VLipat 2016 - 110uoden 2016 1.3. järjestettyä Liikunnan palloilutapahtumaa odotettiin jopa kauhunsekaisin tuntein, kun teemaksi oli ilmoitettu liikuntalaisille vieraampi E-sport. Pelattaisiinko koko päivä vain opiskelijatilan Xboxia? Jaettaisiinko palloilumestaruus aivan väärin perustein? Pois mukavuusalueelta? Tulisiko siellä edes hiki?!

Tapahtuman avauspuheen piti varadekaani Pilvikki Heikinaro-Johansson, joka muisteli LIPAT-tapahtuman perinnettä sekä palloilua hänen opiskeluaikoinaan Liikunnalla, jolloin puulaakit olivat todella suosittuja. Puheen jälkeen luvatut lanit eivät sisältäneetkään pelkkää sormiverryttelyä vaan terve puna poskille otettiin peppuhipan muodossa. Hikikin saattoi tulla ahkerimmille läpsäyttäjille jo tässä vaiheessa.

Alkulajeina olivat tänä vuonna Super Mario esterata kyseisen pelin hengessä sekä Counter-Strikesta inspiroitunut kaupunkisota. Superhypyissä ja tulipallojen ammuskelussa ei Super Mariossa säästelty. Hieman yllättäen verenvuodatus aloitettiin jo tässä lajissa viemäriputkien osoittautuessa terävämmiksi kuin viiksekkäät ystävämme ruudulla ovat antaneet ymmärtää. Päivän parhaan voittoajan lajissa kellotti Pahkanallit, jotka olivat selkeästi kotikentällä valkoisine hanskoineen ja viiksineen.

Counter-Strikessa vastakkain asettuivat terroristit ja hallitus. Hallitus oli saanut korkeimpaan tärkeysluokkaan kuuluvan tehtävän, sillä terroristeilla oli panttivankina dekaani Lasse Kannas ja hänet oli pelastettava ennen kuin terroristit ehtivät tiputtaa pomminsa hallituksen linnoitukseen. Parhaaksi taistelutaktiikaksi tässä lajissa taisi osoittautua perinteinen rynnäkkö. Alkulohkoissa taistelu jatkoon menosta oli tiukkaa ja ainoastaan Veni Vidi Vici (kera omien sanojensa mukaan kaupunkisodassa toistaiseksi voittamattoman Tom Korolaisen) ja Lipittelijät selvisivät jatkoon puhtaalla neljällä voitolla. Mainittakoon vielä liikunnan riemun hengessä, että kaikki joukkueet saivat napattua vähintään yhden voiton itselleen (vaikka sehän oli tapahtumassa täysin sivuseikka…).

Päivän ajan oli tarjolla erilaisia oheistoimintoja ympäri liikuntaa. Parkour Akatemia uudisti perinteisen telinesalin apinaradan ja muutti arviointia samalla sulavuuteen, tekniikkaan ja itsearviointiin perustuvaksi pelkän ajanoton sijaan. Ala-aulassa pääsi pelailemaan kaikenlaista, yhdellä pisteellä joukkueen tuli edetä jalat yhteen sidottuina ja ihmiscurlingia pääsi kokeilemaan vatsalaudoilla. Pelien välissä pelaajat pääsivät ottamaan pienet pärinät välipalapisteen eväillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Puolivälieriin selvinneet kahdeksan joukkuetta saivat käteensä ohjeet FIFA:n pelaamiseen, mutta laji paljastuikin astetta haastavammaksi gaelilaiseksi jalkapalloksi. Laji on todellinen palloilumestareiden laji, sillä siinä on elementtejä jalkapallosta, koripallosta ja lentopallosta eikä pelkkä X:stä syöttää ja ympyrästä vetää -kombinaatio tuota tulosta. Irlantilaisten vaihtareiden ohjaama laji oli kenties päivän fyysisin sääntöjen salliessa kovatkin kontaktit eikä sen aikana vältytty enää kyyneleiltäkään.

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Pahkanallit vs Lipittelijät

Pahkanallit vs Lipittelijät

 

 

 

 

 

Välieriin My Little Ponya eli hevospooloa pelaamaan selvisi enää pelkkiä LIPAT-konkareita: vastakkain asettuivat Pahkanallit ja Starat sekä Veni Vidi Vici ja DeathBeforeDishonorin. Ponyvillen kentällä nähtiin melko ärhäkällä tuulella olleita poneja raskaasta päivästä huolimatta. Ratsastajat sen sijaan eivät olleet Rainbow Dashiensa veroisia ja olivat ongelmissa maalinteon kanssa. Onnistuneen maalin jälkeen taktiikaksi vaihtui seisoskelu oman maalin edessä eikä lajista päässyt muodostumaan varsinaista maalijuhlaa.

