Riemun futsalmiesten kausi käynnistyi viime viikonloppuna. Heti päästiin tositoimiin Monnarilla peräti kaksin kappalein, kun Riemu sai lauantaina avausottelussa vieraakseen KP-V/Monkulat Kaustisilta ja perään sunnuntaina ToPV:n Torniosta. Viisi kautta Futsal-Liigassa pelannut Riemu lähtee kauden jokaiseen otteluun voitto mielessään, vaikka toki Futsal-Ykkösessäkin erittäin taitavia joukkueita riittää. Kauden avausviikonloppu oli joka tapauksessa kaikin puolin onnistunut, sillä Riemun peli oli lyhyestä valmistautumisesta ja uudistuneesta kokoonpanosta huolimatta yllättävänkin valmista. Ja mikä tärkeintä, voitto, molemmista matseista!

Leevi Kemppainen iski Riemu-debyytissään maalin – ja samalla futsalmiesten kauden 2018-2019 ensimmäisen byyrin.

Lauantaina ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Ensiminuuteilla Sauli Kilpeläinen torjui muun muassa vierailijoiden läpiajon. Riemu sai koneensa toden teolla käyntiin kahdeksannella peliminuutilla. Ykköskentän tuoreet kasvot, Leevi Kemppainen ja Jonne Forsström tehtailivat upean osuman. Forrström luuppasi pystysyötön ja Kemppainen jatkoi ensimmäisellä kosketuksella yli vastaan rynnänneen Monkulat-veskarin. 13. peliminuutilla Riemu siirtyi 2-0 johtoon, kun Tuure Fagerström rynni läpi vasemmalta laidalta ja pisti lopulta maalivahdista kimmonneen irtopallon verkkoon. Futisforumilla Futsal-Ykkösen maalipörssin suurimmaksi voittajasuosikiksi nostettu Tuure antoi siis heti katetta näille kirjoituksille. Tauolle mentiin lukemissa 2-0, vaikka muun muassa Forsströmillä ja Fagerströmillä oli paikat lisätäkin johtoa.

Lauantain ottelussa toisella puolikkaalla Garry Lewis iski kahdesti.

Toisen puoliajan alussa Riemulle koitti lauantain heikoin hetki. KP-V/Monkulat pääsi lopulta kaventamaan vapaapotkusta, jonka hienosti laukoi maalin kattoon Jussi Mikkola. Heikosta viisiminuuttisesta Riemun peli kuitenkin heräsi jälleen ensimmäisen puoliajan tasolle ja Fagerström iski veskarin puikoista 3-1 maalin, syöttäjänä Forsström. 29. ja 30. peliminuutilla iski kahteen otteeseen kaksikko Basam Elfadl Garry Lewis, kun Elfadl petasi Lewisille avopaikat, ja molemmista “Kari” viimeisteli varmasti.

Viimeinen 10-minuuttinen mentiin tasaisissa merkeissä, kun KP-V/Monkulat pyrki tulemaan peliin reikäpaidalla eli ottamalla käyttöön ns. lentävän maalivahdin. Riemu kuitenkin puolusti onnistuneesti tämän ylivoimapyörityksen, eikä lisämaaleja enää nähty. Näin ollen Riemu pääsi juhlimaan avausvoittoa lukemin 5-1! Tässä maalikooste ottelusta: https://www.youtube.com/watch?v=wpJSrRWMJi8

Kauan voittoa ei kuitenkaan juhlittu, sillä heti sunnuntaina klo 11 miehistö oli jälleen Monnarilla valmistautumassa ToPV-kohtaamiseen. Torniolaiset lähtivät otteluun puolustusvoittoisesti ja pitivätkin lukemat ensimmäisen 20-minuuttisen ajan maalittomana. Riemu pyöritti peliä, mutta vastustaja taisteli uhrautuvasti blokaten hurjan määrän laukauksia. Toki ToPV sai myös omat paikkansa, etenkin sivuraja- ja kulmapotkukuvioilla, mutta myös Riemun puolustus ja maalivahti Kilpeläinen olivat valmiina.

Tässä syntyy sunnuntain avausmaali, Lewis syöttää ja Halonen tökkii.

