Vuoden 2018 jääkiekon OSM-turnaus järjestettiin Jyväskylässä. Mukaan iloiseen kilvoitteluun ilmoittautui seitsemän joukkuetta ympäri Suomenmaan, jotka olivat lähtevä harjoittamaan jääkiekon pelantoa Keski-Suomeen. Kevätaurinkoa pakenivat Hippoksen harjoitusjäähalliin tässä suuren viihdebudjetin tapahtumassa XAMK Kaakkois-Suomesta, Oulun Yliopiston Urheiluseura, Vaasan Mighty Dicks, Kokkolan Centria, Jyväskylän Kylteriveljet, Haaga-Helian Vierumäen iskuryhmä sekä tottahan toki isäntäjoukkue ja Jyväskylän ylpeys Liikunnan Riemu.

Alkulohkojen pelit pelattiin perjantaina. Turnée alkoi melkoisella helminamupalalla, kun heti kärkeen nähtiin Jyväskylän paikalliskamppailu Riemun ja JKV:n välillä. Aamuysiltä alkanut matsi ei vaikuttanut joukkueiden vireystilaan, mistä piti huolen ilmaiseksi jaettu Red Bull! Kovaksi porukaksi tiedetty JKV antoi Riemulle tasoitusta pelaten ottelun ensimmäiset 6 minuuttia ja risat ilman maalivahtia, joka oli hallilla kirineen huhupuheen mukaan unohtanut turnauksen alkavan jo perjantaina. Noh, maalivahdit ovat oma sorttinsa. Riemu voitti ottelun 3-2, kun hyvää urheiluhenkeä osoittanut joukkue teki näpäytykseksi vain yhden maalin tyhjiin, ennen kuin yhtä hyvää urheiluspirittiä esittänyt Vaasan Mighty Dicks lainasi maalivahtiaan JKV:lle.

Mukana menossa oli myös Nordea, jonka Siirto– mobiilimaksusovellus helpotti maksamista kioskissa!

Päivän toisessa ottelussaan Riemu ei kestänyt painetta, vaan pelasi tasan OYUS:n kanssa lukemin 2-2. JKV:n voitettua OYUS:n varmisti Riemu kuitenkin lohkovoiton.

A-lohkon voitti Vaasan Mighty Dicks. Toiseksi selviytyi XAMK ennen Vierumäkeä. Pohjimmaiseksi puhtaalla pelillä jäi Centria, joka lähti turnaukseen win the right games- taktiikalla.

Pitkän päivän takia oli tärkeää huolehtia ravinnosta ja nesteytyksestä. Näistä huolehtivat Jyväskylän parasta opiskelijaruokaa tarjoava Sonaatti sekä tanssiravintola Freetime.

Lauantaina alkoikin sitten tosipelit! Playoff-kaavio muodostui siten, että A-lohkon voittaja eteni suoraan semifinaaleihin, ja muut pelasivat puolivälierät. Parit olivat JKV – Vierumäki, XAMK – OYUS ja Riemu – Centria. Jatkoon mitalipeleihin selviytyivät kaikki B-lohkon joukkueet eli JKV, OYUS ja Riemu, joten lohkoarvonnat olisi ehkä voinut suorittaa toisin… noh, semifinaalipareiksi muodostuivat Mighty Dicks – JKV ja Riemu – OYUS. Näistä finaaleihin etenivät Dicks ja Riemu. Etenkin jälkimmäinen sai pelata täydet 40 minuuttia juoksevaa aikaa, paitsi viimeiset kaksi minuuttia tehokasta. Riemu eteni 2-0 johtoon, muttei kestänyt painetta, vaan OYUS nousi tasoihin. Riemu pääsi vielä 3-2 johtoasemaan, mutta OYUS kampesi ottelun viime minuuteilla pelin tasoihin. Viimeisellä minuutilla Riemu onnistui karistamaan ennakkosuosikin paineet niskastaan ja laukoi 4-3- maalin, johon oululaiset eivät enää ehtineet vastaamaan. Näinpä ollen finaaleissa nähtiin toisinto viime vuoden finaalista, jonka Riemu vei lukemin 5-2.

Ennen pronssipeliä oli aika heittää totinen mutta vakava pelanto sikseen hetkeksi, kun vuorossa oli Paman sponsoroima laukaisukilvoittelu. Kisassa osallistujien tuli osua kolmella laukauksella kerran vasempaan ja kerran oikeaan tolppaan sekä yläputkeen. Kilpailun voitti JKV:n Mikko Sairanen, joka kruunattiin turnauksen parhaaksi tolppaan laukojaksi.

Pronssiottelusta muodostui tasainen taisto JKV:n ja OYUS:n välillä. Ottelu eteni tasatilanteessa loppuhetkille asti, kunnes OYUS oyunnistui tekemään voittomaalin ja nappaamaan pronssimitalit.

Finaali oli alusta lähtien Riemun hallintaa. Hyvin yhteen hitsautuneen joukkueen peli kehittyi koko turnauksen ajan, ja tämä kehitys kulminoitui satumaisesti kreivin aikaan. Mustaturkoosi myrsky nakutteli ja herkutteli taululle lukemat 5-0 ja näin ollen nappasi toisen mestaruutensa putkeen.

Turnauksesta jäi positiivinen kuva. Peli oli tasokasta ja siistiä, ja nähtiinpä todistetusti ainakin kolmen joukkueen hymyilevän, kun Nordean banderollin alla komeilivat mitalistijoukkueet jalometallit suussaan.

Viralliset kisabileet järjestettiin totta kai Freetimessä!

Turnauksen pistepörssin voitti Riemun Samuel Salonen, joka palkittiin Alvar Aalto- museon lahjoittamalla tuotelahjalla. MVP:ksi valittiin Mighty Dicksin Tuomas Olli, joka palkittin Paman lahjoittamalla mailalla.

Liikunnan Riemu haluaa kiittää osallistujia, pelaajia, vapaaehtoisia, puuhastelijoita sekä tietysti yleisöä ja yhteistyökumppaneita hienon turnauksen järjestämisestä! Lupaamme, että Riemun some hiljenee Koirien osalta ainakin vuorokaudeksi. Over and out!

Tähän kuvaan on hyvä päättää kausi ja raportti. Kuva: kamera- ja räpylätaiteilija Aleksi “Nimbus” Nieminen

 

-Turnauspäällikkö tiimeineen