Starat vs Pahkanallit

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

 

 

 

 

 

Finaalilajiksi paljastui tänä vuonna Angry Birds, jossa pelattiin lippupalloa vaihtuvilla pelivälineillä ja lisäpisteyritykset suoritettiin ampumalla ritsalla alkuperäisen pelin tyyliin. Pientä lisäjännitystä finaalin toi se, että vastakkain olivat kokoonpanoltaan lähes samat joukkueet kuin viime vuonna. Vain Basam Elfadl oli päättänyt vaihtaa puolta Pahkanalleista DeathBeforeDishonoriin. Tässä vaiheessa vedettiin jo Angry Birds Epicin korkeimmalla levelillä ja tunnelma oli sen mukainen. Joukkueet tuntuivat keskittyvän enemmän taklaamiseen kuin hyökkäyskuvioiden hiomiseen ja Chuckina kavereiden kesken tunnettu keltainen lintu sai kyytiä vain kahdesti. Jesse Jokisen lausunto ‘’jos kauppislaiset olis pelaamassa viisi olisi jo viety ambulanssilla pois’’ tiivisti osuvasti pelin hengen. Vihreä possu sen sijaan selvisi tästä tapahtumasta vahingoittumatta, sillä lisäpisteyritykset osoittautuivat varsin haastaviksi. Ottelun Hockey Bird Herkku Salomaa ei sen sijaan selvinnyt vahingoittumana ja finaalin viimeinenkin fuksi joutui kentän laidalle kesken ottelun. Finaali tarjosi palloilusaliin pakkautuneille katsojille yhtä hienoa viihdettä kuin muutama viikko sitten televisioitu CS:n MM-kisalähetys.

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pahkanallit lataa

Kuva: Hannu Ahtiainen

Kuva: Hannu Ahtiainen

 

 

 

 

 

Kiihkeän nokittelun päätteeksi voittopokaalin saivat nostaa ilmaan viime vuoden tapaan kolmos vuosikurssilaisista koostuva viikset vihdoin kasvamaan saanut Pahkanallit. Farssi on selvästi löytänyt oman juttunsa. Kakkoseksi jäi GTA-hengessä edustanut pääasiassa pedan nelosista koostunut DeathBeforeDishonor. Tänä vuonna tapahtumassa nähtiin ilahduttavaa teeman mukaista asustautumista. Finaalijoukkueet ansaitsevat tästä oman kunniamainintansa, mutta tänä vuonna tuomaristo päätti palkita fuksien tiukoissa trikoissa edustaneen joukkueen tompan ja seireenien rakkausdietit parhaina pukeutujina. Paras joukkuehenki oli havaittavissa jo joukkueen positiivisuustuleevoittaannegatiivisuuden nimessä ja he myös noudattivat sitä tapahtuman aikana siinä määrin, että ansaitsivat palkinnon. Apinaradan konkarit Turu ja Jokinen päättivät uudistettujen arviointiperusteiden (ja täyden palkintokaapin) myötä antaa mahdollisuuden vähemmän kyisille opiskelijoille testata taitojaan. Päivän parhaaseen kokonaissuoritukseen ylsikin pedan fuksi Tessa Myllymäki.

 

Voittajajoukkue Pahkanallit: Robert Juvonen, Arttu Seikkula, Markus Riikilä, Janne Hoikkanen, Kiia Paananen ja Roosa Pelto-Arvo

Voittajajoukkue Pahkanallit: Robert Juvonen, Arttu Seikkula, Markus Riikilä, Janne Hoikkanen, Kiia Paananen ja Roosa Pelto-Arvo

DeathBeforeDishonor

DeathBeforeDishonor

tompan ja seireenien rakkausdietit

tompan ja seireenien rakkausdietit

positiivisuustuleevoittaannegatiivisuuden

positiivisuustuleevoittaannegatiivisuuden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtumaan saatiin tänä vuonna mukaan hiihtolomailusta huolimatta mahtavat 15 joukkuetta. E-urheilun riemua oli havaittavissa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ja päivä päätettiin hyvillä fiiliksillä verestä, hiestä ja kyynelistä huolimatta! Nyt voidaankin jäädä odottamaan ensi vuoden tapahtumaa ja katsoa mistä löytyy Pahkanallien haastaja ja onko Staroilla edessä eläkepäivät vai one more year.

-Sanna Palomäki