Riemun Sählypojat lähtivät hakemaan kauden avausvoittoa Killerin säbäpyhätöstä (kauden kaikki loputkin pelit siellä, tervetuloa). Vastassa Killerillä oli kiveäkin kovempi Happeen A-junnujen ja lajiinsa kyllästyneiden jalkapalloilijoiden fuusiojoukkue MSM sekä veivijoukkue SBJ Vaajakoski.

Samuli Jurvelin oli hädässä.

Sählypojat tulivat hyvällä asenteella ja riemulla ensimmäiseen koitokseen MSM:ää vastaan, kunnes huomattiin taululla lukemat 0-5 vieraille ajassa 07:22. Riemu oli jalalla mukana, mutta pelillisesti MSM:n tietokoneet olivat luokkaa Windows 10 ja Riemun Linux. Kahden erän jälkeen tilanne oli MSM:lle peräti 0-11 ja Riemu-historian ensimmäinen keskeytykseen päättynyt ottelu (Keskeytys= 12 maalin maaliero) oli enemmän kuin lähellä. Riemun hyvästä hengestä kertoo kuitenkin kahden erän jälkeen Samuli ’’neito’’ Jurvelinin kommentti: ’’Pakko päästä pissalle’’. Kolmanteen erään lähdettiin Survival mode päällä ja nähtiinkin Riemun kauden parasta puolustuspeliä. Lisäksi vielä Riemu pääsi kaventamaan ottelun 1-11, kun Aleksi ’’Nakkila’’ Tarmo polkaisi ohi MSM:n puolustuksen ja siirsi reikäpallon maaliin. MSM teki kuitenkin vielä kaksi osumaa ja ajassa 40:46 ottelu vihellettiin poikki numeroihin 1-13. Riemu-historian synkin tappio oli valmis. Toisaalta, MSM on erittäin taitava ja ehdottomasti vähintäänkin 3-divisioonan tasoinen porukka. Tästä kertoo Suomen Cupissa pelatut ottelu, joissa MSM voitti 3-divisioonan joukkueet SB Someron ja TVA:n.  Pohdittavaa jäi silti seuraavaan peliin.

Roope Aalto operoi ykkösketjussa.

Toiseen otteluun Riemu keräsi loistavasti kaikki käytettävissä olevat itseluottamuksen rippeet ja siirtyi ajassa 14:24 0-1 johtoon Henri ’’Pappa’’ Pelkosen hirmukudilla Aleksi ’’Häh, syöttikö se muka maalin’’ Tarmon passista. SBJ Vaajakoski tasoitti kuitenkin erän lopulla ja toiseen erään lähdettiin tilanteesta 1-1. Ajassa 20:48 Vaajakosken verkot rasittuvat jälleen, kun Roope ’’Sedin’’ Aalto syöttää Tapio ’’Kanuuna’’ Mäkiselle joka painaa pallon verkkoon ja Riemu johtaa 1-2. Vaajakoski pääsee jälleen rinnalle 2-2 ottelun puolivälin kohdalla. Ajassa 26:45 Riemulle vihelletään rankkari ja rikottu Aleksi ’’Gerbe’’ Tarmo asettuu pallon taakse. Pieni vartaloharhautus, maalivahti veks ja pallo takayläseen ja Riemu johtaa 2-3. Kolmanteen erään näistä asetelmista. Ajassa 31:21 Riemu siirtyy miltei sensaatiomaisesti 2-4 johtoon Tarmon osumalla ja voitto alkaa olemaan käsinkosketeltavissa.  9 minuuttia tästä ja Vaajakoski tasoittaakin jo ottelun 4-4:n. Pirteästi pelannut kolmosvitja näyttää kuitenkin, että maalintekoruutia löytyy ja uransa ensimmäisiä salibandy-otteluita pelaava Leevi ’’Tikis’’ Lindi runnoo pallon ohi voimattoman SBJ veskarin! Kello näyttää 41:27 ja Riemu johtaa 4-5. Mäkinen töhöilee turkulaisittain ja saa väärästä etäisyydestä jäähyn ajassa 41:40 ja tähän vielä minuuttia myöhemmin Aalto ottaa pikkukakkosen ja lauantai-illan trilleri on valmis. Riemu kestää kuin kestääkin 5 vs. 3 alivoiman, mutta 5 vs. 4 alivoimalla helähtää ja Vaajakoski tulee minuuttia ennen päätössummeria tasoihin 5-5 ja näihin lukemiin päättyy myös itse ottelu. 1 piste Riemu-perheelle ja siihen käy tällä kertaa tyytyminen.

PELIT JATKUVAT 17.11 KILLERIN LUOLASSA KLO 10.00 (RIEMU – LV) JA KLO 19 (SC LUPPO – RIEMU) HYPPÄÄ MUKAAN JA TEHDÄÄN SÄHLYPOJISTA ’’GREAT AGAIN’’!

Lopussa vielä päivän leijonat ja lampaanperseet

Kolme leijonaa: MSM:n joukkue 

13 maalia vähän yli puoleen tuntiin Riemun nuottaan ei ole itsestäänselvyys.

Kaksi leijonaa: Aleksi Tarmo (3+1)

Ensimmäisessä ottelussa Riemun ainoa maali ja toisessa matsissa kolme tehopistettä kelpo suoritus.

Yksi leijona: Debytoijat

Riemun debytoijat ’’muut olivat Ala-Soininmäkiä’’ Konsta Ylä-Soininmäki, Eetu ’’Pörssi’’ Havia, Niklas ’’Aamukasa’’ Lindeman, Teemu ’’Sählyniilo’’ Korhonen sekä Tapio ’’Pyssy’’ Mäkinen pelasivat hyvät ottelut ja heiltä on lupa odottaa pisteitä myös jatkossa!

 

Kolme lammasta: Klassisesti Tuomarit

Linja ei ollut tänään johdonmukainen ja rankkareitakin nähtiin kahdessa ottelussa peräti neljä (4) kappaletta. Tasurin jälkeen lohduttava sitaatti tuomarilta Aallon jäähystä ’’Ei olisi pitänyt viheltää’’ kertoo oleellisen tuomareiden tasosta.

Kaksi lammasta: Riemun joukkue ensimmäisessä ottelussa

Kovasta vastustajasta huolimatta Riemulla olisi ollut potentiaalia tiukempaan otteluun.

Yksi lammas: Riemu-fanit

Mäkinen matka Killerille oli liian pitkä Riemu-faneille. Jälleen.

 

Teksti: Aleksi Tarmo