Maalivahdit:

 

Jori Lagerblom

Kovaääninen maalivahti lähtee toisiin kisoihinsa vartioimaan FC Liikunnan maalia. Riemufanien tietoisuuteen Jori nousi viimeistään tällä futsalkaudella, hänen haastettuaan Sami ”Sämpy” Myllymäen Riemun ykkösmaalivahdin paikasta. Jipsissä hyvin tällä kaudella pelannut maalivahti ratkaisi tämän vuoden kisapaikan vuoden 2014 OSM-kisoissa torjumalla kaksi rangaistuspotkua finaalin pilkkukisassa. Rotterdamissa Jori kärsi nilkkavaivoista pelaten kuitenkin kaksi nollapeliä, mutta tänä vuonna herra on pysynyt ehjänä ja pääseekin hyvässä kunnossa kisoihin. Kovalla äänellä puolustusta ohjaava maalivahti on osoittautunut eteväksi rangaistuspotkujen torjujaksi, mikä voi olla hyödyksi panosten koventuessa.

 

Akseli Aalto

Vammalan lahja Riemulle nousi heti fuksivuonna futsal-liigajoukkueen rinkiin, mutta liigadebyytti kovassa maalivahtikatraassa jäi odottamaan ensi vuotta. Pelasi vahvoja otteluita kakkosjoukkueen riveissä ja tulee olemaan varmasti tärkeä palanen Riemun tulevaisuuden varalle. Ensimmäisiin kisoihinsa lähtevä Akseli taistelee Lagerblomin kanssa peliajasta ja yhdessä kesän treenannut kaksikko on varmasti kovassa kunnossa kisojen alkaessa. Maalivahtina Akseli on erittäin kokonaisvaltainen eikä heikkouksia juurikaan löydy.

 

Puolustajat:

 

Sakari Holopainen

Toisiin EM-kisoihinsa lähtevä Sakke kuuluu joukkueen järkkymättömän kovaan puolustuskalustoon. Laitapakintontilla viihtyvä Sakke nousi futsal-kaudella joukkueen vakiokalustoon vahvalla fysiikallaan sekä nopeilla jaloillaan. Pyyteettömästi omaa tonttiaan puolustussuuntaan hoitavana laitapakki on päässyt harjoittelemaan ilman isompia loukkaantumisia, joten kovassa fyysisessä kunnossa olevalta Sakelta voidaan myös odottaa kovaa tukea hyökkäyssuuntaan. Viime vuoden EM-kisat sekä tämän vuoden OSM-kisat menivät Sakelta penkin alle sairastelujen johdosta, mutta jos tähdet osuvat tänä vuonna paikalleen, taistelee mies avauskokoonpanon paikasta Riemun kovassa puolustuskalustossa.

 

Erkka Pönni

Rautaisen fysiikan ja jääkylmät hermot omaava Erkka on joukkueen vakiokasvoja jo aiemmista kisoista. Puolustuspäässä, niin topparina kuin laitapakkina, viihtyvä ”Erkaponi” ottaa joukkueensa tarvittaessa selkäänsä ja kantaa sitä kohti voittoa. Viidensiin EM-kisoihinsa lähtevä mies toimii paineen alla varmasti kuin sveitsin armeijan linkkuveitsi, joten vastustajan hyökkäyksellä tulee olemaan tiukat paikat Erkan ollessa vahtivuorossa. Lentopallotaustan omaava Erkka on erityisen vaarallinen pääpalloissa. Oikeanaikaisesti lähtevä korkea ponnistus lisättynä tarkkoihin puskuihin on murhaava yhdistelmä niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Erkka on hoitanut myös kentän ulkopuolella isoa roolia joukkueen kisamatkanjärjestelyissä.

 

Ville Oksanen

“Ville Oksanen, V**tu sä oot hyvä!” – huudot kaikuivat fanien suusta Rotterdamissa, eikä suotta, koska Oksa jr. dominoi puolustuksen ilmatilaa mestarin ottein ja pokkasi oikeutetusti joukkueen parhaan pelaajan palkinnon kevään Riemu gaalassa. Pääpelaajien eliittiin kuuluva Ville on erittäin vaarallinen myös hyökkäyssuuntaan erityisesti erikoistilanteissa. Rotterdamissa erittäin vahvoja otteita esittänyt topparikaksikko Autio-Oksanen tulee näillä näkymin avaamaan myös nämä kisat yhdessä. Toisiin kisoihinsa lähtevä Oksanen tulee olemaan jälleen puolustuksen kulmakiviä FC Liikunnan taistellessa menestyksestä Euroopan kentillä.

