Manaateilla oli allaan heikosti alkanut mutta hienoon vierasvoittoon päättynyt ottelu edellisviikon tiistailta Äänekoskella. Nyt tiistai-iltana vastassa oli hieman eri tason joukkue, puhtaalla pelillä kauden aloittanut BC Jywe. Jyweltä puuttuivat kuitenkin heidän kaksi parasta pelaajaan ja normaali avausviisikko oli kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Näin ainakin pelin päätyttyä kuulin Jyweltä (pukukopissa kuultua). Itse peli kulki odotetun tasaisesti. Ensimmäinen neljännes meni tasaisissa merkeissä: Manaatit 19, Jywe 20.

Toisella jaksolla Manaatit otti yleisön loistavan tuen ja kuuluttaja Pasi Hyvärisen säestämänä ottelun haltuunsa viemällä joukkueen mukaavantuntuiseen 45-34-johtoon. Näissä lukemissa mentiin puoliajalle. Jywellä oli kokoonpanossaan vaivaiset kahdeksan miestä Riemun pelatessa 11:llä. Tämä alkoi näkyä Jywen väsymyksenä ja lopulta myös tulostaululla. Toisen neljänneksen hahmo oli kaksi kolmosta ja kahdeksan pistettä viileästi viimeistellyt Olli ”Jölli” Lehtonen, joka nostatti kotijoukkueen ja -yleisön hurmokseen.

Sitten ote hyytyi. Vierasjoukkueelta kolmannella neljänneksellä kunnostautuivat kuusi pistettä mieheen tehneet Iisak Vataja ja Lauri Salovaara, jotka johdattivat Jywen jo viiden pisteen päähän neljänteen neljännekseen lähdettäessä. Viimeisellä neljänneksellä Manaatit otti jälleen kotiyleisön tukemana ottelun lopullisesti haltuunsa vieden voiton selvin lukemin 86-66. Jölli oli ottelun ykköshahmo 17 pisteellään. Myös Juha ”Daddy” Koskinen ja Ilari ”Baby Manatee” Konttinen kunnostautuivat 12 pisteellä, ”Diegon” osuessa 10 pisteen edestä.

Seuraavaksi Manaatit kohtaa ensi maanantaina 7.12. vieraspelissä Linnut.

Pistenikkarit:
Olli Lehtonen 17
Ilari Konttinen & Juha Koskinen 12
Lauri ”Diego” Ikonen 10