Huhtinen viimeisteli Riemun ainokaisen.. (kuva Hannu Ahtiainen)

Paikalliskilpailija Kampuksen Dynamo antoi keskiviikon derbyssä Riemulle oppitunnin lajista nimeltä futsal. Kentän puolella numerot olivat selvät. Katsomossa sen sijaan molempien joukkueiden kannattajaryhmät näyttivät, miksi Jyväskylän derbyt ovat suomalaisen urheilun mittapuulla täyttä timanttia. Tällä kertaa lehtereille oli löytänyt tiensä laskujen mukaan 836 katsojaa, ja meteli katsomossa oli korviahuumaava läpi matsin.

Itse ottelussa Riemu pelasi pelisysteeminsä mukaisesti ensimmäisen vartin. Vaikka KaDy meni heti ottelun alussa onnistuneen kuvionsa päätteeksi johtoon, tuli Riemu pian tasoihin Basam Elfadlin pelatessa mainion syötön maalin eteen ja Elias Huhtisen kammetessa jalkansa vapaaksi, ja lopulta pallon etukulmaan! Riemun leirissä tiedettiin ennen pelin alkua, että KaDy on joukkue, joka kentällä tulee palloa pitämään, mutta lopputulosta ajatellen kaikki on mahdollista, jos riemulaisten pää ja jalat toimivat puolustussuuntaan. Varmaotteisesta kadylaisten pallon siirtelystä huolimatta Riemu jaksoikin ensimmäisen vartin ajan puolustaa kärsivällisesti ja tyylillä, joka pukukopissa oltiin sovittu. Valitettavasti ensimmäisen vartin jälkeen rivit alkoivat rakoilla, erityisesti erikoistilanteissa. Ensin sivurajapotkussa KaDyn liikkeet sekoittivat Riemun miesvartioinnin ja Jukka Kytölällä oli helppo työ viedä joukkueensa 1-2 johtoon. Pian tämän jälkeen Riemu-puolustus sekoili vapaapotkutilanteessa ja Sergei Korsunov sijoitti pallon taidokkaasti verkkoon. Kun vielä Markus Rautiainen osui, mentiin tauolle 1-4 KaDyn johdossa.

Parpala palkittiin Riemun parhaana.. (kuva Hannu Ahtiainen)

Toiselle puoliajalle lähdettäessä Riemun oli pakko nostaa prässiään tappioasemassa. Valitettavasti se ei juuri tulosta tuottanut KaDyn myllyn jauhaessa omaa varmaa syöttötyöskentelyä. Vielä, kun KaDyn itseluottamus sekä rauhallisuus johtoasemassa olivat kovaa tasoa, lässähti derby parketin puolella toisen puoliajan kuluessa. KaDy iski tasaiseen tahtiin kiistatta komeita osumia. Hyvästä ottelun alusta ei juuri muisteltavaa jää, kun loppunumerot 1-10 ovat taululla. KaDylle ansaittu Jyväskylän herruus ensimmäisen miesten derbyn osalta.

Nyt nöyryytys on käännettävä opiksi, innoksi harjoittelukentällä, ja tarkemmaksi suorittamiseksi seuraavissa otteluissa. Viime vuonnakin Riemu hävisi selkeästi syksyn derbyn, mutta onnistui silti kaatamaan KaDyn kevään kohtaamisessa. Jo tämän viikon sunnuntaina Riemulla on edessään tärkeä ottelu, kun matka vie Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi.

Muistattehan, että kautta aikojen ensimmäinen naisten #derbyJKL pelataan viikon päästä keskiviikkona eli 18.10. klo 19.00. Lippuja tuohon kamppailuun myynnissä https://www.zupticket.com/naisten-futsal-liigaa-derbyjkl-riemu-kady.html

Kokoonpano ja tehopisteet vs. KaDy

27 Jori Lagerblom (mv)
1   Sami Myllymäki (mv)
6   Vanttaja Ville
9   Parpala Eetu
10 Törmänen Janne (C)
11 Riikilä Markus
3   Halonen Mika
7   Elfadl Basam
13 Huhtinen Elias
20 Meriläinen Tatu
14 Seikkula Arttu
17 Fagerström Tuure
4   Hedman Aaro
8   Okkonen Sami

Elias Huhtinen 1+0
Basam Elfadl 0+1