Campuksen Koonnon voimistelijat edustivat Jyväskylän yliopistoa Euroopan opiskelijoiden joukkuevoimistelukilpailussa Itävallan Grazissa 12.–13.5.

Voimistelujaoston perustamisesta alkaen Riemun Pantterit ovat edustaneet yliopistoa vuosittaisissa Euroopan opiskelijoiden välisissä kilpailuissa. Tämän vuoden Itävallan Grazissa järjestety kilpailu oli panttereille jo neljäs. 

Ennen reissua Keski-Eurooppaan seitsemän hengen kokoonpano käytti paljon aikaa kilpailuohjelman muokkaamiseksi kansainvälisille kentille sopivaksi. Kotimaassa joukkue oli jo aiemmin keväällä kilpaillut, mutta kansainvälisiset säännöt pakottivat tekemään ohjelmaan muutoksia. Ahkeralla harjoittelulla sekä ulkopuolisella tuomariavulla ohjelma saatiin kilpailukuntoon ennen lähtöä.

Itävallassa panttereita vastaan asettui maailman huippujoukkueita muun muassa Venäjältä. Suuri osa opiskelijoiden EUSA Open -kilpailuun osallistuneista joukkueista kilpaili myöhemmin samana viikonloppuna maailman cupin toisessa osakilpailussa. Riemun Pantterit sijoittuivat kovatasoisessa kilpailussa parhaana (ainoana) suomalaisjoukkueena kuudenneksi (viimeiseksi).

Ennen kuin päästiin käsiksi itse kilpailuun, oli vuorossa suoritusnumeroiden arvonta. Kati nappasi joukkueelle loistavan numeron, jolla oli hyvä lähteä alkukilpailuun. Pantterit tuntien arvonnat eivät kuitenkaan jääneet yhteen viralliseen tilasuuteen vaan nukkumapaikkoja ja suihkuvuoroja arvottiin aina tilaisuuden tullen arvontalaulun säestämänä.

Ensimmäisen kilpailupäivän suoritus oli joukkeena hieman epävarma ja muun muassa tasapainossa oli horjuntaa, sillä kilpailualueena toimi tavallista lattiaa pehmeämpi kanveesi. Finaalipäivän suoritukseen mahtui yksi suurempi virhe, mutta muuten tekeminen oli huomattavasti varmempaa ja ilmaisullisempaa. Muutamalle pantterille EUSA jäi viimeiseksi joukkuevoimistelukilpailuksi ja voimistelu-ura oli mukava päättää hyvään ja tunteikkaaseen suoritukseen.

Täysin ilman kommelluksia ei panttereiden kilpailureissusta selvitty. Itävallan päässä nimittäin kävi ilmi, että Elinaa oli jostain syystä odottamassa tuomaripassi, eikä tavallinen kilpailijoiden kisapassi. Rytmisen voimistelun tuomaroinnissa kunnostautuneen Elinan kompetenssi tuomaroida joukkuevoimistelua on hieman kyseenalainen ja lienee yhteisen hyvän mukaista, että Elinaa ei lopulta tuomaripöytään istutettu.

Muita hämmenyksiä reissussa aiheuttivat kisoihin toimitettu liian hidas musiikki sekä aikatauluihin eksynyt virhe, jonka ansiosta joukkue pelkäsi joutuvansa suorittamaan kolme (3) kokonaista suoritusta saman päivän aikana. Onneksi asia selvisi ja suorituksia oli lopulta vain kaksi ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Matkustus suoritettiin panttereiden kisareissulla niin kuin opiskelijoilla on tapana: monen mutkan kautta, hitaasti, epäinhimillisiin aikoihin ja niin halvalla kuin mahdollista. Tällainen reissaaminen vaatii toki veronsa, mutta esimerkiksi Grazin saavuttaessa väsymystä lievitettiin yhteisillä päiväunilla.

Kokonaisuutena kilpailuviikonloppu oli jälleen hieno kokemus, sillä samaan aikaan kisattiin myös lajin Word cupin sekä junioreiden Challenge cupin osakilpailut, joten Itävaltaan oli todellakin kerääntynyt paikalle kaikki joukkuevoimistelun huiput. Vaikka Suomen joukkueille ei kilpailussa ykköspaikkoja napsahtanut, oli hienoa päästä kannustamaan suomalaisia mitalisijoille.

Itse kilpailujen jälkeen panttereille jäi aikaa tutustua Itävallan kulttuuriin ja nähtävyyksiin niin kauniissa Grazissa kuin Itävallan ällistyttävässä pääkaupungissa Wienissäkin. Ohjelmassa oli kiipeilyä näköalapaikoille, kauniiden rakennusten ihastelua sekä yleellisiä brunsseja.