Riemu – MUIK Hockey 8-2 (2-0, 3-2, 3-0).

Koirien kevät on edennyt siihen pisteeseen, että vain voitoilla on merkitystä. Kolme edellistä ottelua onkin jo ehditty juhlia voittojen tiellä, mutta lisää olisi saatava, jotta unelma playoff-paikasta pysyisi elossa. Keskiviikkona Koirien kotiluolaan Uudestakaarlepyystä matkannut MUIK Hockey sen sijaan on jo aloittanut valmistautumisen edessä siintäviin Suomi-Sarja-karsintoihin. Tähän otteluun MUIK oli saanut vahvistuksia ja jopa liigakokemusta, joten helppo iltapuhde ei ollut Liikunnan Riemun jääkiekkojoukkueella edessä.

Itse otteluun Koirat sai kuitenkin mykistävän lähdön, kun ottelun toisella minuutilla Riemun ylivoima pysäytti ajankulun maailmankuululla LähiTapiola -areenalla. Kiekko pelattiin viivasta Lauri ”Fyysinen” Viitasen kautta laidalle Mikko ”Kapu” Hyvöselle ja koirakapteeni jatkoi kiekon alivoimaneliön keskelle, mistä Riho ”Batistini” Embrich ohjasi kliinisesti yhden kauden hienoimmista ylivoimamaaleista. Tämän jälkeen erän parhaat paikat tarjoutuivat aktiiviselle MUIK-ryhmälle. Onneksi Koirien maalivahtimolkeri Henri ”voittava” Tikkanen oli valmistautunut otteluun tuttuun tyyliin jonglööraten noin kahdellakymmenellä tennispallolla samanaikaisesti, joten yhden kiekon nappaaminen näytti lähinnä lastenleikiltä. Riemu lisäsi vielä erän toisesta paikastaan johdon kahteen maaliin, kun Ari ”Kari” Närhi pyyhälsi laidasta ohi MUIK-puolustuksen ja takatolpille hiipineellä ”cowboy” Hyvösellä oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Riho ja Jesse tekivät urakalla maaleja Muikia vastaan.

Toisessa erässä meno jatkui hyvinkin samanlaisena kuin ensimmäisessä erässä, vierasjoukkueella oli enemmän laadukkaita maalipaikkoja, mutta Koiralauma iski toisaalta tehokkaasti omista paikoistaan. Koirista pääsivät maalaamaan erässä Jesse ”Härmä” Kuusela ja ylivoimalla Iiro ”Ipi” Junnila, sekä illan toisella ylivoimaosumallaan Embrich. Lopulta myös Tiki joutui antautumaan maalillaan pariin otteeseen, kun erässä nähtiin välähdyksiä maankuulusta ”Riemukiekosta”. Tässä Koirien takavuosina suosimassa pelityylissä oman maalin puolustaminen saattaa unohtua ajoittain.

Ottelun kolmas erä tarjosi jälleen Suomi-sarjakiekkoa parhaimmillaan, kun Riemun erikoistilannepelaaminen näytti osaamistaan hyökkäyspäässä. Normaalista poiketen kyseessä oli kuitenkin alivoimamiehitys, kun Koirat teki peräti kolme (3!) alivoimamaalia erässä. Erän alkuun Jussi ”Juves” Vähämaa vapautti Iiro ”Olympia-Iiro” Vaittisen läpiajoon, eikä mies tästä erehtynyt. Erän loppupuolella vielä Otto ”Jäsä” Jääskeläinen katkaisi vastustajan syötön siniviivalla ja Jesse ”HARMA” Kuusela polki karkuun puolustukselta, tehden maalin ja aiheuttaen jonkinlaisen liikennekaaoksen MUIKin puolustuspäässä. Loppulukemat 8-2 pääsi vielä naulaamaan epäreilulla lyöntilaukauksella Markus ”Mauri” Rämä, Junnilan ja Vaittisen alustaessa osuman alivoimalla.

Luu: Komeita torjuntoja ja voittavaa maalivahtipeliä! Tikkasen Henri oli kova luu tänään.

Samu in space: Riho Embrich oli kuumana ylivoimalla tehden maalin mailan lavalla ja kiekkoilijan tärkeimmällä kaverilla eli pakaralla. Riho ja Tiki ottivat peliin alkulämmittelyt Katutanssi-demolla, mikä osoittautui toimivaksi!

Henri “Vege-Tiki” Tikkanen sai luun keskiviikkona.

Possu: No pig today.

HCIK – Riemu 2-3(ja.) (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)

Viikon toiseen koitokseen Koirat matkusti alemman loppusarjan kärkijoukkueen, HC Indiansin vieraaksi Kaarinaan. HCIK oli ollut viime peleissä ahdingossa, voittaen toistaiseksi vain MUIKin loppusarjassa. Riemulla oli mahdollisuus lisätä painetta intiaaniryhmässä ja samalla jatkaa omaa matkaansa kohti pitkää kevättä. Riemu sai lisäksi iloisia uutisia viikonlopulle, kun Waltteri ”Urheilukomennuksella” Viitanen sai kovien neuvotteluiden jälkeen vapautettua itsensä armeijan harmaista, päästen pelaamaan isoista pisteistä lähelle Suomen Turkua.

