Riemun Harrien joka keväinen voimannäyte, opiskelijoiden pöytätenniksen SM-kilpailut järjestettiin lauantaina 5. toukokuuta. Perinteistä poiketen opiskelijapingistä lätkittiin tällä kertaa Helsingissä, koska Harrien turnausorganisaattorit olivat siirtyneet jo lukuvuoden alussa paremman leivän perässä pääkaupunkiseudun kirkkaisiin valoihin.

20 pelimiestä osallistui OSM-pingikseen.

Ruskeasuon pöytätennispyhätössä pelattu turnaus houkutteli paikalle 12 kilpa- ja 7 rentohenkistä pelimiestä. Tällä kertaa paikalla oli tosiaan vain peliMIEHIÄ, koska naisten sarjat jäivät harmillisesti ilman osallistujia.

 Kilpasarja, kaksinpeli

Suomen parhaan akateemisen pöytätennispelaajaan titteliä lähti havittelemaan yksitoista Stigan ennen Everlastia (lähde) valinnutta urhoa. Riemun värejä turnauksessa ylpeästi kantoivat Toni “Virkamies” Ruokanen, Topi “Kyy vai Fuksi” Hirvonen ja Henri “Puuhastelija” Pelkonen.

Riemu-kolmikosta parhaiten suoriutui viime aikoina ylivoimaisesti vähiten harjoitellut Topi, joka teki omien sanojensa mukaan maksimaalisen suorituksen neljännellä sijallaan. Pronssiottelussa pitkän linjan liikuntalainen kaatui Luka Penttisen käsittelyssä lukemin 3-1. Muutamaa viikkoa aiemmin racketlonin Suomen mestaruuden voittanut Penttinen esitti sivulajissaan koko turnauksen ajan vakuuttavia otteita.

Kaksinpelin finaalissa kohtasivat ennakkosuosikit, seuratasolla vantaalaista TIP-70:ä edustavat Aleksi Mustonen ja Jussi Mäkelä. Mestaruussarjaa pelaavan kaksikon tasokkaassa finaalissa nähtiin erittäin näyttävää pingistä ja pitkiä palloralleja. Voittajaksi selviytyi lopulta kakkossijoitettu Mäkelä eräluvuin 3-1.

– Kullan kanssa kotiin ja hyvää peliä tuo finaali. Aleksin kanssa on aina tiukkaa. Ihmettelin vähän, kun peli ratkesi jo neljännessä erässä. Viisi eräähän näissä pitäisi aina vetää, Mäkelä jutteli pelin jälkeen.

– Sain aika huono lähdön finaaliin ja olin heti alkuun 2-0 tappiolla. Sitten alkoi kulkemaan paremmin, mutta Jussi pelasi koko matsin niin hyvin, että hävisin paremmalle tänään, kommentoi hopeamitalisti Mustonen.

Kaksikon mielissä olivat jo ensi kesän opiskelijoiden EM-kilpailut Italiassa, jonne OSM-menestys toi heille edustuspaikat. Jussi Mäkelälle OEM-edustus olisi ensimmäinen laatuaan.

– Jos joukkue saadaan kasaan, niin kyllähän sinne lähdetään!

LOPPUTULOKSET

 1. Jussi Mäkelä, Metropolia AMK (TIP-70)
 2. Aleksi Mustonen, Helsingin yliopisto (TIP-70)
 3. Luka Penttinen, Jyväskylän yliopisto (HP)
 4. Topi Hirvonen, Jyväskylän yliopisto (Riemu)
 5. Toni Ruokanen, Jyväskylän yliopisto (Riemu)
 6. Rafail Potiris, Tampereen AMK (PT 75)
 7. Jukka Luttunen, Laurean AMK (Nurmeksen Sepot)
 8. Henri Pelkonen, Jyväskylän yliopisto (Riemu)
 9. Iiro Tennilä, Metropolia AMK (PT 75)
 10. Matti Vesaluoma, Jyväskylän yliopisto (KePTS)
 11. Ossi Vesaluoma, Haaga-Helia AMK (KePTS)

Kilpasarja, nelinpeli

Nelinpelin voittajaparista ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Aikuisten SM-kilpailuissa viime vuonna nelinpelin pronssia napannut pari Aleksi Mustonen/Jussi Mäkelä jyräsi voittoon totaalisen ylivoimaisesti.

Jussi Mäkelä ja Aleksi Mustonen (oikealla) voittivat nelinpelin.

Hopealle ylsivät samassa työpaikassa työskentelevät Iiro Tennilä ja Ossi Vesaluoma, jotka olivat keksineet yhdistää voimansa duunipaikan kahvilassa.