Teemu Lukkari

Oulun mies tuli rytinällä Riemun toimintaan mukaan jo heti fuksivuotena. Futsal-joukkueessa Lukkari otti avauskokoonpanon puolustajan paikan varmoilla otteillaan. Vahva ja isokokoinen puolustuspäänpelaaja on valmennusjohdolle oikea kultakimpale pystyen pelaamaan kaikilla puolustuslinjan pelipaikoilla sekä keskikentän pohjalla. Pyyteetöntä työtä joukkueensa eteen tekevä mies ei pidä itsestään paljoakaan meteliä vaan antaa tekojensa puhua puolestaan, ja onkin vahvoilla napata itselleen avauskokoonpanonpaikan heti arvokisadebyytissään. Vuosien edetessä Lukkarista tulee olemaan valtava hyöty niin Futsal-Riemulle kuin FC Liikunnalle.

 

Heikki Puustinen

Puustinen teki debyyttinsä Almeriassa, mutta Rotterdamin kisajoukkueesta putosi pelaajamäärän pienentymisen johdosta. Piti loistavasti ääntä kentän laidalla Rotterdamissa ja on nyt entistä nälkäisempänä taistelemassa paikasta puolustuslinjassa. Vahva kaksin kamppailija, joka pelaa suurella Tamperelaisella sydämellä joukkueen puolesta. Joukkueen kovimpia auringonpalvojia, jolle Kroatian kuumat olosuhteet eivät varmasti ole liikaa.

 

Aapo Autio

Vielä kerran joukkueen kapteeni ja johtaja lähtee johdattamaan FC Liikunnan EM-Kisoihin, jotka ovat jo historiallisesti miehen kuudennet. Monikäyttöinen pelaaja on pelannut tarvittaessa topparina tai kärjessä ja tulee pelaamaan näissäkin kisoissa isot minuutit. Miehen vahvuuksiin kuuluu pelin avaaminen sekä kommunikointi, jolla hän ohjaa koko joukkuetta. Valmennusjohtoon kuuluva Pippo on pelannut vaasalaisessa FC Kiistossa kakkosdivisioonaa, joten mies on varmasti iskussa, kun pallo pyörähtää Osijekissa liikkeille. Työelämässä jo vuoden viettänyt Pippo pelaa kisasääntöjen puitteissa nyt viimeisen turnauksensa FC Liikunnan paidassa.

 

Tom Korolainen

FC Liikunnan oma duracellpupu Tomppa joutui futsal kauden jälkeen leikkauspöydälle, joten pelaaminen kisoissa näyttää vielä hieman epävarmalta. Vasemman laitapakin tontilla viihtyvä mies tekee hyökkäyssuuntaan vaarallisia nousuja ja aiheuttaa vastustajalle harmeja teknisyydellään sekä rajattomalla itseluottamuksellaan. Puolustussuuntaan Tomppa on vaikea ohitettava nopeutensa ja aktiivisuutensa takia. Kuten kaikki joukkueen tamperelaiset, Tomppa pelaa isolla sydämellä ja kovalla tunteella sytyttäen joukkuetta taistelemaan jokaisen pelin voitosta. Otti jo futsal kaudella isoa vastuuta valmennuksesta ja onkin coach Emppu Jokisen tukena valmennuksessa myös kisojen aikana.

 

Antti Vanhala

Maajoukkuemanageri Vanhala on kärsinyt pitkään sitkeistä jalkavaivoista, jotka estivät Rotterdamin kisoissa pelaamisen. Neljänsiin kisoihinsa lähtevä Kulli tulee tuskin pelaamaan tänäkään vuonna, mutta lähtee joukkueeseen käytettäväksi taktisena vaihtona, joka taitaa viime minuuttien koiruudet. Vasemman laitapakin roolissa viihtyvältä kullilta lähtevät avaukset molemmilla jaloilla tarkasti ja puolustussuuntaan Kotkalainen täyttää roolinsa täydellisesti.

