Otteluraportit tarjoaa Riemun yhteistyökumppani Nordea.

6.10. Riemu – KOOVEE (3-6)

Riemun Koirat sai perjantaina vieraita Suomikiekon pääkaupungista, kun Tampereen Kilpa-Veljet (jatkossa KOOVEE) kaartoi bussinsa LähiTapiola Areenan pihaan. KOOVEEn edellinen ottelu oli päättynyt kirvelevään kotitappioon Porin Karhu HT:lle. Riemu puolestaan oli edellisenä lauantaina käynyt ryöstöretkellä Kaarinassa ja oli täten orastavassa yhden ottelun voittoputkessa.

Ensimmäisen erän pyörähdettyä käyntiin nähtiin viihdyttävää kiekkoa tilanteiden aaltoillessa päästä päähän. KOOVEE oli hienoisesti kuskin paikalla, mutta varsinaiset maalintekopaikat jakautuivat tasaisesti. KOOVEE pystyi kertaalleen ohittamaan erän puolivälin jälkeen Riemun maalia vartioineen Tuomas ”Fisu” Särkijärven viemällä kiekon yhdessä Särjen ponttoonien kanssa maaliin saakka. Tilannetta arvottiin hetken aikaa myös tuomariston keskuudessa, mutta lopulta kiekko keskelle ja taululle lukemat 0-1.

Ensimmäisessä erässä kaksisataapäistä yleisöä villitsi erityisesti Riemun jenkkivahvistus Lauri ”Neumann” Viitanen tarjoilemalla KOOVEEn hyökkääjälle maisemamatkan Koirien vaihtopenkille komean taklauksen seurauksena. Vaihtopenkillä Riemun pelaajavalmentaja Lassi ”CrazyFrog” Siljanto piti huolta KOOVEE-hyökkääjän nesteytyksestä tarjoamalla asiaankuuluvasti menovettä yllättävälle vieraalle. 

Ari “Nopee” Närhi palkittiin Samu in Space-hupparilla.

Ottelun toisessa erässä peli jatkui tasaisena maalipaikkojen suhteen. Koirille tarjottiin tonttia tasoitukseen useaankin otteeseen jopa läpiajojen muodossa, mutta KOOVEEn maalimolkke oli mies paikallaan nollaten erässä Riemun yritykset. Riemun hyvä paineistus pakotti jopa KOOVEEn valmennuksen reagoimaan aikalisän muodossa, mikä auttoikin vieraita pääsemään takaisin peliin kiinni. Erän jälkimmäisellä kympillä KOOVEE raotti ketsuppipullon korkkia ja siirtyi melko nopeassa tahdissa 0-4 johtoon.

Kolmanteen erään jäälle saapui kuitenkin sisuuntunut koiralauma. Koirien taktiikkana oli antaa vastustajalle erän alkuun 0-5 johto ja täten se kuuluisa hyvänolontunne. Välittömästi viidennen takaiskun jälkeen KOOVEEn peli sekosi lähes täydellisesti ja ajokoirat pääsivät irti hihnoistaan. Huiman loppukirin aloitti Riemun toinen jenkkivahvistus Johannes ”Mune” Sallilla, Waltteri ”…sento!” Viitasen ja Otto ”ei enää nuori” Jääskeläisen esityöstä. Koirien kahdesta seuraavasta maalista vastasivat saman vaihdon aikana kaksikko Ari ”Juhis” Närhi ja Iiro ”Iltavuorossa” Vaittinen harjoiteltujen riparikuvioiden myötä, mukana molempia maaleja oli alustamassa myös Niklas ”Messi” Huovila.  Valitettavasti Koirien taktiikkaan kuulunut loppukiri aloitettiin aavistuksen liian myöhään ja loppulukemat 3-6 pääsi KOOVEE lyömään tyhjään maaliin.

Luu: Koirien kovin luu oli perjantaina vahtiveskari Särkijärvi, pitäen torjunnoillaan joukkuetta pelissä mukana.

Samu In Space -huppari: Taistelijan viitta luovutettiin kentällä vauhdikkaasti viilettäneelle Ari ”nopee” Närhelle, joka painoi hommia poikkeuksellisen ansiokkaasti kaukalon molemmissa päissä.

Possu: Possun sai melko kevyin perustein Eero ”KeKi” Kauppi oltuaan asianosaisena vaihtosekoilussa ottelun toisessa erässä.

