Pingviinit suuntasivat kauden viimeiseen kisaan Saariselälle, jossa oteltiin jo toista vuotta putkeen Suomen mestaruudesta. Matkaan lähtivät viime vuoden hopeamitalisti Markus “sooloillaan” Juola ja Joona “vuoden tulokas” Juurakko. Juurakko suuntasi Jyväskylästä tunturiin autolla, kun taas Juola lähti sooloilemaan Helsinkiin lentokentälle.

Vastustajat koittivat eksyttää Juolaa väärille teille. Kuva: Juha Kauppinen

 

 

Markuksen bussi starttasi 02.00 kohti lentoasemaa, mutta mies kuorsasi vielä “ruususen unta”. Susan päästi otteestaan vasta 4.15 aamulla, joten kisa aikaa vastaan oli todellinen. Jollain keinolla tämä taivaanrannan maalari selvisi kuitenkin koneeseen ja hyvä niin.

Perjantaina 17.3 käytiin aikalaskut ja lauantaina itse kisa. Saariselän vauhtiradalla nopeimmat kellottivat 20 sekunnin pintaan olevia aikoja. Markus sijoittui ajallaan neljänneksi pienten horjumisten jälkeen Juurakon ollessa 16. sijalla. Kisapäivästä muodostui ennen näkemätön spektaakkeli luontoäidin ansiosta. Lunta tuli kuin pipoa, kokonaisuudessaan 20cm yhden päivän aikana. Kisat saatiin kuitenkin pidettyä ahkerien kolamiehien (mm. Kola-Olli) ansiosta. Joona ja Markus selvisivät ensimmäisistä eristään vaivatta jatkoon. Toisella rundilla Joonan tie nousi kuitenkin niukasti pystyyn. Juurakko oli lopulta ensimmäisellä kaudellaan SM-kisoissa sijalla 21., “ei huono” olisi Uotisjorma sanonut.

Juurakko paineli lumisateessa kissan lailla. Kuva: Juha Kauppinen

Pingviinit harjasi kauden 2017 Suomen Cupin kisoista SM-pronssia ja yhteensä kolme palkintosijaa!

Markus taas painoi rutiinilla itsensä finaaliin, mutta niin tekivät aikalaskujen muutkin kärkinimet (Tolvanen, Lahti, Jouhkimainen). Juola joutui siis starttaamaan ulkomutkan
portista, josta ei ilman kaatumisia kannattanut voitosta haaveilla. Finaalissa käytiin rehti ja lähes virheetön kamppailu Suomen mestaruudesta, jonka vei nimiinsä Antti Tolvanen. Riemulle ja Juolalle saatiin matkaan kuitenkin SM-pronssia näistä karkeloista. Hopealle kiilasi nuorten tuore maailmanmestari Mirko Lahti. Onnea mitalisteille!

Saariselällä kilpailtiin myös koko Suomen Cupin (Rautalampi, Tahko, Saariselkä) finaali. Pisteiden laskun jälkeen voittajaksi selvisi Liikunnan Riemusta Markus Juola. Pingviinien kausi päättyi siis positiivisiin tunnelmiin ja menestystäkin tuli Jere Lehdon myötä laajalla rintamalla. Pingviinit kiittää koko Riemun yhteisöä ja kaikkia hengessä mukana olleita tämän talven osalta. KIITOS!