Ei aivan menneiden vuosien glamouria, mutta kymmenen urhoollista joukkuetta lähti jälleen taistelemaan Jyväskylän yliopiston puulaakimestaruuksista jalkapallossa. Ottelut käytiin tuttuun tapaan korkeimman mahdollisen UEFA-standardin Kampuksen kentällä, jonne muun muassa kenttien rajat piirrettiin muutama minuutti ennen avausottelua millintarkasti jalkoja raahaamalla, ilman vatupassia tietysti.

Joukkueet jakautuivat tuttuun tapaan kahteen sarjaan, joista yleiseen sarjaan ilmoittautui neljä joukkuetta, ja sekasarjaan kuusi. Molemmissa sarjoissa jokainen joukkue pelasi kerran toisiaan vastaan, jonka päätteeksi yleisen sarjan kaksi parasta liivijengiä kohtasivat vielä keskenään finaalissa.

Sekasarjassa mestaruus ratkaistiin ilman erillistä finaaliottelua, ja sarjan joukkueet jakautuivat selkeästi kolmeen kastiin. Sekasarjan mestaruus ratkesi lopulta äärimmäisen tiukasti maalierolla. FC Väkisin voitti viimeisessä ottelussaan sekasarjan kolmanneksi yltäneen Fokuksen ja nappasi täten kahden maalin erolla mestaruuden ennen pääosin Riemun Mustista Mamboista eli naisten futsaljoukkueesta koostuvaa Black Mambas:ia. Sarjan pienistä tasoeroista huolimatta toivon mukaan kaikilla oli kuitenkin hauskaa pallon perässä juostessa tai kävellessä.

Sekasarja Ott. V T H ME P
FC Väkisin 5 4 1 0 16 – 2 13
Black Mambas 5 4 1 0 14 – 2 13Futispuulaaki1
Fokus 5 3 0 2 9 – 9 9
FC Titraajat 5 2 0 3 9 – 8 6
Koutsin Banaani 5 0 1 4 4 – 15 1
FC Musica 5 0 1 4 2 – 18 1

Yleisen sarjan finaalissa mentiin kovaa

Yleisessä sarjassa nähtiin neljän liikuntalaisjoukkueen kova taistelu. Taso oli muodostunut tällä kertaa todella kovaksi, ja lukuisista loukkaantumisista puulaakin alla kärsinyt LYT Imperious ei pystynyt taistelemaan pelillisesti puulaakin mestaruudesta.

Finaaliin tiensä selvittivät nuoremmista liikuntalaisista koostunut A.C Kuudes Nainen CF, sekä erinäisten puulaakien ja kissanristiäisten kestomenestyjä SaisPa, joka oli täksi kaudeksi uudistunut aiemmista vuosista muun muassa muutaman yllättävän valmistumisen vuoksi. Kunnia finaalin piiparoinnista lankesi tällä erää Arttu “Seksi” Seikkulalle, sillä juuri muitakaan vaihtoehtoja ei ollut tarjolla. Liikunnan oma Wiskari piti ottelun kuitenkin hyvin hallinnassaan, eikä keltainen korttikaan vilahtanut kuin suutaan soittaneelle SaisPa-jyrälle Heikki Puustiselle.

Finaalissa nähtiin kaksi vauhdikasta joukkuetta, joista SaisPa kokeneempana ryhmänä hallitsi hieman paremmin Kampuksen kentän puulaakin salat. A.C Kuudes Nainen CF pyrki katsomon asiantuntijoiden mukaan rakentamaan liiaksi peliä, vaikka vanhan puulaakiviisauden mukaan syöttö on aina riski. Tämän viisauden tiesi myös parhaiten Riemun Koirista tunnettu Mikko “Cowboy” Hyvönen, joka viimeisteli kenties turnauksen komeimman maalin finaalin toisella puoliajalla. Hyvönen sai pallon haltuun keskialueella, harhautti kolme vastustajaa nippuun, ja potkaisi oikean jalan isovarpaalla pyöryläisen etukulmasta sisään. Aijaijai BOOMBOOMBOOM, ja zero passes break any defence. Hyvönen siirsi SaisPan 2-0-johtoon, siirtyi vaihtopenkille nauttimaan, eikä Kuudes Nainen noussut enää todellisuudessa taistelemaan ottelun voitosta. Finaali päättyi lopulta SaisPan 3-2-voittoon.

Yleinen sarja Ott. V T H ME PFutispuulaaki2
SaiSpa 3 3 0 0 15 – 5 9
A.C Kuudes Nainen C.F. 3 2 0 1 8 – 5 6
JyVä 3 1 0 2 10 – 6 3
LYT Imperious 3 0 0 3 3 – 20 0

Liikunnan Riemu kiittää tämän vuoden Futispuulaakiin osallistuneita joukkueita ja onnittelee mestareita. Osallistujamäärä tippui aiemmasta, mutta toivottavasti syynä ei ole ns. tekonurmisukupolven haluttomuus pelata jalkapalloa sillä aidolla ja alkuperäisellä, kuhmuraisella hiekkakentällä. Uskomme, että Hans Backen johdolla puulaaki palaa jälleen loistoonsa syksyllä 2016!