Riemu – Warriors 10.1.2016 @Tampere

Sählypoikien kevätkauden aloitus oli valitettavan tahmea. Ennen siirtorajan umpeutumista GM-Laamanen oli saanut rosteriin kaksi uutta pelaajaa; Justus Törmälehdon ja Niko Kuokkasen. Kevätkauden avauspeli päättyi kuitenkin Riemun häviöön, vaikkakin ensimmäisten kahden erän jälkeen peli näytti vielä hyvältä.

Riemu hallitsi Warriorsia vastaan ensimmäistä erää lähes kokonaan ja sai pidettyä pallon hyökkäyspäässä. Avauserä jatkui kuitenkin loppuun asti ilman maalia, vaikkakin molemmat joukkueet saivat luotua hyviä tekopaikkoja.

Toinen erä jatkui Riemun määrään tahtiin ja avausmaali syntyi ajassa 19:12, asialla #kukamuumuka kuin Lasse Tirri. Riemu sai jäähyn toisen erän loppu puolella ajassa 27:11 mailaan lyönnistä ja jäähyn aikana Warriors pääsi tekemään tasoitusmaalin, kun erää oli 2 minuuttia jäljellä.

Viimeiseen erään mentiin tasalukemissa 1-1, mutta vain 2 minuutin ja 10 sekunnin jälkeen Warriors meni 1-2 johtoon. Peli alkoi hiljalleen kääntyä Warriorsin suuntaan, mutta Riemu pääsi hieman onnekkaasti tasoihin pallon mennessä maaliin vastustajan puolustajan jalan kautta. Maali merkattiin Juho Wuoriselle, syöttäjänä LaitisMikko. Maalin jälkeinen tärkeä vaihto ei mennyt suunnitellusti, sillä alle 30 sekuntia tasoitusmaalista Warriors meni 2-3 johtoasemaan. Vain minuutti Warriorsin johtomaalista syntyi 2-4 maali ja Warriorsin viimeinen maali syntyi kuusi minuuttia ennen pelin päättymistä. Riemu onnistui vielä lopussa kaventamaan kuudella neljää vastaan 19 sekuntia ennen summeria, mutta valitettavasti se ei riittänyt. Peli päättyi Warriorsille lukemin 3-5.

Ottelun tähdet: *** WuorisJuho **LaitisMikko *TirriLasse

Riemun toisessa ottelussa ja lauantai-illan prime time ajankohdasta huolimatta Spiral-hallin lehtereille oli vaivautunut vain kymmenkunta silmäparia seuraamaan Classic II:n ja Riemun välistä mittelöä. Kauden aikaisempi ottelu oli päättynyt niukasti Classicin eduksi 2-3, joten peliin lähdettiin vahvassa revanssihengessä. Ennen ottelun alkua Koutsi-Saastamoinen peräänkuulutti pallonhallinnan tärkeyttä, joka katosi Warriors-pelin toisessa ja kolmannessa erässä. Vielä ennen alkuvihellystä tehtiin pientä kentällisten rukkausta, Lindemanin Mikko päästettiin käyttämään enemmän hyökkäyksellisiä avujaan, kun taas ensimmäistä turnaustaan pelaava KuokkasNiko siirrettiin alakerran luutijaksi.

Ottelu lähti Riemun osalta käyntiin vahvoilla pallollisilla vaihdoilla, mutta siitä huolimatta ensimmäisen maalin iski Classic. Vastauksessa ei kestänyt kauaakaan, kun Lindeman kiitti hyökkäyksellisestä vastuusta ja sivalsi taululle tasoituslukemat Antti Tuomen esityöstä.

Toiseen erään lähdettiin kuitenkin parin maalin takaa-ajoasemasta, ja Classic lisäsi vielä johtoaan iskemällä heti erän ensimmäiseen vaihtoon 4-1 osuman. Ei ihan unelma alku takaa-ajolle, mutta Turun oma poika LaaksosSamuli kirkasti Riemun ilmettä upottamalla 4-2 kavennuksen Classic-vahdin taakse, vahvan alustuksen tähän maaliin teki Tuomas Pulkka.

Kolmannessa erässä tilanteen ollessa 5-2 Classic sai ottelun ainoan rangaistuksen ja Riemu pääsi kokeilemaan ylivoimaa, hyviä aihioita ykköskentältä nähtiinkin, mutta hedelmää se ei tuottanut. 6-2 tilanteessa Riemu sai vapaalyönnin hyökkäyspään ”peepisteiden välistä”. Pallon taakse asettui toinen uusi tulokas, joka siirsi pelivälineen tiimipelaaja Tirrille. Reikäpallo sai kyytiä siihen malliin, että se upposi muurin välistä vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan. Lopullinen kirivaihde jäi kuitenkin näkemättä ja Classic kaunisteli vielä loppulukemat 7-3:een.

Classic II – Riemu: 7-3
(3-1, 1-1, 3-1)

Tähdet: ***Niko Kuokkanen **Lasse Tirri *Tuomas Pulkka