Riemun Sählypojat nappasivat äärimmäisen tärkeät voitot viikonlopun kahdesta pelistään Killeriltä. Nousukarintapaikalla keikkuva Muuramen Yritys on tällä hetkellä pisteen edellä, kun molemmilla on kautta jäljellä neljä peliä. Alta pääset lukemaan lauantaina loistaneiden Pontus “Puntus” Joentaustan ja Juha “Hei Jari!” Heijarin raportit tärkeistä peleistä.


Riemu – Muuramen Yritys 3-1

Sanontahan kuuluu, että pelipäivä on juhlapäivä. Tämän olivat Sählypojat sisäistäneet hyvin, sillä lauantaipäivän koitoksiin saatiin paikalle jopa yli kolme kentällistä niin hyökkääjiä ja pakkeja. Siinä oli valmennusjohto joutunut käyttämään tovin jos toisenkin kokoonpanoa miettiessään. Ensimmäinen peli oli MuurYä vastaan, jonka kanssa on tahkottu monta kovaa taistoa viime vuosien aikana. Tämän kauden aikaisemmassa kohtaamisessa syksyllä Joutsassa MuurY voitti Riemun kirvelevästi yhden maalin erolla ottaen samalla sarjapisteet itsellensä. Ennen tämän päiväistä koitosta MuurY majaili sarjataulukossa sijalla kaksi kolme pistettä Riemua edellä. Selvää oli siis, että nousutaiston kannalta kyseessä oli merkittävä peli etenkin Riemun näkökulmasta.

Riku “Tiku” Lehtinen paukautti ensimmäisen maalinsa Riemu-paidassa.

Kaikki pääsivät ajoissa paikalla. Moni tuli autolla, toisten vetäessä Killerin mäessä alkulämpöjä juosten tai pyörällä. Surullisen kuuluisa pallokassikin oli vaihteeksi löydetty ja saatu paikalle. Tässä auttoivat Juho ”Toimittaja” Tuomiston suhteet. Oli siis aistittavissa, että tänään ollaan valmiita alusta saakka. Toista kertaa ei Muurylle tällä kaudella hävitä. Heti ensimmäisistä vaihdoista alkaen tämä näkyikin Riemun pelissä. Palloa liikutettiin ja jalka liikkui. Karvaus oli välillä jopa liian innokasta, mistä Volter ”Ei muury vaan muuri” Pietarinen erätauolla huomauttikin. MuurY ei myöskään halunnut antaa tuumaakaan periksi ja kolasi heti ensimmäisellä minuutilla Juha ”ihan vaan Juha” Heijarin vasemman laidan tuntumassa. Heijarin hieman keräiltyä, oli hän valmis jatkamaan peliä. Tästä seuranneen ylivoiman aika Sählypojat pitivät palloa, mutta ratkaisut uupuivat ja ylivoima meni hieman liialliseksi siirtelyksi. Ylivoima ei tuottanutkaan tulosta.

Hieman erikoistilanteen jälkeen neljännellä minuutilla puolustaja Riku ”Aviomies/perheenisä/remonttireiska” Lehtinen näki edessään selvän väylän maalille ja päätti koittaa. Pallo löysi varmasti tiensä maaliin. Veto oli ennen muuta tarkka kaukoveto. Saattoi sieltä joku maskissakin olla. Riemu siirtyi ansaitusti johtoon. Tästä peli jatkui vahvalla sählypoikien painostuksella. Juho ”Kauppaoikeuden professori” Wuorinen käytti Heijarilla laidassa palloa ja saatuaan pallon takaisin toimitti pallon Esa ”Käsipalloilija/fair play” Kuivannolle, joka jatkoi pallon maalille. Buranan voimalla pelannutta Wuorista ei haitannut edes olkapään ja nilkan pyörimiset. Maalivahti sai vaivoin torjuttua Kuivannon vedon, mutta maalin edessä teki vahvaa työtä ja rouhimista Miro ”Pirkkalan lahja Jyväskylälle” Vesala. Miro saattoi päästä tilanteessa koittamaan useamman kerrankin maalin edestä. Ulottuvan Vesalan vieressä oleva MuurY:n pakki oli lopulta voimaton, kun Miro siirsi pallon maaliin. Jälkikäteen pohdittiin, menikö pallo lopulta jalasta vai mailasta, mutta tosiasia oli se, että Riemu johtaa 2-0. Eikä kukaan tilanteesta mitään valittanutkaan. Miron maali tuli kuudennella minuutilla. Startti oli siis melkoisen lupaava sählypojilta.

