Lähtökohdat kauden viimeiseen peliin olivat kutkuttavat. Kärkipään kahinat olivat niin tasaiset, että voitto oli FTK:lle käytännössä pakollinen, jos he tohtivat päästä play-off -peleihin. Mambojen panokset peliin sen sijaan olivat vieläkin suuremmat – joukkueen sisäinen äänestys kauden hienoimmasta maalista oli parhaillaan käynnissä. Jokaisella Mambanpoikasella oli suuret halut tavoitella tuota titteliä. Edellisen viikon pelistä Vaasassa ei ollut paljoakaan muisteltavaa, joten se on yritetty tietoisesti unohtaa. Sen sijaan tytöt olivat olleet edellisenä päivänä miesten pelissä ottamassa oppia maalien (sekä tuuletusten) tehtailusta. Lähtöasemat peliin olivat muiltakin osin varsin otolliset. Kaikki pelaajat saatiin mahtumaan autoihin, joten tällä kertaa ketään ei jouduttu arpomaan kotiin jääväksi. Jokaikinen Mamba oli myös muistanut tällä kertaa ottaa sekä sukat että shortsit mukaan, joten kaikin puolin otteluun lähdettiin hyvistä asetelmista.

Kelhälän enkelit lähtivät peliin monella jalkaparilla, sillä kenttiä oli kokonaiset kolme. Mambat pääsivä  peliin hyvin mukaan heti alussa. Pallo pyöri mukavasti jaloissa, mutta varsinaisia herkkupaikkoja ei saatu rakennettua FTK:n tiiviistä puolustuksesta johtuen. Viiden minuutin kohdalla FTK pääsi kuitenkin katkomaan omalla kenttäpuoliskollaan, minkä seurauksena Heta Huhtaniska pääsi rokottamaan läpiajosta tilanteeksi 0-1 FTK:lle. Vaikka pallonhallinta säilyi Riemulla, nähtiin myös seuraava maali FTK:n toimesta. Kymmenen minuuttia pelattu ja vikkelääkin vikkelämpi Tiia Juntikka pääsi nokikkain maalivahti Saara ”tekispä Robin comebackin” Viitasen kanssa. Ensimmäisen vedon Viitanen torjui, mutta valitettavasti reboundeille ehti ensimmäisenä Juntikka, joka ei tilanteesta erehtynyt. Tästä käärmeet eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan ottelua jatkettiin varmoina siitä, että tasoihin ja ohikin vielä tullaan.

Kauaa ei Mambojen tarvinnut vastustajien maalitehtailua katsoa, sillä Ilona ”helppoo ku heinänteko” Mikkelä näytti, miten niitä maaleja oikein tehdään. Ella ”vältän tenttiin lukua kaikin keinoin” Haunia syötti Mikkelän läpi laidasta ja Mikkelä sijoitti pallon varmasti maalivahdin ohi. Pääsipä myös Hansu ”niskatyyny” Pietilä näyttämään parit temput taikakengillään maalin pohjustukseksi.

Tasoitusmaali nähtiin ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla, kun FTK:n hyökkäyksen päätyttyä Viitanen laittoi pallon nopeasti Kati ”treenaan pelkillä lämppäreillä” Nummelinille, joka autuaan tietämättömänä kellosta ajoi maalille. Vasemman jalan kramppi osui oikeaan paikkaan, kun pallo saatiin viimeisellä sekunnilla summerin saattelemana verkkoon. Tästä tilanteesta kahmi Viitanen myös ensimmäisen syöttöpisteensä kaudelle. Tauolle asteltiin lukemissa 2-2.

Toisen erän alkaessa Mambojen hyvä ote pelistä katosi. Järki taisi unohtua pukukoppiin, sillä peli oli suhteellisen sekavaa eikä Riemu pystynyt enää hallitsemaan palloa. FTK maalitykit Huhtaniska-Juntikka pääsivätkin tehtailemaan maaleja oikein kunnolla. FTK:n viimeistely oli tehokasta, sillä he eivät erehtyneet hyvistä paikoista. Mambat ottivat vielä reikäpaidan käyttöön noin 5 minuuttia ennen loppua. Pallo pyörikin hienosti kentän reunoilla, mutta mitään varsinaisia vaaranpaikkoja ei vastustajan maalille saatu luotua.

Viimeisestä pelistä ei siis kovinkaan raikasta makua suuhun jäänyt, mutta siitä viis. Nyt käännetään katseet kohti ensi viikolla häämöttävää saunailtaan, jossa ratkeaa nuo ah-niin-halutut-tittelit mm. kauneimmasta maalista sekä kauden sakkokuningattaresta. Nähtäväksi jää, kuka unohtaa laittaa housut jalkaan, kenellä on illan parhaat räpit ja muistaako joku tuoda taas oman jatkojohdon mukaan saunalle?

Kaiken kaikkiaan Mambat ovat toiseen kauteensa liigassa tyytyväisiä. Sarjapaikka varmistui jo hyvissä ajoin, vaikka suurimmat epäilijät Riemua tippujakastiin ennakoivatkin. Vaikka sijoitus lopulta paranikin viime vuodesta vain yhdellä, mahtui tähän kauteen paljon pienimaalisia ja tasaisia otteluita. Tasapeliin päästiin kahden sarjakärjen kanssa, joten käärmeet jäävät kesätauolle hiomaan kuvioita ensi kautta varten, joilla nämä tasapelitkin vielä käännettäisiin voitoiksi. ISO KIITOS KAIKILLE KANNATTAJILLE! Ensi kaudella nähdään entistä vahvempana! #RIEMUBEST