Huuda Riemu! CaKon tanssijat kisatunnelmissa.

Huuda Riemu! CaKon tanssijat kisatunnelmissa.

Liikunnan Riemun tanssijoiden eli Campuksen Koonto Dance Teamin kisakausi päättyi viime viikonloppuna Valkeakosken Svoli Showssa. Paljon ehti kuitenkin tapahtua ennen sitä – ja sen jälkeen!

Maaliskuun puolessa välissä ryhmä käväisi Vaasan Wasa Cupissa, missä joukkue rankattiin avoimen vapaan sarjan kuudennelle sijalle. Tuomareiden ristiriitaiset pisteytykset ihmetyttivät hieman cakolaisia, joiden mielestä esiintyminen oli sujunut lähes nappiin. Heikkoutensa tiedostava tiimi kuitenkin kokosi itsensä nopeasti ja treeneistäkin tuttu päätön nauru valtasi jäsenet jo paluumatkalla.

Ennen huhtikuun päätapahtumaa, Suomen Voimisteluliiton valtakunnallisia kisoja 24.4. tiimi koki – jälleen kerran – kisanaisiston vaihdoksen. Noora hyppäsi vaativaan rooliin solisti Ninnan paikalle heiluttamaan esityksen keskiössäkin käyvää mustaa salkkua. Kokeneena streettarina Nopo nappasi kuitenkin roolin haltuunsa oivallisesti! Itse kisaesiintyminen oli taas yhtä jännitystä. Ennen harjoitusta lämpiön puolella muiden joukkueiden kaatuilevat tanssijat kuumottivat myös cakolaisia: tanssilavan lattia oli petollisen liukas! Telinetaituri Ronjan esimerkistä osa tossuista kasteltiin pidon lisäämiseksi, eikä sen suurempia könyämisiä lavalla nähty. Tällä kertaa kisamusiikkikin toimi ilman säätämistä, ja kisaviikolla kehitelty nosto kohotti Terhin koipineen täydellisesti kohti kisahallin kattoa. Täydellistä!

Yli 20-vuotiaiden vapaasarjan taso oli korkea ja esitysten sisältö hyvin vaihtelevaa. Lavalla nähtiin muun muassa kabareeta ja street-tanssin vivahteita. Juontajan esitellessä CaKon seitsemännen jaetun sijan valtasi pettymys tanssijat hetkeksi. Palautteiden ja piste-erittelyjen saavuttua kollektiivinen mieliala kuitenkin nousi nopeasti: CaKon pisteiden yleistaso oli korkea (noin 8/10) ja neljällä pisteellä enemmän olisi saavutettu jo neljäs sija! Itse koreografiaa tuomarit kehuivat ainakin ihanan hämmentäväksi, kauniiksi ja ryhmän rekvisiitan käyttöä upeaksi. Kehityskohteeksi arvioitu hyppytekniikka reväytti ryhmän nauruun – kukaan ei nimittäin ole vieläkään löytänyt koreografiasta ainoatakaan hyppyä. Ensi kisoihin pelkkää grand jeté -sarjaa diagonaalista siis?

Maanantaina 25.4. joukkueen minikokoonpano esiintyi vielä emoseura Liikunnan Riemun Riemugaalassa. Vaikka Paviljongin lava oli paikalla olleiden arvioiden mukaan kooltaan noin 2×3 metriä, sopi kuusi siroliikkeistä toimistotätiä sille mainiosti. Kevätgaala oli muutenkin yhtä juhlaa, sillä joukkueen voimistelumoniottelija Emilia palkittiin paikan päällä Vuoden Riemulaisena! Hurraa! Vuoden tanssijan titteli päätyi toiselle Haaveissa vainko? -koreon solisti Petra P:lle, onnea myös Petralle! Wibii!

Kevätkauden viimeiset treenit kiskottiin tutun tehokkaaseen tapaan tiistaisessa Rytmiikkasalissa. Ilmassa oli kuitenkin haikeutta, sillä kaksi kautta joukkueen luottokoreografina ja valmentajana toiminut nykytanssin (ja irlantilaisen) mestari Piia-Maria Aho johti treenejä toistaiseksi viimeistä kertaa. Ryhmä muisti koutsaajaansa runsain lahjuksin ja toivotti Piia-Marialle menestystä seuraaviin tanssikuvioihin.

TL;DR: Campuksen Koonto Dance Teamin kevätkausi päättyi hieman haikeisiin tunnelmiin, mutta kauden aikana yhteen hitsautunut joukkue palaa taas syksyllä uuden valmentajan ja tanssikuvioiden kera. Kiitos kaikille kannattajille, katsomossa hurranneille, tossuja lainanneille ja tsemppiä toivottaneille, kesällä CaKon saattaa vielä löytää erilaisista näytöstilaisuuksista!