 

 

Keskikenttä:

 

Jukka Kosonen

Jugi, FC Liikunnan vikkelä jalkainen torpedo, tuo joukkueen hyökkäykseen erittäin vaarallisen elementin. Viidensiin kisoihinsa lähtevä Jugi tykkää käyttää nopeuttaan haastaessaan vastustajaa pallollisena sekä tehdessään linjaa murtavia pystyjuoksuja kaverin selustaan. Tällä kaudella mies on taistellut peliajasta kovassa FC Vaajakosken kakkosdivisioona joukkueessa, jonka takia mies hyppäsin futsal-joukkueen kelkasta jo joulukuussa. Rotterdamissa mies ei onnistunut vielä nousemaan FC Liikunnan kaikkien aikojen kovimmaksi maalintekijäksi ohi myös kuusi maalia arvokisoissa viimeistelleen Mikko Huhtiniemen, mutta tänä vuonna tämä rajapyykki on vaarassa rikkoutua.

 

 

Lasse Saari

Monikäyttöisenä hyökkäyspäänpelaajana tunnettu Balo viihtyi Rotterdamissa joukkueen oikealla laidalla. Myös kymppipaikalla sekä piikissä kykenevä monitaituri tykkää haastaa vauhdillaan sekä taidollaan vastustajan puolustusta. Myös puolustussuuntaan pyyteetöntä työtä tekevä Balo on arvokas palapelin palanen valmennusjohdolle monikäyttöisyytensä ansiosta. Välillä, tunteella pelaavan, Balon huippusuorituksen jälkeen saattaa seurata hämmentävä taklaus tai torikokous, joten korttiherkkänä pelaajana tunnettuna miehen täytyy olla tarkkana tuomarilinjan kanssa. Neljänsiin kisoihinsa lähtevä laituri on tehnyt kovaa taustatyötä futsal-Riemulle, joten hän on ehdottomasti arvokas pelaaja joukkueelle, niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

 

Janne Törmänen

Entinen lapsitähti, nykyinen Tähti! Junnumaajoukkueet läpikolunnut Törö on FC Liikunnan keskikentän maestro. Hyvin peliä rytmittävä ja lujasti puolustussuuntaan töitä tekevä Törö on yksi joukkueen tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia. GrIFK:ssä isoja minuutteja tällä kaudella pelanneella miehellä on samettinen kosketus ja erinomainen pelisilmä, jotka takaavat joukkueen hyökkäykselle laajan variaation. Liigakenttiäkin tahkonnut Törö on suuressa roolissa joukkueen erikoistilanteissa antaen millintarkkoja keskityksiä vapareista ja kulmista. Kolmansiin arvokisoihin lähtevä numero kympin arsenaalista löytyy yllätyksiä kuin taikurin hatusta, joten EM-kisauran avausmaalikaan ei olisi yllätys.

 

Arttu Seikkula

Super-sub-Seikkula oli Rotterdamin kisojen ehdoton onnistuja. Mökkitietä ajava mies iski debyyttiottelussaan avausmaalin ensimmäisellä kosketuksellaan voittaen sisäisen maalipörssin tehden 3 maalia. Vahva laitapelaaja käyttää nopeuttaan häikäilemättömästi hyödykseen haastaessaan vastustajia nopeilla tempokuljetuksillaan sekä hyödyntäen rajua oikean jalan kanuunaansa. Kesällä kotoisessa Kokkolassa palloileva Arttu on löytänyt oivan maalivireen ennen kisoja. Paikallista nelosdivisioonaa pelaavan KPS:n riveissä Arttu on iskenyt viimeiseen kahteen peliin kuusi (6!!) maalia. Pelaako Arttu täysin väärässä sarjassa vai eikö Seksiä oikeasti voi vaan pysäyttää?

 

Janne Paljakka

Korttipeleissä täysin lahjattomalla Paljulla on onneksi annettavaa FC Liikunnalle kentän puolella. Joukkueen sisällä jakovirheistään tunnettu Palju viihtyy parhaiten keskikentän keskustassa, jossa pääsee hyödyntämään teknistä taitoaan sekä vahvaa oikeaa jalkaansa. Rotterdamissa kisoja pilasi viimeisissä treeneissä tullut alaraajavamma, jonka takia peliminuutit jäivät pieneksi, mutta tänä vuonna miehen pitäisi olla kunnossa ja pelejä onkin kertynyt Kakkosdivisioonan NJS:ssä. Toisissa kisoissaan Palju tulee taistelemaan pelipaikastaan keskikentällä ja minuutteja on debyyttikisoja enemmän luvassa.

