Helmikuun ensimmäiseen viikkoon, minkkien kesken tutummin superviikkoon, aloitettiin huolellinen valmistautuminen jo joulusaunassa. Niin kovaksi tuleva neljä päivää, neljä peliä –koitos tiedettiin. Lopputulos olikin kuin draaman kaari konsanaan eikä mustelmilta, hieltä ja (onnen)kyyneliltä vältytty!

 JBA-Minkit 59-50

Superviikko aloitettiin torstaina JBA:ta vastaan kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti umpihangessa tarpoen. Minkit olivat intensiivisessä valmistautumisprosessissaan päästäneet itsensä ilmeisesti ylikunnon puolelle, kun tassu ei noussutkaan toivottuun tahtiin ”junnuja” vastaan. Vastustaja pudotti Minkkien taktisen osaston penkiltä prässäämällä koko pelin eikä sen purkamiseen meinannut löytyä salaista asetta pelikirjasta millään. Minkit olivat kuitenkin taistelumielellä ja kiusasivat vastustajaa minkä kerkesivät ajaen vastustajan jopa tekemään epäurheilijamaisen virheen. Viimeistely kuitenkin ontui ja Kypärämäen raudat kolisivat turhan usein. Ottelun hienointa hetkeä säästettiin viimeiselle sekunnille, kun Veera pussitti pallon varmoin ottein puolesta kentästä päätössummerin soidessa.

Minkit-Linkki 73-54

Lauantain ensimmäinen jännitysnäytelmä oli saada kaikki 12 pelaajaa ja muutama kannustaja siirrettyä Jyväskylästä Muurameen. Minkit ovat onneksi ovelia neuvottelijoita eikä loppujen lopuksi jouduttu turvautumaan teleportteihin, pulkkailuun tai ryhmämatkailuun linkillä. Käpälät olivat lämpiminä aloitusheiton noustessa ilmaan ja torstain virheistä ehditty ottaa opiksi. Minkkien vaihtopenkin pääty sai vielä täytettä, kun the Koutsit Suvanto&Karasti ottivat Minkkilauman hallintaansa niin loppu onkin historiaa. Vaikeaksi odotettuun peliin lähdettiin täysillä ja ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen huomattiin, että vastustaja oli jäänyt Minkkien matkasta jo tässä vaiheessa (19-10). Kun vielä otettiin käyttöön huippusalainen taktiikka ”mörkö” oli vastustajan kohtalo sinetöity!

Minkit-ONMKY 54-53

27 minuuttia Linkki-matsin päätössummerin soimisen jälkeen Minkit olivat jälleen tositoimissa, tällä kertaa Oulun NMKY:ta vastaan. Ottelun alkuun oululaiset repivät pienen etumatkan Minkkien vielä miettiessä oltiinko tässä jäähdyttelemässä edellisestä pelistä vai lämmittelemässä seuraavaan. Asia selvisi onneksi ajoissa ja karkumatka taisteltiin kiinni kolmannen erän alussa mistä alkoikin sitten kori-korista –jännitysnäytelmä. Ottelu oli selkeästi koko superviikon kliimaksi ja Minkkien taistelutahto sen mukainen. Pallo pyöri onneksi korirenkaan läpi läheltä ja kaukaa ja ottelun viimeiset sekunnit piti vain huolehtia, ettei vastustaja saa enää palloa käsiinsä. Päivän toinen voitto sai aikaan asiaan kuuluvaa ilonpitoa. Kotimatkalla tajuttiin, että tämä oli ensimmäinen voitto Oulusta Minkkien historiassa, ei huono lauantai!

Minkit-Huima2 56-77

Sunnuntain Huima-matsin teemaksi otettiin jääkiekkovaihdot: pelataan täysillä, huilataan täysillä ja mennään takaisin kentälle heti kun jalat kantavat. Herhiläislauman taktiikkana puolestaan oli prässätä Minkeistä viimeisetkin voimat heti ottelun alussa. Siinä he hetkellisesti onnistuivatkin, mutta toisessa erässä nähtiin Minkeiltä vielä hieno nousu Pinjan johdolla ja erä pelattiin tasan. Viikon kliimaksista oli selvästi siirrytty jo tasaantumisvaiheeseen eikä ei karkumatkaa kurota kiinni tasapisteillä. Loppu olikin lähinnä lukemien kaunistelua ja niitä jääkiekkovaihtoja. Päätökseen saatua superviikkoa juhlistettiin yhdessä ajankohtaan sopivasti laskiaispullilla ennen kuin lauma hajaantui omiin koloihinsa palautumaan viikon koitoksista. Ansku tiivisti viimeisestä tappiosta huolimatta jääneen hyvän fiiliksen kotimatkalla toteamalla ”oli tosi kiva viikonloppu, mä niiiiin rakastan korista!”

P.S. Minkkien uudet pelaajakortit on julkaistu, käykäähän kurkkaamassa!

-Sanna