Liikunnan Riemu haluaa olla vahvasti mukana taistelussa lasten liikkumisen puolesta, koostuuhan seuran jäsenistö pääosin liikuntatieteen opiskelijoista ja liikunnanopettajista. Poikkeuksellisena seuratoimijana Riemulla on valta ja vastuu ryhtyä toimeen.

Liikunnan Riemu aloittaa syksyllä uuden hankkeen, jonka tavoitteena on tarjota alakouluikäisille lapsille monipuolista, edullista ja ammattitaitoista liikuntaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa hankkeessa Riemu perustaa kaksi lasten liikuntaryhmää 1.-4 -luokkalaisille koululaisille.

Riemu liikutti lapsia jo monilajisessa liikuntapäivässä sunnuntaina.

 

Kerhossa keskitytään liikunnan ilosanoman levittämiseen ja liikuntaelämysten tuottamiseen. Riemu haluaa tarjota kerhollaan vaihtoehdon kilpaliikunnalle. Tavoitteena on palauttaa lasten liikuntaan riemu, joka monissa lajeissa tahtoo nykyään unohtua. Kerhossa kokeillaan vuoden aikana monipuolisesti erilaisia liikuntamuotoja.

Kerhon pääpaikkana toimii Cygnaeuksen koulu, mutta yksittäisiä lajikokeiluja järjestetään myös mm. AaltoAlvarissa, harjoitusjäähallissa ja Laajiksessa. Koko kouluvuoden läpi kerran viikossa jatkuva kerho maksaa lapselle ainoastaan 80 euroa (maksu sisältää kaikki kulut välinevuokrista uimahallimaksuihin).

Luistelu on yksi kerhossa kokeiltavista lajeista.

Kerho käynnistyy ke 12.9. ja mukaan otetaan kahteen ryhmään yhteensä 50 lasta. Mikäli kerhon ensimmäinen vuosi etenee toivotusti, kerhotoimintaa on tarkoitus laajentaa tulevina vuosina.

Tarkempi info ja ilmoittautumisohjeet täältä: http://www.liikunnanriemu.com/liikuntakerho/

Lisätiedot:
Kerhokoordinaattori Henri Pelkonen (henri.o.pelkonen@student.jyu.fi, 040 537 1449)