Kahdeksan Lepardia lähti lauantaina innokkaina kohti kauden ensimmäistä turnausta. Turnausta, joka jää historian kirjoihin ainakin siinä suhteessa, että joukkueella oli hankittuna uudet pelipaidat jo kauden alussa. Koska Lepardit ovat lähteneet kauteen tosissaan, ei hankinnat ole jääneet pelkkiin pelipaitoihin. Pelisukat ja lämmittelypaidat ovat myös yhtenäiset. Tulevaisuus näyttää, mitä uusia hankintoja aktiiviset materiaalivastaavat keksivät jatkossa!

Huki – Riemu 2–1 (27–25, 25–17, 20–25)

Vastassa ensimmäisenä turnauksen järjestäjä Huki, jolla totuttuun tapaan on kova taso jo usean kauden ajan. Pientä jännitystä oli havaittavissa ottelun alussa Riemun jäädessä jälkeen muutamalla pisteellä. Kun jutun juonesta saatiin kiinni, kiristivät Lepardit tahtia ja  peliin päästiin mukaan. Jatkopalloille päästiin, mutta lopun hieno kiri ei riittänyt ja Huki vei erän 27–25.

Ensimmäisen erän rotaatio todettiin toimivaksi ja sillä jatkettiin toiseen erään. Kentällä nähtiin alusta saakka taisteleva Lepardilauma. Pientä hermoilua oli havaittavissa samalla kun Hukilla peli kulki mallikkaasti. Huki päästettiin liian isolle etumatkalle omilla virheillä ja erälukemat 25–17.

Vaikka peli oltiinkin kahden erän jälkeen hävitty, on jaossa jokaisesta pelistä kolme pistettä, ja kolmas erä pelattiin joka tapauksessa. Hukin pelirytmistä saatiin vihdoin kiinni ja Riemun torjunta löysi itsensä vastustajan hyökkäyksen tielle ja omat hyökkäykset olivat kentässä ennen kuin vastustaja ehti Lepardia sanoa. Koko erän mustaturkoosit olivat askeleen edellä vastustajaa, ja ero säilyi erän loppuun saakka. Erä päättyi lukemin 25–20 Riemun hyväksi. Pistetili avattu ja ensimmäisen sarjapiste kilahti tilille! Vakuuttavaa taistelua koko joukkueelta!

Riemu – Pyry 3–0 (25–15, 25–20, 25–9)

Lyhyt vartin tauko ja uusi peli oli valmiina alkamaan. Palokan Pyry oli saapunut paikalle ja valmiina haastamaan Riemun kolmen erän mittelössä. Paikalle oli saapunut myös yleisöä sangoin joukoin, joka katseli peliä mustaturkoosien silmälasien läpi. Yleisön täysi tuki oli siis Riemun puolella.

Ensimmäinen erä lähti vauhdikkaasti käyntiin. Hyökkäyskuviot toimivat ja jokainen pallo haettiin lattian rajasta viimeiseen saakka. Eikä ihme, onhan näitä yksityiskohtia hiottu treeneissä viikosta toiseen. Etumatka oli selkeä ja säilyi koko erän. Erän voitto pistein 25–15.

Toisessa erässä Riemun valtasi hyvän olon tunne kahdesta voitetusta erästä. Verkkopalloja lähdettiin lyömään suurella itseluottamukslla oikealla kädellä. Ja sitten vasemmalla kädellä. Ja sitten takakentän pelaajana. Etukentältä. Se ei tuonut tulosta ja Pyry pääsi rinnalle. Oli keksittävä jotain muuta. Ratkaisuksi keksittiin laittaa pelaaja täysin uudelle pelipaikalle. Vähän kuin laittaisi jääkarhun aavikolle tai ananaksen pitsaan. Se kuitenkin tepsi ja uskomaton nousu erän voittoon saakka nähtiin, kun erä päättyi Lepardien voittoon 25–20.

Vielä kolmas erä, jossa Pyry oli riisuttu aseista. Peli kulki kuin unelma ja peli näytti helpolta ja vaivattomalta. Viisi erää ei painanut Riemun pohkeissa vaan joukkue nautti pelaamisesta. Joukkue puhalsi yhteen hiileen eikä voida puhua yksilöistä, jotka onnistuivat. Oli vain yksi Lepardit.

Kauden avauspeleistä saalina siis 4/6 pistettä. Erittäin hyvä suoritus. Parannettavaakin jäi. Lajiin erittäin olennaisesti kuuluvat tuuletuskoreografiat vaativat vielä hiomista. Siihen on onneksi aikaa useampi viikko, sillä seuraavana on luvassa kotiturnaus 24.11. Kortepohjan koululla. Kotietu on siis Lepardien puolella, mutta se ei yksinään riitä. Tule siis paikalle näkemään ja kokemaan peliä, jota et taatusti tule näkemään missään muualla!