Liikunnan Riemu ja Simo “Paroni” Luukkainen ovat tehneet päävalmentajasopimuksen kaudelle 2017-2018! Koirien oma Mauno Ahonen sai vihiä sopimuksesta jo pari viikkoa aiemmin, mutta löysi Simon käsiinsä vasta nyt. Tässä Maunon tekemä haaastattelu:

Simo, olet monille nykyisille opiskelijoille tuntematon nimi, kerrotko lyhyesti kuka on Simo “Paroni” Luukkainen?

-Olen 30 vuotias liikuntatieteiden maisteri. Opiskelin liikunnan yhteiskuntatieteitä ja valmistuin vuonna 2013. Tuleva kausi on itselleni 15. kausi valmentajana, niistä edelliset 9 kautta olen valmentanut Jypissä. Tällä kaudella olen myös valmentanut Viron alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta ja olemmekin parhaillaan Etelä-Koreassa U18-sarjan IIA-kisoissa. Olen intohimoinen jääkiekkovalmentaja.

JYP varmasti halusi sinun jatkavan heillä, miten päädyit tällaiseen ratkaisuun ja millä fiiliksillä Riemuun?

-Meillä päättyi pitkä projekti saman ikäluokan kanssa JYP:ssä ja nyt oli hyvä hetki lähteä uuden haasteen pariin. Olen ollut mukana Riemun toiminnassa silloin, kun Riemua perustettiin, ja nyt on hienoa hypätä mielenkiintoisen haasteen pariin. Riemun jääkiekkotoiminta on mennyt viime vuosien aikana merkittävästi eteenpäin ja ensi kaudella lähdetään ottamaan seuraavaa askelta.

Koirien KHL-juna puksuttaa eteenpäin uudella veturilla!

Mitä lisäarvoa Simo Luukkainen tuo Riemun koiriin?

-Haluan pitää kiinni siitä yhteisöllisyydestä, mikä meillä Riemussa on, ja sitä kautta lähdetään vahvistamaan myös pelillistä identiteettiä. Tarkoituksena on lähteä pelaamaan rohkeaa yhteistyön jääkiekkoa, jota lähestytään pelin rakenteen, rytmin ja pelaajien pelin kautta.

Mitä odotat tulevalta kaudelta?

-Yhteistyössä valmennusryhmän ja pelaajien kanssa lähdetään kehittämään toimintaa. Tavoitteena on mitata, kuinka hyviä yhdessä pystymme olemaan.

Niin, ketkä kuuluvat valmennusryhmään?
-Se on tällä hetkellä vielä hieman auki, mutta siihen saadaan luultavasti sekä vanhoja että uusiakin tuttavuuksia. Varmaa lienee se, että ainakin kaksi (julkaistaan myöhemmin) viimekauden valmennusyhmästä jatkaa pelaaja-valmentajarooleissa tulevallakin kaudella. Viime kauden päävalmentaja Lassis Siljantos halutaan ehdottomasti myös mukaan, mutta mies saattaa siirtyä vielä uusiin haasteisiin.

Entä miltä pelaajarunko tällä hetkellä näyttää?

-Pelaajarunko näyttää erittäin mielenkiintoiselta. Viime kaudelta meillä on kasassa hyvä runko, jota lähdemme vahvistamaan. Olemme keskustelleet useamman mielenkiintoisen “oman pojan” kanssa ja ensikaudella saatetaan  Riemun riveissä nähdä myös muutama erittäin kiinnostava comeback. Uskon, että Riemu on ensi kaudella Suomi-Sarjan kiinnostavin joukkue.

Koirat aloittavat tulevan kauden Paronin johdolla poikkeuksellisesti jo pääsiäisen (ja Barcelonan leiriviikon) jälkeen lyhyellä jääjaksolla. Tavoitteena on tutustuttaa pelaajat uuden valmentajan toimintatapoihin ja pelikirjaan.

Jussi “Peltsi” Peltosen hauskat faktat!

Mitalien keräily ei Simolla jää pelkästään valmennuksen pariin, sillä hänellä on jääkiekkoilijana vyöllään kaksi Opiskelijoiden Suomen mestaruutta ja lisäksi pari hopeaa/pronssia (vain mestaruudet muistetaan). Paroni on niittänyt mainetta myös mailapeleissä, joista saavutuksina ovat Liikunnan tennismestaruus ja Liikunnan mailapelimestaruus. Eikä siinä vielä kaikki, mies oli mukana Liikunnan Riemun perustamiskokouksessa keväällä 2011, mikä tekee hänestä Liikunnan Riemun perustajajäsenen.