Keski-Suomen koripalloliigan kärkikamppailussa kohtasivat puhdasta peliä alkukauden pelanneet Riemun Manaatit ja HoNsU:n a-juniorit. (Junnuhonsu muuten johtaa myös a-junioreiden sm-sarjaa puuhtaalla pelillä…) Väkeä peliin saapui mukavasti ja aito vanhan liiton munkkikahviokin saatiin kentän laidalle.

Suuremmitta löpinöittä sanottakoon Riemun DOMINOINEEN ensimmäisen neljänneksen tapahtumia. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen HoNsU:n valmennusjohto oli pakotettu rauhoittelemaan panikoivia poikiaan Riemun johtaessa 13-0. Jo alkuminuuttien runissa nähtiin kuka on kentän herra ja hidalgo Jaakko ”J-Money” Forssellin tehdessä 13 pisteestä 7. Aikalisä tasoitti menoa hieman, joskin Juha ”Daddy” Koskisen jakson loppuun takomat pisteet pitivät lukemat oikeanlaisina. Faniemme loisteliaan kannustuksen saattelemana toiselle puoliajalle siirryttiin Manaattien 23-11 johdossa.

Ensimmäinen neljännes oli manaattipalloa parhaimmillaan. Juuri sitä, minkä vuoksi sankat fanilaumat ympäri Jyväskylää vaeltavat Viitaniemen pyhättöön ilta toisensa jälkeen seuraamaan, kuinka sarjakärjet laitetaan anomaan armoa ja haukkomaan happea. Suuri kiitos kuuluu tässä vaiheessa kannustusjoukoillemme Fanaateille, joita on kiittäminen vastustajan pitämisestä polvillaan jakson loppuun saakka.

Seuraavalla neljänneksellä HoNsU sai kerättyä rivinsä Manaattien raivoisan draivin laannuttua hieman. Toiselle puoliajalle mentäessä Manaatit keräsivät uudestaan rivinsä nousten mukaan taisteluun, mutta loppua kohden junnupojat menivät menojaan ottelun päättyessä 52-73.

Ihailtavaksi ottelun jälkeen jäivät vastustajan valmentajan ylistävät sanat äänekkäille faneillemme, sekä Manaattien entistä paremmaksi tiivistynyt yhteishenki. Nyt viimeistään tiedämme, että voimme voittaa kenet tahansa. Tiedämme, että takanamme on koko Liikunta. Kiitos.

Pisteitä:
#10 Jaakko ”J-Money” Forssell 12p.
#5 Ilari ”Baby-Manatee” Konttinen 10p.
#32 Juha ”Daddy” Koskinen 8p.

Sami ”Tanline” Suhonen

Ps. Allekirjoittaneella 0p, 2 ohiheittoa, 1 pallonmenetys, 5 virhettä ja 1 tekninen virhe. Ja silti todella hyvät jälkifiilikset pelistä.