Pikkuhiljaa myös MuurY alkoi päästä peliin mukaan. Tästä osoituksena oli ottelun kahdeksannella minuutilla tehty 2-1 kavennus. MuurY:n pelaaja laukoi kaukaa ja pallo vaihtoi suuntaa jostain maalin edessä ja Volter oli maalissa tilanteelle voimaton. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä ja tiukkana. Molemmat halusivat selvästi voittoa. Sählypoikien peli-ilme ja puolustusasenne oli ihailtavaa ja viimeisenä lukkona toimi tietysti maalissa Volter. Jos aiemmin kaudella oli lähdetty peliin hieman nukuksissa, eikä autettu omaa maalivahtia tarpeeksi, niin tässä pelissä tästä ei ollut tietoakaan. Riemu sai painettua jokaisen kentän voimin pelin MuurYn päätyyn. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Riemun johtaessa 2-1.

Toinen erä oli tasaista vääntämistä. Riemu pääsi 20. minuutilla ylivoimalle. Tällä kertaa ylivoima oli jo parempaa ja muutamia maalintekopaikkoja saatiin luotua. Ylivoima kuitenkin päättyi jälleen

Esa “Vesa” Kuivanto ansaitsi vihreän kortin päivän peleistä.

tuloksettomana. Enempää tilastomerkintöjä toisessa erässä ei nähty. Riemulla oli muutama paikka iskeä lisämaaleja. Toisessa päässä MuurY onnistuttiin suurimmaksi osaksi pitämään pois parhailta maalintekopaikoilta.

Kolmanteen erään lähdettiin siis Sählypoikien johtaessa maalin erolla. Kolmas erä oli jälleen tasaista vääntämistä, jossa maalipaikoille pääseminen vaati kovan työn. Lopulta MuurY:kin pääsi koittamaan ylivoimaa, kun pallo löysi jotenkin tiensä Esa Kuivannon käteen. Siinä ei auttanut edes käsien levittely, kun boksin ovi heilahti. Onneksi Riemun alivoima taisteli hienosti, eikä MuurY päässyt iskemään tasoitusta ylivoimalla ja näyttämään todeksi Jutin kuuluisia sanoja ”ei näitä pelejä boksista voiteta”. Hieman jäähyn jälkeen Riemun ykköskentällisellä oli vahva painostus Muuryn päädyssä. Henri ”Tampereen miäs” Lahti-Chicago pyöri pitkät tovit vahvasti MuurY:n maalin takana, eikä MuurYn puolustaja millään päässyt palloon kiinni. Onneksi Chicago ei kuunnellut vaihtopenkin ohjeita käyttää palloa välillä viivassa, vaan toimitti pallon maalin eteen Antti ”Aina oikeassa paikassa olevalla” Tuomelle ja Tuomi nosti riemastuttavasti sählypojat 3-1. johtoon. Selvästi alkaa kerätä hedelmää, että Tuomi on pelannut samassa kentällisessä Henri ”Maalinedustaexpertti” Pelkosen kanssa. Tässä vaiheessa peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. Hetken päästä MuurY otti maalivahdin pois hakien tällä tavalla tasoitusta. Näin ei kuitenkaan käynyt ja hyvästä paikasta pääsi koittamaan tyhjää maalia Justus ”Jalat käy kuin Pendoliinolla” Törmälehto. Tällä kertaa tämä Riemun maalipörssin kärkimies ei kuitenkaan osunut. Lopulta lukemat olivat 3-1 Riemun hyväksi. Jutia vielä lainaten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Erityismaininnan ansaitsevat Riemun jutilat eli puolustajat, joiden pelaaminen oli erinomaista. Myös hyökkääjät osallistuivat kiitettävästi puolustustalkoisiin. Ylipäätänsä joukkuepeli oli hyvää ja peliasenne oli vahvaa. Volter pelasi maalissa jälleen varmasti ja sai MuurY:n pelaajat pyörittelemään päätänsä kerta toisensa jälkeen.

