräjänvartija Sampo Kaukonen piti joukkuettaan pystyssä muun muassa ilmiömäisellä tuplatorjunnallaan, nollaamalla ensin Halmeen ja paluupallosta vielä Forsströminkin. Viimeiselle kymmenminuuttiselle siirryttiinkin kutkuttavan jännittävässä 3-2-tilanteessa. Monnarin räjäytti kuitenkin koko illan ongelmia Zenithin puolustukselle aiheuttanut kaksikko Forsström-Kemppainen, joista jälkimmäinen painoi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi pallon väkisin verkon perukoille. Upeaa nuoruuden voimaa joukkueen tulokkailta!

Vaikka kahden maalin johto onkin tunnetusti vaarallinen, rauhoitti maali tilannetta hetkellisesti. Noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua Zenith otti odotetusti reikäpaidan käyttöön ja aloitti ylivoimapyörityksensä. Minuuttia kauempaa ei pyöritystä kestänyt, kun Päkkilä pääsi iskemään illan toisensa, vieläpä futsalkentillä harvemmin nähdyllä puskumaalilla. Eikä mennyt kuin tovi, kun sama mies oli jälleen maalipaikassa: tällä kertaa Päkkilän laukaus suuntautui kotiyleisön suureksi helpotukseksi yläriman kautta yli maalin. Jännitettävää riitti siis aivan ottelun loppuhetkille saakka, mutta Riemun puolustus kesti urhoollisesti Zenithin tasoitusyritykset. Lopullisen niitin ottelulle pääsi laittamaan Kasperi “One touch” Halme, joka tavoilleen uskollisena purki pallon yhdellä kosketuksella omasta päästä ja sattui tällä kertaa osumaan tyhjään maaliin. Kaikki lasketaan, ja Monnarin runsaslukuisen mustaturkoosin yleisön iloksi ”Kassu” esitti jo tavaramerkiksi muodostuneen muikkutuuletuksen.

Riemulle lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen hieno 5-3-voitto, joka nosti joukkueen sarjan piikkipaikalle. Tästä on hyvä jatkaa! Alla tilastot ja ottelun maalikooste!

Riemun kokoonpano vs. Zenith lauantaina 3.11.
Sauli Kilpeläinen (mv), Kasperi Halme, Jonne Försström, Leevi Kemppainen, Elias Huhtinen, Basam Elfadl, Mika Halonen, Janne Paljakka, Ville Vanttaja, Tatu Hoffren, Elias Martikainen, Janne Paski, Olli Annala, Tuure Fagerström

Ja tehopisteet vs. Zenith
Leevi Kemppainen 2+0
Jonne Forsström 0+2
Mika Halonen 1+0
Kasperi Halme 1+0
Janne Paljakka 0+1

Linkki maalikoosteesen: https://www.youtube.com/watch?v=yzp-y9ltrfs