Lepardien kausi, joka on järjestyksessään historian neljäs, starttaa ensimmäisten sarjapelien osalta käyntiin viikonloppuna Vaajakoskella. Sarjana aiemmilta vuosilta tutuksi tullut 3-sarja, joka on korkein sarjataso, missä Riemulaisia voi tällä kaudella nähdä parketilla. On siis oiva aika pohjustaa tulevaa kautta kausiennakon merkeissä. Mihin tilanteeseen jäätiin keväällä? Mitä kesän aikana on tehty? Mitä muutoksia on tapahtunut pelaajareservissä? Mitä on odotettavissa?

 

Kausi 2017–2018 jäi historiaan, ei niinkään tulosten valossa, vaan uuden lepardisukupolven kehityksen ja kasvun merkeissä. Kolmossarjan 5. sija piti sisällään niin uusia pelaajia, yhteenhitsautumisen ääniä kuin hersyvää naurua pukukopissa. Syksy on tuonut tullessaan viime kauden ulkomailta kokemusta hakeneita vahvistuksia. Sääntökirjan tarkan tulkitsemisen jälkeen, heidät luetaan kuitenkin kotimaisiksi pelaajiksi, eikä ulkomaalaiskiinitiötä tarvitse täyttää näillä henkeen ja vereen Riemulaisilla vielä tässä vaiheessa kautta.

 

Kesällä Lepardit ovat harjoitelleet ahkerasti. Jokaisen silmissä on kiilunut haluttu Maarit Metso -palkinto, joka sarjan voittajaa odottaa. Lenkkitossujen pohjat alkavat olla loppuun kuluneita, polkupyörän isoin vaihde liian pieni ja rauta kevyempää kuin koskaan ennen. Todisteena tästä ainakin yksi räjähtänyt pallo ja kesän uurastuksesta jääneet rusketusrajat, jotka eivät haalistu vielä pitkään aikaan.

 

Harjoittelu on ollut ajoittain jopa niin kovaa, että ensimäinen loukkautuminen on tapahtunut jo ennen ensimmäistä peliä. Kausi tulee olemaan pitkä ja näitä timanttisen kovassa kunnossa olevia pelaajia ei ole varaa menettää loukkaantumisten seurauksena yhtään. Lepardit ovatkin rekrytoineet oman fysioterapeutin huolehtimaan joukkueesta koko kaudeksi. Fysioterapeutti tulee olemaan paikalla niin harjoituksissa kuin peleissä ja ohjaamaan harjoittelua loukkaantumisten ehkäisemiseksi.

 

Lepardien rivistössä tällä kaudella nähdään Christina Liutu (passari), Emma Koitto (libero/yp), Emma Varis (yp), Iiris Leiviskä (hakkuri/yp), Johanna Sammalisto (libero/yp/passari = kaikki käy), Linda Huhtala (yp/libero), Michelle Becquart (kt), Salla Moberg (yp/hakkuri), Sanni Pikkarainen (yp), Susanna Koponen (kt), Taija Kirstua (passari) ja Veera Hiltunen (yp).

 

Sarjassa mukana olevat joukkueet Riemun lisäksi ovat tällä kaudella Huki Jyväskylästä, JSP Saarijärveltä, LievKi Lievestuoreelta, Pyrintö Korpilahdelta, Pyry Palokasta, ÄU Äänekoskelta sekä alueen uusin tulokas Täräys. Vanhan sananlaskun mukaan jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain mustaturkoosia on siis luvassa tällä kaudella naisten 3-sarjan herruudesta kamppailussa.

 

Pelipaikoista kamppailu tulee olemaan tällä kaudella tiukempaa kuin koskaan ennen. Tilanne on kuitenkin siinä mielessä hyvä, että vastassa ovat toinen toistaan kovempia pelaajia. Motivaatiota harjoitteluun ei siis tarvitse erikseen kyseenalaistaa. Varmaa on kuitenkin se, että kentällä tullaan näkemään tulevan kauden aikana parempaa peliä kuin ehkä koskaan ennen.

 

Jokainen Lepardi on valmistautunut lauantaina käytävään taistoon Palokan Pyryä ja Huhtasuon Kisaa vastaan todella hyvin. Edelliskauden pelejä on kelattu videolta monia monia tunteja läpi ja vastustajien hyökkäyskuviot ovat ennalta tiedossa. Peliin valmistavat harjoitukset ovat sujuneet suunnitelmien mukaan, ja näyttäisikin siltä, ettei Lepardeja pysäytä mikään eikä kukaan.

 

On korkea aika siis varata kyyti Vaajakoskelle Janakan koululle lauantaiksi. Tuomarin pilli viheltää aloitussyötön merkiksi klo 10:30 ja 12:00. Ja tämä huvihan ei pääsymaksuja tunne, joten ota mukaasi myös naapurin Pertti ja Liisa!