Riemun Sählypoikien kausi pärähti käyntiin Äänekoskella, jonne lähdettiin kairaamaan kahta tiukkaakin tiukempaa sählypeliä. Kauden alkamisen kunniaksi ilmassa oli pientä urheilujuhlan ja sakean sumun tuntua, joka saattoi näkyä myös peliesityksissä. Viikonlopusta jäi lopulta käteen pelkkä luu ja roppakaupalla kokemuksia sarjan jatkoa ajatellen!


Riemu – O2 Jyväskylä II 4-6

 Kauden ensimmäisessä pelissä Riemua vastaan lähti pörräämään klassinen ampparijengi. Sen verran taisi myös kotijoukkueen pöksyissä pörrätä kauden alku, että alkulämmittelystä asti tekeminen oli iloisen jännittynyttä. Alkulämpimissä koitettiin myös hiukan futistyyppistä drillailua, joka saattoi omalta osaltaan pistää muutamalla kaverilla pasmat sekaisin; Oltiinko tultu sähly- vai futispeleihin?

Miro Vesalaa eivät viikonlopun riennot kentällä painaneet.

Pelin alku oli nättiä hurlumhei sählyä, joka oli pelitavaltaan yhtä selkeää kuin Jethron artikulointi Onnenpyörässä. Molempien joukkueiden valmentajat varmasti kaivelivat nitropurkkia taskustaan, kun pelitavat heittelivät klassisesta Varperin yksöisveestä Turtlesin kilpikonnaan. Ajassa 5:56 Riemuhan kuitenkin repesi (hehheh), kun turkoosien taskuraketti Henri ’’Pedagogi’’ Lahti iski ns. märän lompakon vastustamattomasti ampparien pesään ja Riemun kauden avausmaali oli nähnyt päivänvalon! Hunajata, hunajata!

Ampparit selkeästi sisuuntuivat takaiskusta ja alkoivat sähisemään ihan urakalla maalin jälkeen. Nopeasti taululla olikin lukemat 1-3 ja Riemun porukalla taisi olla päällä pieni hunajakrapula. Haastetta toi eritoten ampiaisten toisen aallon pörräilijät, jotka saattoivat helposti jäädä selän taakse surraamaan. Ensimmäiselle erätauolle mentiinkin vahvassa vierasjohdossa ja Riemun koutsi Matti ’’Tulkaapa taululle’’ Koskimaa joutuikin rauhoittelemaan ylidraivilla menevää Riemu-porukkaa. Kauden eka erä oli ohi, ja se oli myös sen näköistä.

Juho Tuomisto maalasti kauden avauksessa.

Riemu paransi esityksiään ottelun edetessä huomattavasti ja ottelun toisella puoliskolla nähtiin jo ihan erinäköistä peliä. Riemun takaa-ajo lähti käyntiin konkreettisesti kahdella Tapio ’’MUSSUU MUSSUU’’ Mäkisen osumalla, joihin esityöpisteet kirjattiin Hans ’’Lakaisija’’ Mäenalaselle ja Miro ’’Ajokoira’’ Vesalalle. Jälkimmäinen maaleista syntyi ylivoimalla, jonka aikana Riemu näytti loistavaa malttia pitämällä palloa ylivoimaisesti vastustajan päässä lähes kahden minuutin ajan. Yleisö oli kuitenkin hyvä lopulta päästää jännityksestä n. 10 sekuntia ennen jäähyn loppua ja eikun satapinnasella yyveellä eteenpäin!

Pelin lopussa Riemu nousi vielä tasoihin Juho ’’Top Gun’’ Tuomiston päräyttävällä flipperimaalilla. Ampiaislauma näytti kuitenkin kokemustaan runnomalla itsensä uudelleen johtoasemaan vain 3 minuutta ennen pelin loppua. Tasoitusmaalia pyrittiin hakemaan vimmakkaasti ilman maalivahtia, mutta aika tiimalasissa alkoi hiipumaan ja lopulta ampparit iskivät lopullisen piikin Riemun arkkuun vain 2 sekuntia ennen pelin loppua tyhjään börsään.

Tehopisteet
2+0 Tapio Mäkinen
0+2 Hans Mäenalanen
1+0 Henri Lahti
1+0 Juho Tuomisto
0+1 Miro Vesala


KonnU – Riemu 9-1

Päivän toiseen peliin valmistauduttiin rennolla aasiringillä ja pienellä happihyppelyllä raikkaassa äänekoskelaisessa biotuoteilmastossa. Fiilis ennen peliä oli varmasti katossa ja koko Riemun kööri oli valmiina taistelemaan arkivastustaja Konneveden Urheilijoita vastaan. Vastustaja on Riemulle hieman liiankin tuttu, joten konnunkoukut ja sauna-Timo jutut olivat hyvin tiedossa.

Tämä löytyi liian usein Riemun maaalista.

Heti pelin alkuun voitiin kuitenkin arvuutella, että oltiinko edelleen pelaamassa miesten nelosdivaria vai nuorten vankilaliigaa. Päivän seeprat pyrkivät ilmeisesti kynsin ja hampain pitämään kiinni päivän aikataulusta, jotta ehtisivät omien sanojensa mukaan katsomaan illan Tanssii tähtien kanssa showta. Eli jäähyt ja pelikatkot olivat puoleen jos toiseen hyvin harvassa ja peli muutenkin muistutti enemmän paikallisen miekkailuseuran pikkujoulujatkoja. Pelin kovuus lähti heti alusta asti hieman sivuraiteille ja Riemun resiina ei pystynyt vastaamaan konnun höyryveturin kovuuteen.

Riemu pysyi vastustajan kyydissä n. 10 minuuttia ja tämän jälkeen alettiin odottelemaan loppusummeria. Pelistä ei paljoa jälkipolville jäänyt kerrottavaa ja oikeastaan kaikki vain halusivat hallista ulos mahdollisimman nopeasti. Riemun ainokaisen juonivat Miro ja Tapsa nopeasta vastahyökkäyksestä, jonka lopputuloksena precision merkkinen sählypallo löysi tiensä puolesta kentästä konnun kassarin selän taa. Loppuaika pelistä pyrittiin vain välttelemään suurempia konflikteja ja peli alkoikin muistuttamaan enemmän vanhan liiton omapuoli puhtaaksi tyyppistä koululiikuntasählyä. Pelistä jäi päällimmäisenä käteen Miron ylä- ja alaraajavammat ja Konnulaisten keksimät lystikkäät huutelut.

Tehopisteet
1+0 Tapio Mäkinen
0+1 Miro Vesala

Teksti: Tapio Mäkinen