Lauantaina Mambat suuntasivat kohti Pirkanmaata, jossa vastaan asettui Ylöjärven Ilves. Kohtaamiset Y-Ilveksen kanssa ovat aina olleet tiukkoja vääntöjä, joista syyskauden ottelu päättyi Riemun 2-0 voittoon. Otteluun lähdettiinkin hyvällä ja taistelevalla asenteella. Viikolla harjoiteltiin erityisesti pienemmillä alueilla pelaamista, sillä ennakkoon jo tiedettiin, että Ylöjärven kenttä on pienempi verrattuna Jyväskylän kenttiin.

Mambojen hyvästä asenteesta huolimatta Ylöjärven Ilves lähti otteluun hieman terävämmällä jalalla. Kotijoukkueen korkean prässin vuoksi Mamboilla oli vaikeuksia päästä pois omalta alueelta ja saada peliään pyörimään. Vastustaja saikin heti ottelun alkuun rakenneltua muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta riemulaisten onneksi viimeistely oli heikkoa. Mambalaiset puolustivat uhrautuvaisesti, ja monet vedot jäivät puolustajiin tai suuntautuivat ohi maalin. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kuudennella minuutilla, kun vastustajat mustaturkoosien hyvän prässin tuloksena palauttivat pallon maalivahdille, ja Mambat pääsivät kokeilemaan vapaapotkua kuudesta metristä. Karoliina “ei me tarvita aikalisää” Kröger siirsi pienen Ilona “pohjana pelaaminen on sittenkin kivempaa ku laidassa” Mikkelälle, jonka kärkkäri upposi alanurkkaan Y-Ilveksen muurin läpi. Mitään muita kovin vaarallisia tilanteita ei ensimmäisellä puoliajalla nähty enää kummassakaan päädyssä, ja niin tauolle siirryttiin Riemun johdossa.

Toinen erä jatkui tasaisena vääntönä. Mambat saivat kuitenkin peliään koko ajan paremmin pyörimään, mutta valitettavasti maalia ei nähty. Puolittaisiin läpiajoihin pääsivät niin Noora “ylämummo” Hakkarainen, Ida “emmä haluu pelaa pivona” Tuina kuin Oona “unohdin julkasta rapsan” Pyykkö, mutta vastustajan maalia vartioinut Helena Unkuri tuli hyvin vastaan. Seuraavan maalin tekikin valitettavasti Ylöjärveläiset, kun Sini Sutisen ylänurkkaveto upposi maskiin jääneen Saara “oma musa on parempaa” Viitasen taakse. Molemmilla joukkueilla oli selkeästi kova halu voittaa, mikä näkyi siinä, että tilanteet pelattiin hyvin loppuun asti. Puolustuspeli jatkui uhrautuvaisena, ja mustelmia vetojen peittämisen jäljiltä löytyy varmasti jokaiselta Riemun pelaajalta. Mamboilla oli toisella puoliajalla pari todella hyvää maalintekopaikkaa, kun ensin Ilona Mikkelä tälläsi kympin kohdilta ylärimaan ja hetken kuluttua vielä sivutolppaan.

Ottelun lopusta saatiin katsojien iloksi todellinen trilleri. Riemun toinen johtomaali nähtiin nimittäin vasta viimeisellä peliminuutilla, kun vaparin jälkitilanteesta Ilona Mikkelä pääsi tiputtamaan pallon Noora Hakkaraiselle, jonka kuti upposi yli hieman vastassa olleen vastustajan maalivahdin. Y-Ilves alkoi heti pelaamaan reikäpaitaa viimeisten 30 sekuntien ajan. Vaikka Riemulaiset puolustivat tiiviisti, löysi Ylöjärven Rosa Sirén reiän puolustuksesta. Sirénin hyvä veto vaihtoi vielä epäonnekkaasti hieman suuntaa Riemun omasta pelaajasta ja upposi ylänurkkaan 3 sekuntia ennen ottelun loppua. Näin ollen Riemulaisten matkaan lähti Ylöjärveltä mukaan vain yksi tärkeä piste, vaikka voitto oli jo melkein hyppysissä.

Ottelu oli kuitenkin kaiken kaikkiaan positiivinen esitys koko joukkueelta, ja seuraavaan otteluun lähdetään taas entistä itsevarmempana ja luottavaisempana. Seuraavaksi Mambat tekevätkin paluun Jyväskylän Monnarille, kun 10.2. vastaan saapuu ACE Tampereelta!