Toisella puoliajalla Riemun myllytys alkoi tuottaa tulosta. Garry Lewis syötti ja maalin edustalle liikkunut Mika Halonen puttasi pallon verkkoon. Maalin jälkeen vastustaja prässäsi aktiivisemmin, mutta Riemu ei antanut tämän häiritä, vaan päinvastoin tehtaili viimeisen kympin aikana kolme lisämaalia. Ensin asialla olivat viikonlopun tehoilijat Fagerström ja Lewis iskettyään komeat vastahyökkäysmaalit. Ja viimeiseksi niitiksi maalitilinsä avasi kapteeni Kasperi Halme, jolta myös nähtiin viime kaudella tavaramerkiksi noussut FIFA-tuuletus.

Näiden tapahtumien jälkeen Riemu pääsi juhlimaan viikonlopun toista neljän maalin voittoa, tällä kertaa lukemin 4-0. Maalivahti Kilpeläiselle siis futsalissa (ainakin Riemun peleissä) harvinainen nollapeli!

Riemu pääsi tuulettamaan faniensa kanssa viikonloppuna kauden avausvoittoja!

Viikonloppu oli kaikkinensa todella antoisa. Molemmissa otteluissa Riemu pääsi käyttämään kaikkia pelaajiaan – debyyttinsä Riemu-paidassa tekivät Leevi Kemppainen, Jonne Forrström sekä Janne Paski, joka oli myös lähellä avata maalitilinsä lauottuaan ToPV-ottelussa tolppaan ja siitä pallo kimposi maaliviivaa pitkin rajoista pihalle. Koko viime vuoden vaihto-opintojen vuoksi sivussa ollut Janne Paljakka väläytteli bomberiaan, vaikkei vielä tehopisteitä karttunut. Elias Martikainen aloitti pivotin paikalla toisessa ottelussa. Basam Elfadl jatkoi lauantain ottelussa siitä, mihin vuosi sitten ennen vaihto-opiskelujaan jäi, eli ei menettänyt palloa kertaakaan. Siinä vain muutamia, sillä kaikki kokoonpanossa olleet saavat avausviikonlopusta puhtaat paperit. Riemulla on kasassa todella laaja ja kilpailukykyinen materiaali, eikä Sakari Holopaisella tule valmentajan roolissa olemaan helppoa kokoonpanoja kauden otteluihin suunnitellessaan. Mutta sehän on positiivinen ongelma se. Tässä maalikooste sunnuntain ottelusta: https://www.youtube.com/watch?v=c7favePTXb0

Alla vielä tilastot sekä kokoonpanot viikonlopun otteluista. Seuraavan kerran Riemun futsalmiehet ovat tulessa ensi lauantaina, 13.10. Silloin edessä on kauden ensimmäinen vierasreissu, Raaheen, jossa isäntänä AS MOON.

Mutta muistakaahan, että Monnarilla pelataan kuluvallakin viikolla, Riemun futsalnaiset saavat derbyssä vastaansa KaDyn! Tuo ottelu keskiviikkona 10.10. klo 19:00. Kotijoukkueena toimii KaDy, mutta koko Riemu-perhe tietenkin vaeltaa paikalla kannustamaan mustaturkoosia!

Tuure tehoili heti avausviikonloppuna ja osoitti olevansa kaikkien futisforum-huhuilujen arvoinen.

Riemu vs. KP-V/Monkulat lauantaina 6.10.
Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Kasperi Halme, Jonne Forrström, Leevi Kemppainen, Tuure Fagerström, Basam Elfadl, Mika Halonen, Janne Paljakka, Garry Lewis, Ville Vanttaja, Tatu Meriläinen, Janne Paski, Arttu Seikkula
Tehopisteet:
Tuure Fagerström 2+0
Garry Lewis 2+0
Leevi Kemppainen 1+0
Jonne Forsström 0+2
Basam Elfadl 0+2

Riemu vs. ToPV sunnuntaina 7.10.
Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Kasperi Halme, Jonne Forrström, Leevi Kemppainen, Tuure Fagerström, Ville Vanttaja, Janne Paljakka, Garry Lewis, Elias Martikainen, Mika Halonen, Tatu Meriläinen, Janne Paski, Elias Huhtinen
Tehopisteet:
Tuure Fagerström 1+1
Garry Lewis 1+1
Kasperi Halme 1+1
Mika Halonen 1+0