Kaarinan erikoisuutena on sarjan pienin kaukalo, joka asetti omat haasteensa otteluun valmistautumisessa. Ensimmäinen erä näytti kuitenkin sen, että Riemun valmentajavelho Simo ”jääkiekon ytimessä” Luukkainen oli onnistunut virittämään Koirat poikkeuksellisen hyvään vireeseen heti ottelun alkuun. Tämä vire konkretisoitui ensimmäisen vitosen jälkeen, kun ”Wade” Viitanen riisti keskialueen aloituksen jälkeen HCIKn pakilta kiekon ja paineli kiekon tylysti ranteella ohi vastustajan maalivahdin. ”Pommikone” Viitanen pysäytti kellot uudelleen seuraavassa vaihdossaan hieman pidemmäksi aikaa, taklaten HCIK-pelaajan läpi kaukalon ikkunasta, eli pleksistä. Pleksin vaihto-operaation jälkeen Mikko ”Hondamies” Hyvönen taiteili vastustajan koko alivoimaryhmityksen solmuun, Lauri ”Toimittaja” Viitasen tarjoiltua oivaltavan jätön keskialueella. Koirat onnistui loppuerän pitämään hyvän otteensa pelistä, eikä vastustajaa päästetty maalipaikoille.

Wade aiheutti tuhoa tulostaululla ja plekseissä!

Ottelun toisessa erässä Riemu hamusi itselleen ongelmia, kun nöyryys unohtui ja tämän seurauksena tuomaristolla oli helppo työ antaa vastustajaa rikkoneille Koirille jäähyjä. HCIK onnistuikin hyödyntämään kahden miehen ylivoimansa ohittamalla mainioita torjuntoja jälleen esittäneen Henri ”Muonavastaava” Tikkasen.

Kolmanteen erään lähdettiin siis tiukoissa lukemissa, puolustaen 1-2 johtoasemaa. Koirat sai jälleen otetta pelistä ja pystyi luomaan vaarallisia tilanteita HCIKn maalille. Kalle-Veikko ”KVG” Koiviston tulisen lyöntilaukauksen irtopala päätyi maalinedustalle, josta Koirahyökkäys sai toimitettua kiekon vain koirankarvanverran ohitse maalin yläkulmasta. Valitettavasti jääkiekon vanhat totuudet pitävät usein paikkaansa eli jos et itse tee, niin kaveri tekee. Näin tälläkin kertaa, kun HCIK tasoitti ottelun heti seuraavasta vastahyökkäyksestä. Koska vain voitot merkitsevät, hakivat Riemun kiekkoilijat vielä vimmatusti voittomaalia ottelun lopussa. Lähimmäksi rynnisti viimeisellä viidellä sekunnilla ”Wadetrain” Viitanen yhdessä ”cowboy” Hyvösen kanssa, mutta kiekko jäi pyörimään vastustajan maalivahdin varusteisiin, joten edessä oli tasatilanteen myötä jatkoaika.

Jatkoajalla Koirien erikoistilannepelaaminen oli jälleen vahvaa, kun vastustajan kahden minuutin ylivoima kestettiin jatkoajan alkuun. Tästä sisuuntuneena Viitasten suvun miehet päättivät käydä ratkaisemassa ottelun voiton ja kaksi tärkeää pistettä Riemulle. ”Wade” punnersi tuttuun tyyliin maalille ja jätti kiekon maalivahdin patjan kautta takatolpille ajaneen Lauri ”fyysisempi” Viitasen lapaan. Tästä pakkipuolustaja ei erehtynyt, vaan kiekko varmasti voimalla keskelle keksintöä. Voittomaalia alustamassa oli myös Viitasen poikien ”Ameriikan serkku” Johannes Sallilla.

Luu: Waltteri ”isompi” Viitanen oli liekeissä koko ottelun tehoin 1+1 ja ansaitsi palkinnoksi luun vietäväksi tulevan viikon Lohtajan sotaharjoitukseen. Tsemppiä Wade!

Samu in space: Lauri ”vahvempi” Viitanen täydensi Viitasten dominointia tehoin 1+1, tehden myös ottelun voittomaalin!

Possu: Kaukalon isäntänä vahvasti suorittanut Ville ”Savon Chara” Kauhanen innostui jatkoajalla niputtamaan Koiramaalin eteen pyrkineitä vastustajia turhan innokkaasti, palkintona 10min käytösrangaistus ja aikainen suihku kera possun. Hyvä Kauha!

Koko Viitasen suku oli pelipäällä!

Raportin kuvat: Pauli Leinonen