Sami “Sämpy” Myllymäki, muuri Riemun maalilla, mies, jonka syleilyssä jopa tuomarit heltyvät..

Lauantaina 5-2 turpaan. Sunnuntaina tupa täynnä. Kuolemanottelu. Lähtökohdat otteluun olivat selvät, tulos tai ulos. JoSePan kotitaika ei lauantaina pettänyt. Sunnuntaina puoli tuntia ennen ottelun alkua oli Monnarin oikea katsomonosa täynnä punaista väriä. Meteliä ja meininkiä oli jälleen kerran tiedossa, kun puolet Joutsan kylästä oli saapunut Monnarille tukemaan omiaan. Riemu ei kuitenkaan tuessa jäänyt kakkoseksi, vaan tutut naamat valuivat yleisöön normaaliin tapaansa aivan ottelun alkuhetkillä. Kiiman määrä oli taattu.

Ottelun ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiin hieman sekavissa merkeissä ja jännitys näkyi molempien joukkueiden otteissa. Kotiyleisön odotus palkittiin 11. peliminuutin kohdalla, kun Ville ”Terrieri” Vanttaja pääsi rokottamaan Olli ”Onse” Annalan erinomaisen oivalluksen jälkeen. JoSePan kassari Partion raju vastaantulo antoi mahdollisuuden nopeaan rajapotkuun, ja Vanttajalla oli ”helppo” työ siirtää pallo lähes tyhjään maaliin. Loppujakso olikin Riemun hallintaa ja ottelun painopiste oli ensimmäisen puoliajan loppupuoliskon täysin JoSePan päädyssä, muutamaa nopeaa pistohyökkäystä lukuun ottamatta. Vanttajalle siunaantui vielä pari paikkaa, mutta tauolle siirryttiin Riemun 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika. Voi karmeuden karmeus. Sysimusta kaksiminuuttinen kääntää pelin päälaelleen, kun JoSePa siirtyy kahden nopean erikoistilannemaalin turvin johtajan tontille. Maalit viimeistelivät Olli Piili sekä Jarkko Kosunen, rajapotkun sekä kulmapotkun jälkitilanteista. 23 minuuttia pelattu. 2-1. JoSePa saa selkeän momentumin kahdesta nopeasta rysästä ja alkaa painaa kahta kauheammin Riemun maalia kohti. Kuitenkin toistaiseksi viimeistä otteluaan riemunutussa pelannut Sami ”Isä” Myllymäki oli eri mieltä. Hän nappasi ison tukun huipputorjuntoja ja piti mustaturkoosin mukana taistelussa liigapaikasta.

Sarjataso vaihtuu, taru jatkuu..

Sämpyn torjuntojen saattelemana Riemun kiri lähtee lentoon ja tasoitusta haetaan reikäpaidalla. 38. peliminuutti. Fagerström. Lewis. Halonen. LEPPÄNEEEN. CAMA, CAMA, CAMAAA! Aleksi ”S.keisari” Leppänen painaa pallon uuniin ja Monnari repeää liitoksistaan. Huhhuh, mitä kiimaa. Tasalukemin jatkoajalle.

Ensimmäinen viisi minuuttinen päättyy maalittomaan. JoSepan vaihtopenkillä on kuhinaa, kun pelaajia huolletaan jatkuvalla syötöllä. Katsomossa eikä selostamossa meinata pysyä housuissaan. Peli jatkuu. Antikliimaksi. Vieraiden parhaana pelaajana palkittu Olli Malin räjäyttää vierasfanit täyteen huutoon sivaltaen takatolpalta pelin kolmeen kahteen. Riemu hakee vielä tasoitusta reikäpaidalla, mutta Joutsan ilmiömäinen puolustustaistelu vesittää viimeisetkin toivon rippeet. Summeri soi. Joutsa juhlii.

Suuret tunteet valtaavan niin JoSePan kuin Riemun pelaajat sekä kannattajat. Näin Riemu tippuu viiden vuoden liigataipaleen jälkeen ja lähtee hakemaan vauhtia sarjatasoa alempaa. Taru kuitenkin jatkuu…

Onnittelut JoSePalle hienosta suorituksesta sekä tsemppiä ensimmäiseen liigakauteen! Huonolle ei hävitty. Propsit myös heidän kannattajilleen, jotka loivat upeaa tunnelmaa molemmissa karsintapeleissä.

Iso käsi ja kiitokset Sämpylle unohtumattomista hetkistä Riemupaidassa. Isähahmo ja legenda, jota kaikki tulevat muistelemaan lämmöllä. Sämpyn sanoin kuitenkin ”never say never” ;)!

Futsal miehet kiittävät kaikkia menneestä kaudesta, tavataan taas ensi vuonna Monnarin lehtereillä!