– Juha Heijari #77

Tehopisteet
Miro Vesala 1+0
Antti Tuomi 1+0
Riku Lehtinen 1+0
Henri Lahti 0+1
Esa Kuivanto 0+1
Juho Tuomisto 0+1

Tähdet
3* Volter Pietarinen
2* Riku Lehtinen
1* Miro Vesala


Flanels – Riemu 4-6

Pontus “Montus” Joentausta sai koristeen kämppäänsä.

Toiseen peliin vastustajaksi saapui Joutsasta oranssipaitainen Flanels. Peliin valmistauduttiin Juho ”Burana 600” Wuorisen patukoita ihmetellen. Osa kävi myös hieromassa pallokosketusta viereisellä tyhjällä kentällä. Kentälle lähdettiin suoraviivaisemmalla asenteella kuin ensimmäiseen peliin.

Ensimmäinen erä eteni varsin nihkeästi molempien joukkueiden osalta. Vaihtoaitiossa kuului erän puolivälissä selvää mutinaa, että yhdessä tilanteessa pallo olisi käynyt jopa Flanelsin maalissa, mutta tuomarien sijoittumisen takia sitä ei maaliksi hyväksytty. Flanels pääsi tekemään ensimmäisen maalin 12 minuutin paikkeilla, ja se jäi erän ainoaksi maaliksi. Erätauolla Flanelsin 1-0 johdossa todettiin, että suoraviivaisuus otetiin liian kirjaimellisesti peliin avaamisessa, koska pakki-pakki syöttöjä tuli kenties yhtä monta kuin maaleja erässä.

Toinen erä alkoi synkästi Riemun jäähyllä 17 minuutin kohdalla, jonka Flanels hyödynsi heti tälläämällä toisen maalinsa. Maalin jälkeen silmälaput poistuivat Riemun pelaajilta, ja syötöt alkoivat päästä paremmin perille. Flanelsin maalivahti sai poimia pallon pariin otteeseen maalistaan, joten kolmanteen erään lähdettiin huomattavasti paremmilla mielin tilanteen ollessa 2-2.

Vähitellen ensimmäisestä pelistä oppineena tilanteet pelattiin vihellykseen saakka, eikä pysähdytty katselemaan tuomareita. Kolmannessa erässä pallon osuessa Esa ”Käsi pystyssä rikkeen merkiksi” Kuivannon olkapäähän kuitenkin koko Riemun joukkue hämmentyi tilanteesta, minkä seurauksena Flanels hyödynsi tilanteen varsin helposti. Peli oli tiukassa 4-4 tilanteessa, kun 5 minuuttia ennen loppua Roope ”RoBBan” Aalto tarjoili millintarkan syötön vapaana olleelle Pontus ”Ponu” Joentaustalle, joka takoi pallon one-timerilla puolustuksen kautta verkon perille. Koska maali oli uran ensimmäinen, neuvotteli Volter ”Voltte” Pietarinen pelin päätyttyä kyseisen pallon muistoksi Pontuksen Kortepohjan soluhuoneeseen. Peli jatkui Juho “Patukka” Wuorisen hallitessa palloa varmoin ottein ahtaissa väleissä ja Antti ”Antti” Tuomi kävi vielä siirtämässä pallon maaliin 43 peliminuutilla. Viimeisestä reilusta minuutista kulutettiin 80 % prosenttia, kun Roope ”Rystyswingi” Aalto suojasi palloa Flanelsin kulmauksessa, ja peli päättyi Riemun 6-4 voittoon.

– Pontus Joentausta #29

Tehopisteet
Henri Lahti 1+1
Henri Pelkonen 1+1
Antti Tuomi 1+0
Juha Heijari 1+0
Justus Törmälehto 1+0
Pontus Joentausta 1+0
Kalle Koski 0+1
Miro Vesala 0+1
Roope Aalto 0+1
Esa Kuivanto 0+1

Tähdet
3* Henri Pelkonen
2* Juha Heijari
1* Pontus Joentausta