Manaatit lähtivät tiistai-illan vieraskamppailuun Äänekoskella aivan uudesta lähtökohdasta. Alla oli nimittäin ensimmäistä kertaa tappio. Karvas tappio. HoNsU junioreita vastaan hyvin alkanut peli päättyi lopulta junnujen juhliin, ja Manaatit olivatkin nälkäisiä palaamaan takaisin voittojen tielle. Ottelu kotijoukkue Koiviston Kipinää vastaan alkoi kuitenkin todella takkuisesti. Kipinä karkasi alussa jopa 10 pisteen johtoon ja Manaattipoppoossa tarvittiinkin pientä ryhtiliikettä. Riemu saikin lopulta yskivän koneensa kehräämään ja ero saatiin ensimmäisen jakson aikana kurottua kiinni, kiitos parantuneen intensiteetin. Manaatit pääsivät juoksemaan muutaman helpon nopean korin ja jopa Olli ”Volyymiheittäjä” Lehtonen sai pallon korisukan läpi 10 pisteen edestä kivitettyään edelliset kaksi ottelua hallin takaseinää. Ensimmäinen jakso lopulta riemulle 20-23.

Toisella jaksolla Manaatit saivat kasvatettua johtoaan hiukan hyvän ottelun pelanneen Lauri ”I’m good at baking pancakes” Laherron johdolla. Lettu Laherto sytytti joukkueen lopullisesti ensimmäisen puoliajan viimeisellä sekunnilla nakatessa omalta vapaaheittoviivalta mielettömän buzzer beater heiton sisään! Ensimmäinen puoliaika päättyi Riemun juhlintaan puolessa kentässä, valotaulun näyttäessä lukemia 34-44.

Kolmannella jaksolla kentän otti haltuun Pyry ”Half man, half amazing” Grönholm joka pussitti peräti kahdeksan pistettä putkeen! Pyry pelasikin kokonaisuudessaan loistavan ottelun. Kolmannella jaksolla nähtiin myös Manaattien kauden ensimmäinen donkki, kun Lauri ”Diego” Ikonen pääsi hankkimansa riiston jälkeen nopeaan hyökkäykseen ja painamaan palloa kaksin käsin alaspäin. Neljäs ja viimeinen jakso oli Riemun näytöstä. Hyvällä energialla puolustanut joukkue onnistui myös hyökkäyspäässä laajalla rintamalla ja vei jakson nimiinsä lukemin 8-31. Päätössummerin soidessa Manaatit olivatkin repineet mukavan johdon ja kotimatkalle päästiin rutiinilla tullut vierasvoitto taskussa. Lopputulos Kipinä 59 – Riemu 96.

Manaattien kausi jatkuu ensi viikon tiistaina 1.12. klo 19.10 kotiottelulla sarjaa puhtaalla pelillä johtavaa Bc Jyweä vastaan. Syyskauden viimeisessä kotiottelussa Manaateilla onkin mahdollisuus todistaa kuuluvansa sarjan ehdottomaan kärkeen, joten vauhdikasta ottelua kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan Viitaniemen lehtereille!

Pistenikkarit:
Lauri Laherto 24
Olli Lehtonen 15
Pyry Grönholm & Eero Lapinkero 11