7.10. JHT-Riemu 5-7 

Lauantai-illan huumaa koiralauma pääsi kokemaan Pohjois-Pohjanmaalla, Kalajoella. Hiekkasärkien joukkue JHT oli ennakkoasetelmissa suosikki (PAF:in kerroin Riemulle oli 11… xD), mutta edellisillasta ärsytetty koiralauma oli hyvällä jalalla liikkeellä. Olihan Takkatuvan liemiä maisteltu lounaalla.

Hurlumheiottelun ensimmäiseen erään saatiin erinomainen lähtö, kun Niklas ”Nikke” Huovila painoi kiekon verkon perukoille hienon ylivoimapelaamisen aikana. Syötön tähän antoivat Hermanni ”Herkku” Salomaa ja Kalle-Veikko ”Tyttöystävä lounaalla mukana” Koivisto. Erä oli todella kovatempoinen, tasainen ja viihdyttävä yleisölle. Henri ”Tiki” Tikkanen joutui venymään moneen loistopelastukseen, mutta Koiratkin sai hyviä hyökkäyksiä aikaan. Koko ajan mentiin päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekopaikkoja. Erän lopussa JHT pääsi tasoihin ja erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toisessa erässä oli paljon tapahtumia, mm. kahdeksan (8) maalia. Viiden minuutin pelin jälkeen Mikko ”Lehmipoika” Hyvönen alkoi löytämään pelivirettään ja iski maalin Markus ”Häviän joka alotuksen 150-0” Rämän ja Hermanni ”Nooooooo…” Salomaan syötöstä. Tämä johtotilanne ei kuitenkaan pysynyt edes kahta minuuttia, kun JHT pääsi tasoihin. Tästä vielä 20 sekuntia, niin JHT teki ylivoimalla 3-2 johtoaseman. Sama ilmiö kävi kuitenkin myös toiseen rysään, kun Koirat tasoitti alle minuutti JHT:n johtomaalista pelin tasoihin 3-3:een! Maalin teki Lauri ”Late” Viitanen, johin kauniin esityön teki Waltteri ”Wade” Viitanen ja Ari ”Juhis” Närhi. Peliä jatkettiin tasatilanteessa muutama minuutti kunnes JHT teki salamana kaksi johtomaalia ja oli viisi minuuttia ennen toisen erän loppua johdossa 5-3. Koiralauma osoitti kuitenkin sisukkuuttaan ja iski tasoihin ensin Mikko ”maalintekijä” Hyvösen maalilla ja sitten vielä Hermanni ”Herkku” Salomaan toimesta. Toiselle erätauolle lähdettiin tunnevuoristoradan jälkeen tasatilanteessa 5-5.

Laukaan Energian kummipelaaja Herkku Salomaa palkittiin kotijoukkueen toimesta paistinpannulla.

Kolmanteen erään Koirat oli pumpannut itsensä täyteen energiaa. Päätöserä jatkui todella tasaisena koko ajan aivan päätösneljännekselle saakka. Tilanteita oli molemmissa päissä ja yleisö, sekä vaihtoaitio joutuivat huokaisemaan monesti ”läheltä piti”-tilanteista. Lopulta Iiro ”maila faneille katsomoon” Junnila iski ylivoimalla tärkeän 5-6 osuman Lauri ”Ameriikanpoika” Viitasen ja Mikko ”2+1” Hyvösen toimesta. Tämä painoi loppueräksi JHT:n seinää vasten ja he alkoivat tulla entistä enemmän päälle. Viimeisellä minuutilla Markus ”Ennen punasta” Rämä puttasi rystyllä loppulukemat 5-7 tyhjään maaliin. Näin todella hyvin jokainen pelannut koira sai palkinnoksi ottaa 3 pistettä Sampo “Sampiaisen” ja Lepikonmäen linja-autoon ja Jyväskylään!

Luu: Niklas ”Nikke” Huovila. Loistavasti koko pelin pelannut fuksi teki tärkeän avausmaalin ja oli kentän johtohahmoja kentän joka osa-alueella.

Samu in Space: Iiro ”Ipi” Junnila loistavasta voittomaalista ja kovimmista tuuletuksistaan.

Possu: Tällä kertaa possu röhki Ville ”Kauha” Kauhaselle voitetuista tappeluista oman maalin edessä. Oman maalin edessä ei ollut kuin makuupaikkoja!

Lauantain ottelua oli seuraamassa myös Liikunnan -05- vuosikurssin alumni Samuli Hannula, jonka 4-vuotias Riemufani esiintyy kuvassa. Koirat kiittää!