Kilpailupäivän suurimpiin saavutuksiin kuului koko yhdeksänhenkisen joukkueen mahtuminen saman vanteen sisälle.

Pantterit avasivat kilpailukautensa menneenä sunnuntaina Helsingissä. Töölön kisahallilla järjestettyyn kilpailuun lähdettiin innokkaalla fiiliksellä, vaikka ohjelman joidenkin kohtien harjoittelu oli jäänyt hieman vähälle kaikessa kiireessä.

Syksyn railakkaaseen vanneohjelmaan on sommiteltu paljon riskialttiita kohtia. Kisasuoritukselta olikin lupa odottaa ”vauhtia ja vaarallisia tilanteita”, kuten Noora Mäkelälammi aamulla Instagramissa totesi.

Panttereiden kauden aloitus ei tuonut toivottua tulosta.

Pantterien tämän kauden valmentaja Oona Mikala tsemppasi joukkueen kisafiilikseen ja esitti vienon toiveen, että lavalla nähtäisiin todellinen show. Kisamatolle lähdettiinkin vetämään ennemmin överit kuin vajarit.

Hieman yli minuutin ajan kilpailuohjelma sujui jopa yllättävän hyvin harjoituksissa nähdyn suorittamisen huomioiden. Loppupuoliskolla homma kuitenkin livahti lapasesta ja vanteita löytyi rajojen ulkopuolelta aina tuomaripöydässä käyneeseen välineeseen asti. Tiputuksia ja kaatumisia kertyi ennätyksellinen määrä. Ohjelma huipentui loppuasentoon, jossa yksi vanteista ajelehti täysin ilman omistajaa.

Suorituksen jälkeen oli varsin selvää, että kisaan ei voitu olla tyytyväisiä. ” Tämä ei ollut ihan se show, jonka halusin nähdä”, tunnusti Oona Mikala farssin nähtyään.

Senni Nieminen esitteli notkeuttaan ennen suoritusta.

Joukkueen suureksi yllätykseksi katastrofaalinen kisa päättyi pronssisesti. Lopputuloksissa eroa voittajaan jäi vain 0,2 pistettä, mikä antaa toivoa loppusyksyn kisoihin. Kaiken kaikkiaan kilpailu oli kuitenkin epäonnistuminen ja parannetavaa loppukauden koitoksiin jäi runsaasti.

”Tulin tänne hakemaan kultaa, joten tämä oli pettymys”, kommentoi Oona Mikala lähtiessään kotiin ennen palkintojenjaon alkua.