Markus ja Jere lähtivät helmikuun lopussa kauden viimeiselle ankaralle puurtoreissulle Pohjois-Amerikkaan. Pojat elivät viikon kuin maailmanomistajat rälläten ensin pari päivää ympäri Manhattanin centralparkkeja, madisonsquareja ja timesquereja. Reissun ehdoton helmi oli kolmen tunnin pyörävuokra kympillä, jonka aikana vahvajalkaiset luistelijanköriläät vispasivat Manhattanin ristiinrastiin monta kertaa. Markus ihastui New Yorkiin siinä määrin, että oli jo melkein hankkimassa Nykin kansallisuutta.

Jere painoi jokaisessa lähdössä kärkeen huppari hulmuten!

Poikien riesana oli myös lukuisia ongelmia. Yksi pahimmista oli, mennäkkö katsomaan Knicksin vai Devilsin peliä. Lopulta jääpeli vei sydämet, joista ainakin palaset taisivat jäädä Prudential Centeriin. Niin brutaalilla tavalla Canadiens ryöväsi viime hetkillä sympaattisen Devilsin! Pelin jälkeisenä päivänä uroot syöksyivät innokkaina Kanadan Ottawaan vievään koneeseen, missä odottaisi kauden viimeinen kilpailu. Molemmat tykkäsivät radasta, joka ei tällä kertaa ollut hengenvaarallinen, mutta kuitenkin tekninen. Markus varmisteli aikalaskuissa heti kymmenenneksi nopeimman ajan, Jere sen sijaan varmisteli jäätävät pannut. Oliko rata sittenkin hengenvaarallinen? “Kukkuliuruu”, Jere “Kaupunkilainen” Lehto tuumasi silmät pyörien kuin pelikoneessa. Markus “Maalainen” Juola oli hyvillään Lehdon pannuista: “Oppiipahan kaupunkilaispoika olemaan”, maalaisjuntti virnuili. Pannujen jälkeen Jere hiihteli itselleen kisapaikan toisella aikalaskulla ns. “rautakanki peräkontissa”.

Tässä vaiheessa vielä kaikki hyvin.

Kilpailussa sisua, kiukkua, raivoa ja angstia täynnä olevat sympaattisilta näyttävät pingviinit toimittivat rytinää tapojensa mukaisesti. Molemmat rynnistivät helposti jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen maailmanmestari Naasz tuli kysymään Jereltä vinkkejä lähtöön. Jere selitti Näässille puuta heinää, eikä vieressä kuunnelleen Markuksen pokka meinannut pitää millään. No joka tapauksessa, valmennuslasku lähtee perässä Naaszille! Molemmat jatkoivat seuraavalla kierroksella hyviä otteita. Muuten loistavasti luistelleen Markuksen virhe lopussa maksoi jatkopaikan verran. Jere pääsi hyvän luistelun ja hippusellisen tuurin siivittäminä historiallisesti neljännesvälieriin! Hienosti vedetty, kaupunkipoika! Jere hallitsi jopa neljännesvälierää aina radan puoliväliin saakka, kunnes teki ajoitus- (vai ajatus-)virheen korkealla jääpatilla. Kaupunkipoika taisteli loppuun saakka jääden välieräpaikasta vain munanmitalla. Omista virheistään huolimatta pojat lähtivät iloisilla mielillä kohti Jyväskylää. Taskunpohjille jäi isoista kisoista paras Pingviini-edistus koskaan – sijat 12. ja 17.! Upeaa Pingviinit! MM-sarjan lopputuloksissa Markus oli 26. ja Jere hyvin menneen Ottawan kisan jälkeen sijalla 29. Pingviineitä odottaa vielä mahdollisesti yksi reissu Saariselälle SM-kisoihin. MM-sarjan tiimoilta Pingviinit kiittävät ja kuittaavat kauden 2016-2017 osalta.

Kisakooste TOP 32: http://areena.yle.fi/1-3927375

Kuvat: Armin Walcher