Jyväskylän kuningattaruudesta taisteltiin toista kertaa tällä kaudella, kun Liikunnan Riemun Mustat Mambat kohtasivat Kampuksen Dynamon naisten joukkueen futsal-liigan ottelussa viime torstaina. Syksyn derby oli todella tapahtumarikas ja tasainen vääntö, ja päättyikin Riemun niukkaan 3-2 voittoon. Panoksia otteluun lisäsi vielä joukkueiden perättäiset sijoitukset sarjataulukossa; Riemun voittaessa varmistaisivat he käytännössä sarjapaikan, kun taas Kady nousisi voitolla vain yhden pisteen päähän Riemusta. Mustaturkoosit lähtivätkin selvästi hakemaan voittoa, sillä ottelua lähdettiin alkuun pelaamaan valmentaja Tero ”viilipytty” Kelhälän käskystä vain seitsemän pelaajan voimin kahden täyden kentällisen sijaan.

Ottelu sai dramaattisen alun, kun vain 10 sekunnin pelin jälkeen Riemu sai toimitettua pallon ensimmäisen kerran Kadyn verkkoon. Riemun onnistunut prässi ajoi kadylaiset ahdinkoon, ja Anniina ”linssilude” Ponkkonen sai riistettyä pallon hieman yli puolessa kentässä. Ponkkonen harhautti matkalla vielä yhden kadylaisen kahville ja pääsi laukomaan kohti maalia. Kadyn maalivahti Martta Perälä sai palloon hieman osumaa, mutta mustaturkoosin perheen iloksi pallo päätyi suoraan takatolpalle Ilona ”ei kestä painetta” Mikkelälle, joka paukautti kauden kolmannen maalinsa. Tässä vaiheessa ottelua tuomarit myös huomasivat, ettei pelikello ollutkaan lähtenyt käyntiin. Pieni paussi, kello pyörimään, maali taululle ja peli oli 0-1!

Ottelu jatkui riemulaisten hallinnassa. Riemulaiset pyörittivät palloa hyvin, mutta KaDyn puolustus oli tiiviisti edessä, eikä siten kunnollisiin maalipaikkoihin päästy hetkeen. Seuraava maali nähtiin kuitenkin jo 11. minuutin kohdalla, kun Mambat saivat sivurajan hyvältä kohdalta vastustajan kenttäpuoliskoa. Pallo pelattiin Noora ”timantinkova laukaus” Hakkaraiselle, jonka ensimmäisen vedon KaDyn puolustajat blokkasivat. Toinen veto suuntautui kohti alanurkkaa, mutta Perälä sai vielä torjuttua vedon. Ilona ”Ilpo” Mikkelä oli kuitenkin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja pääsi tuikkaamaan pallon reboundista jo toistamiseen verkkoon.

Riemun puolustuspelaaminen oli ensimmäisellä puoliajalla hyvällä tasolla, ja KaDyn ensimmäisen puoliajan maalitilanteet syntyivät käytännössä vastahyökkäyksistä ja parista hieman vaarallisemmasta vetopaikasta. Riemuperheen onneksi maalivahti Saara ”järjen ääni” Viitanen luki peliä fiksummin kuin treeneissä pelattua risti-nollaa, ja otti muutaman hyvän katkon oikea-aikaisilla vastaantuloillaan. Riemu sitä vastoin pääsi iskemään pallon verkkoon vielä kerran vain hieman ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Emmi ”sähäkkä” Luoma-aho pelasi pallon sivurajasta Ilona ”maalikuningatar” Mikkelälle, joka laukoi 15 metristä pallon hieman ulkona olleen Martta Perälän yli maalin yläbörsään. Propsit maalista myös hyvin maskia tehneelle Ida ”olympiapronssimitalisti (ainakin unissa)” Tuinalle. Näin ollen tauolle lähdettiin Riemun 0-3 johdossa Mikkelän upealla hattutempulla!

Toisella puoliajalla KaDy pyrki nostamaan prässiä, mikä hieman hankaloitti Riemun pelinavaamista. Toisaalta myös Riemu prässäsi hyvin, eikä KaDykaan saanut peliään kunnolla pyörimään. Riemulaisista maalintekoa pääsi yrittämään toisella puoliajalla hienon syöttelykuvion päätteeksi Karoliina ”leipurimaster” Kröger, joka ei valitettavasti hieman liian pitkäksi menneen viimeisen syötön vuoksi saanut tarpeeksi hyvää osumaa palloon, vaan veto suuntautui ohi maalin. Riemu alkoi tuomaan kentälle tuoreita jalkoja vaihtopelaajien toimesta, mikä toi lisää juoksuvoimaa ja energiaa kentälle vastustajan ollessa selkeästi jo väsyneempi. Etenkin erän lopussa tämä takasi sen, että Riemu pystyi vielä pitämään hyvin pallon hallussaan. Kaiken kaikkiaan ottelu oli varma ja järkevä peliesitys riemulaisilta. Mitään hätää Riemulla ei varsinaisesti ollut koko pelin aikana, ja maalipaikkojakin saatiin luotua. Ottelussa ei kuitenkaan nähty enää maaleja toisella puoliajalla, ja näin ollen Jyväskylä säilyy mustaturkoosina Mambojen voittaessa ottelun 0-3!!! 

MAMBAT KIITTÄVÄT HUIKEAA DERBY-YLEISÖÄ KANNUSTUKSESTA!

Jatkaako Mikkelä maalitehtailuaan (ja matkaa maajoukkueeseen) myös seuraavassa pelissä? Pystyykö Viitanen pelaamaan toisen nollapelin putkeen? Kuka nousee tällä kertaa Mambojen sankariksi? Tule seuraamaan paikan päälle, millaisilla metkuilla Riemu lähtee seuraavaan otteluun, jossa vastaan asettuu hallitseva suomenmestari Ilves FS Tampereelta. Ottelu pelataan 24.2. klo 17:30 Huhtasuon yhtenäiskoululla. Tähän otteluun tarvitaan varmasti mustaturkoosin perheen tukea ja kannustusta, joten tulethan paikalle!