9.11. Torstai. Poikkitieteellisten Haalaribileiden vakiopäivä. Tämä torstai oli merkitty poikakalentereihin jo kauan sitten isolla tussilla ja monella eri värillä. Kyseessä ei nimittäin ollut mikä tahansa Poikkaripäivä, vaan kauan kaivattu ja suuresti odotettu Derby-päivä! Jyväskylän yliopiston Liikunnan Riemu oli kohtaava paikalliskilpailijansa D-Kiekon. Ottelutapahtuman suunnittelu oli aloitettu jo kuukausia sitten. Pelipäivää oli siirretty, kioskit ladattu täyteen, live-esiintyjät hankittu, sponsorikilpailut järjestetty. Olikin siis vihdoin aika päästä itse tapahtuman ytimeen, eli Suomi-sarjan valovoimaisimpaan otteluun!

Poikkareiden maskotti Jurri Apina kävi tiputtamassa avauskiekon. Kuva: Pauli Leinonen.

Yhtään mustaturkoosien lasien läpi katsomatta voidaan sanoa, että D-Kiekko oli avauserässä kuskin paikalla. D:n toteuttama älämölöpaine toimi, kun vierasjoukkue tuli Riemun maalin taakse välillä jopa viiden pelaajan paineella, tai siltä se ainakin tuntui! D saikin pakotettua kiekonriistoja ja vaikeita ykkössyöttöjä, joista Riemu on kuuluisa. Paine näytti Riemun ylivoiman aikana kääntyvän kotijoukkueelle, mutta D saikin kyseisen jäähyn aikana paremmat maalintekopaikat kuin Riemu. Kotijoukkueen onneksi maalimolkkeri Henri “Puujalkavitsiniekka” Tikkanen oli hyvässä iskussa ja piti maalin tyhjänä, vaikka D sai luotua painetta. Ensimmäinen erä päättyi maalittomana ja yleisö pääsi nauttimaan Kissojen huikeasta showsta.

Erätauolla esiintyi Riemun Kissat, jotka vetivät huikean shown! Kuva: Pauli Leinonen.

Toisessa erässä se kuuluisa momentum kääntyi Riemulle, kuten jääkiekkomittelöissä usein tuppaa tapahtumaan. Koirakäskijä Simo “Paroni” Luukkainen sai erätauolla joukkueen pelin kulkemaan ja lopulta ajassa 27:23 Riemun oma ilmasotakoira Waltteri “Tikkakosken Tarasenko” Viitanen naulasi kiekon bönthön ja räjäytti 1010-päisen yleisön mylvimään! Syöttöpisteet merkittiin Petteri “iKone” Ikoselle ja Sami “Suu ottaa osumaa” Tynjälä.  Riemu onnistui pitämään D:n poissa maailnteosta ja sai itselleen erän maukkaimmat maalintekopaikat, joskin D:llekin niitä siunautui muutama, jottei peli olisi mennyt aivan tylsäksi. Etenkin erän loppuhetkillä D:n ylivoima pyöri ja loi pari paikkaa, jotka eivät uponneet.

Yleisöä oli hallilla 1010! Kuva: Pauli Leinonen.

Yhden maalin johtoasemassa 3. erään lähtenyt Riemu sai helpotusta, kun vain 57 sekunnin pelin jälkeen Mikko “Mallikas” Hyvönen laittoi läpiajosta rystyllä kiekon kattoon ja lisäsi Riemun johdon 2 maaliin, joka tosin on jääkiekossa kuuluisasti pahin johto, joten tilanne sen kun paheni kotijoukkueelle. Maaliin täydellisen norsupallosyötön tarjoili Sami “Tynis” Tynjälä, joka oli saanut ensimmäisessä erässä hampaisiinsa aerodynamiikkaa. Riemu toteutti hyvää viisikkopuolustusta ja maalivahtipeliä, eikä D päässyt kuin muutaman kerran tuhannen taalan paikalle. Sen verran voi päästääkin. Ottelun viimeiset 2 minuuttia olivat jokseenkin abstrakteja, kun D yritti vimmatusti saada kavennusosumaa. Välillä maalivahdin alueella olivat molempien joukkueiden kaikki pelaajat, ja tuomarit, ja valmentajatkin olivat lähellä kentälle siirtymistä. Lopulta loppusummeri soi ja Riemu varmisti 2-0 voiton 2020 silmän edessä!

Tolppien välissä seissyt Tiki oli pelaaja paikallaan 45 torjunnallaan. Kuva: Pauli Leinonen.

 

Luu: Henri “Epis” Tikkanen. Voiton takuumiehenä häärinyt vahtimolari torjui kaikki D-Kiekon 45 laukausta! Mukaan mahtui kymmenkunta huippukoppia tekopaikoilta.

Samu in Space: Lassi “Tirehtööri” Siljanto. Lassis painoi hirvittävän määrän tunteja tapahtuman järjestämisen eteen ja se palkittiin 2-0 voitolla ja yli tuhatpäisellä yleisöllä. Chapeau!

Liikunnan Riemu haluaa kiittää Solita Oy:tä, Poikkitieteellisiä Haalaribileitä, Go Onia, Hockey Base Jyväskylää sekä kaikkia teitä, jotka olitte mukana järjestämässä tapahtumaa! Lisäksi iso kiitos huikealle 1010-päiselle yleisölle! Koirat toivottaa teidät tervetulleeksi seuraamaan otteluita jatkossakin.