Pronssiottelussa viime vuoden mestarit Jukka Luttunen ja Rafail Potiris voittivat Riemu-kaksikko Ruokanen/Hirvosen. Näin Riemu jäi historiallisesti OSM-kisoista kokonaan ilman mitalia!

Vaasasta tavoitettu Riemun päävalmentaja Henrik “Bättre Folk” Wennman kuvailikin suoritusta häpeälliseksi. Huhujen mukaan moninkertainen OSM-mitalisti Wennman olikin laittanut jo samana iltana hakupaperit muutamankiin eri korkeakouluun, jotta samanlainen RIemu-farssi ei toteutuisi ensi vuonna.

LOPPUTULOKSET

 1. Aleksi Mustonen/Jussi Mäkelä, Helsingin yliopisto/Metropolia AMK (TIP-70)
 2. Iiro Tennilä/Ossi Vesaluoma, Metropolia AMK/Haaga-Helia AMK (PT 75/KePTS)
 3. Rafail Potiris/Jukka Luttunen, Tampereen AMK/Laurean AMK (PT 75/Nu-Se)
 4. Topi Hirvonen/Toni Ruokanen, Jyväskylän yliopisto (Riemu)
 5. Luka Penttinen/William Von Der Pahlen, Jyväskylän yliopisto/Hanken (HP/-)
 6. Henri Pelkonen/Matti Vesaluoma, Jyväskylän yliopisto (Riemu/KePTS)

Rentosarja, kaksinpeli

Turnauksen todellista kuningasta metsästettiin rentosarjan hurmoksellisessa kaksinpelissä. Seitsemän pelaajan tiukassa kamppailussa kaksi pelaajaa erottui lopulta muista: perinteisissä Ruotsin väreissä pelannut Jaakko Sahimaa ja Jyväskylän Ryhtilän legendaariselta pingissalilla kisakuntonsa virittänyt Oskari Hakala.

Rentosarjan mitalikolmikko Sahimaa, Hakala ja Siltala.

Näyttäviä palloja ja kovaa tsemppausta sisällään pitänyt finaalitrilleri päättyi lopulta  Hakalan voittoon neljännen erän jatkopalloilla. Pronssia nappasi rentosarjan Ruotsi-siipeä edustanut Markus Siltala jyväskyläläisen Teemu Tyrväisen nenän edestä.

LOPPUTULOKSET

 1. Oskari Hakala, Jyväskylän yliopisto
 2. Jaakko Sahimaa, Helsingin yliopisto
 3. Markus Siltala, Helsingin yliopisto
 4. Teemu Tyrväinen, Jyväskylän yliopisto
 5. Tino Hovi, Kaakkois-Suomen AMK
 6. Wiljami Lehtinen, Kaakkois-Suomen AMK
 7. Mika Hartikainen, Aalto-yliopisto

Rentosarja, nelinpeli

Rentosarjan nelinpeliin jokainen pari saattoi lähteä rennolla mielellä: kolmen parin sarjassa mitali oli varma kaikille jo ennen ensimmäistäkään kierresyöttöä. Kahden pelatun ottelun jälkeen oli selvillä, että kolmannen sijan nappaisivat kokeilumielellä paikalle saapunut XAMK:n kaksikko TIno Hovi/Wiljami Lehtinen.

XAMK:n edustajat debytoivat kisoissa.

Nelinpelin ratkaisupelissä kohtasivat tuplamestaruutta havittelemaan lähtenyt Oskari Hakala parinaan Teemu Tyrväinen sekä Helsingin yliopiston moninkertaiset OSM-kävijät Jaakko Sahimaa/Markus Siltala. Tiukan viisieräisen mestaruuskamppailun jälkeen nelinpelin kultamitaleja pääsivät juhlistamaan Markus Siltala ja Jaakko Sahimaa. Mestaruusjuhlista tihkuneiden tietojen mukaan Abba raikasi ja surströmming-tölkit aukeilivat läpi yön. Grattis!

LOPPUTULOKSET

 1. Jaakko Sahimaa/Markus Siltala, Helsingin yliopisto
 2. Teemu Tyrväinen/Oskari Hakala, Jyväskylän yliopisto
 3. Tino Hovi/Wiljami Lehtinen, Kaakkois-Suomen AMK

 

Liikunnan Riemu kiittää kaikkia osallistujia hyvähenkisistä kilpailuista! Kaikkien sarjojen tarkat tulokset voit ladata tästä.

Henri Pelkonen