Riemu kohtasi lauantaina Futsal-Liigan runkosarjassa Someron Voiman. Aloitetaan brutaalilla totuudella. Riemun pelistä muodostui samanlainen pannukakku kuin ennen peliä jännitetystä naisten ampumahiihdon pikakilpailusta. Positiivisin asia 8-2 tappiossa oli Sami “Brutaali Totuus” Okkosen uran avausmaali Futsal-Liigassa. Mutta päätä ei kannata pistää pensaaseen, ei Monnarilla eikä Pyeongchanginssa. Seuraavaksi nimittäin Riemu kohtaa perjantaina 16.2. klo 19.00 KaDyn Jyväskylän pysäyttävässä futsal-derbyssä. Suomen joukkue taas tuo olympialaisista kotiin sellaisen kasan mitaleita, että vastaavaa on nähty viimeksi Naganossa 1998.

Riemun kovimman laukauksen omaava Arttu “Seksi” Seikkula nimittäin arvioi Suomen mitalisaaliiksi 9 mitalia, ja SoVo-pelissä ensimmäistä kertaa vastustajalta puikot vienyt Mika “Haube” Halonen 11 mitalia. Kaksi ronssiahan Suomi on tätä kirjoitettaessa Etelä-Koreasta jo saalistanut Enni Rukajärven ja Krista Pärmäkosken voimin.

Torstaina ja perjantaina mennään jälleen derbyjen merkeissä..

Aloitetaan kaikkien rakastamasta jääkiekosta. Molemmat raatilaiset uskovat, että naisleijonien maalivahti, nykyisin Kiinassa pelaava Noora Räty venyy samanlaisiin suorituksiin kuin Riemun ikioma kiinanmuuri, Sami “Sämpy” Myllymäki. Tämä riittää ronssiin. Lisäksi Seikkulalla on vankka usko siihen, että myös miesleijonat vuolevat olympialaisista ronssia, jonka takuumiehenä toimivat Marko Anttila ja koko kansan rakastama, Suomea sata kertaa arvokisoissa kantanut Lasse Kukkonen. Kukkosta voi hyvinkin verrata 100 liigamaalia iskeneeseen Janne “Törö” Törmäseen, miehet kannattalevat joukkueitaan vuodesta toiseen.

Molemmat uskovat vakaasti myös laukaalaisen Eero Hirvosen tuovan yhdistetystä mitalin. Tätä tukee se, että Hirvonen on ollut Seikkulan kaverin kämppis. Nykyisin Seikkulan kaveri asuu Hirvosen siskon kanssa. Lisäksi Haube uskoo yhdistetyn miesten tuovan joukkuekilpailusta mitalin. Seikkula luottaa Mika Poutalan korjaavan Vancouverin pettymyksen ja kiitävän palkintopallille pikaluistelussa. Taitoluistelussa sen sijaan kaksi nuorta naista kävivät ennen olympialaisia hurjan kamppailun Suomen ainoasta edustuspaikasta. Seikkula ja Halonen uskovat Emmi Peltosen olevan niin vekkuli, että hän luistelee tahallaan surkeasti kettuillakseen kotiin jääneelle Viveca Lindforsille.

Rukajärvi paineli jo ronssia slopestylesta. Koska Haubella on paljon hyviä muistoja Rukasta, arvioi hän Rukajärven mitaleille myös big airissa. Sen sijaan miesten puolella lumilautailussa jäädään mitaleitta. Seikkula näkee syyksi Peetu Piiroisen kyvyttömyyden priorisointiin, sillä mies osallistuu vähän jokaiseen lajiin. Samalla tavalla riemulaisilla on välillä vaikeuksia priorisoida tenttareiden ja treenaamisen välillä.

Mäkihypyssä jäädään mitaleitta. Seikkula tietää, ettei Janne Ahosen taidot riitä vielä voittavien pukujen ompelemiseen. Valitettavasti myös mieshiihdossa jäädään ilman henkilökohtaista mitalia. Riemulaisille futsal on helppoa ja kivaa, mutta Iivo Niskanen ei piittaa Pyeongchangin helpoista ja kivoista laduista, koska irtiotot eivät onnistu. Sen sijaan naisten hiihdossa Pärmäkoski painaa mitaleille 30 km kisassa. Haube uskoo lisäksi mitaliin molemmissa parisprinteissä ja naisten viestissä.

Kuten Okkonen brutaalisti ilmoitti, Kaisa Mäkäräisen ampumatarkkuus ei riitä valitettavasti taaskaan olympialaisissa. Mutta ampumahiihdossa tulee yllätysmitali! Miesten ampumahiihtojoukkue on osoittanut sellaista nousukuntoa, mitä viimeksi nähtiin Riemulta Futsal-Liigassa viime keväänä. Halonen uskookin Tero Seppälän nousevan koko kansan uudeksi olympiasankariksi!

Teroseppälämäistä sankaruutta ja yllätyksiä on tarjolla perjantaina 16.2. klo 19:00 Jyväskylän Monitoimitalolla, kun sarjapaikastaan taisteleva Riemu horjuttaa Futsal-Liigan kärjessä vakuuttavasti jyräävää KaDya. Tule katsomoon antamaan tukesi mustaturkoosille! Muistathan myös torstaina 15.2. klo 19:00 pelattavan naisten vastaavan derbyn!