 

 

 

Mikko Laitinen

Riemun taustoissa isoa roolia tekevä Pormestari lähtee toisiin EM-kisoihinsa. Keskikentänpohjalla viihtyvä pelaaja oli viimeksi joukkueen mukana kisakoneessa Almeriassa ja viime vuonna piti mallikkaasti meteliä Rotterdamin rumpuryhmässä. Viileä hermoisen Pormestarin erikoisuutena ovat rangaistuspotkut, joten kisojen edetessä Pormestarin rooli saattaa kasvaa ratkaisupelaajien joukkoon. Joukkueen sisällä Pormestari pitää varmasti huolen, että joukkueella ei ole tylsiä hetkiä kisoissa.

Basam Elfadl

Entinen junnumaajoukkuepelaaja on kärsinyt polvivaivoista viime vuosina, mutta nyt polvien pitäisi kestää pelaamista. Ensimmäisiin kisoihinsa lähtevä keskikenttäpelaaja pystyy rytmittämään joukkueensa peliä loistavalla pallokosketuksella ja laajalla syöttöarsenaalilla. Tulee muodostamaan Törön kanssa keskikentänkeskustan parivaljakon, johon joukkue pystyy turvautumaan myös vaikeina hetkinä. Urallaan myös A-junioreiden suomenmestaruuden voittaneen Basamin arvo joukkueelle tulee olemaan suuri, kunhan jalat pysyvät kunnossa rankan kisarupeaman. Valmennustaustan omaava Basam tuo coach Jokisen valmennustiimiin oman osaamisensa, joten uusia kikkoja pitäisi valmennustiimin takataskusta löytyä tänäkin vuonna.

 

 

Hyökkääjät:

 

Pauli Pylvänäinen

Pauli ”el loco” Pylväinen on pelaaja, jota vastustajat vihaavat ja omat rakastavat, kunhan pysyy kentällä. Tunteella pelaava Paatse tuo joukkueeseen äijämäistä asennetta kentälle ja aina voi olla varma, että mies pelaa tilanteet loppuun asti. Maalinkin Rotterdamissa iskeneen vahva hyökkäyspäänpelaaja tekee omalle joukkueelleen arvokasta työtä riistäessään aktiivisesti palloja ja häiritessään vastustajan pelinrakentelua, sekä tarkan laukauksensa ansiosta on erittäin vaarallinen maalintekosektorille päästessään. Kolmansiin kisoihinsa lähtevä Paatse avaa muille hyökkääjille mahdollisuuksia pelata vastustajan linjaa vastaan laajalla toimintasäteellään.

 

Eetu Parpala

Poro Parpala lähtee toisiin EM-kisoihinsa. Maagiset unenlahjat omaava hyökkääjä aloittaa todennäköisesti yksinäisenä kärkenä, jonka tehtävänä on pitää palloa antaen muille aikaa nousta mukaan hyökkäykseen ja mennä itse päättämään hyökkäys. Rotterdamissa maalitili jäi vielä avaamatta, joten tänä vuonna Porolla riittää maalinnälkää. Mies liittyi futsal-Riemun vahvuuteen tällä kaudella ja voitti joukkueen sisäisen maalikuninkuuden tehden 11 maalia. Porolta löytyy kokemusta liiton sarjoista, joten tulosta on odotettavissa tältä maalipyssyltä.

 

Henrik Wennman

Joukkueen kovin kalamies lähtee ensimmäisiin EM-kisoihinsa. Hyökkäyspään rooleissa viihtyvä Wennis tuo kovan työmoraalinsa joukkueen käyttöön tarjoten lisävariaatiota valmennusjohdolle hyökkäyspelin suunnitteluun. Tällä kaudella legendaarisessa Jipsissä pelaava Wennis antaa kaikkensa joukkueen eteen jokaisessa tilanteessa. Myös liikunnan pingispöytää useasti kuluttava mies nousi Futsalin puolella pelaavaan kokoonpanoon tällä kaudella.

 

Taustajoukot

 

Eemeli Jokinen

Riemun pieni-suuri mies coach Jokinen on toiminut joukkueen taktiikkavelhona jo useamman vuoden onnistuen sytyttämään joukkueen lentoon. Viime vuonna Empun ottelupalaverien mielikuvaharjoitteet saivat pelaajat antamaan kaikkensa kentällä, joka johdatti joukkueen historialliseen suoritukseen. Syksyllä lähteneen Aasian reissun jälkeen, Emppu palasi futsal-joukkueen ruoriin lopputalvesta johdattaen Riemun pudotuspeleihin. Pienestä koostaan huolimatta Empulla on vahva auktoriteettiasema joukkueessa ja hän nauttiikin suurta arvostusta pelaajien keskuudessa. Kesän lopussa Espooseen suuntaavalle Empulle Nämä kisat saattavat jäädä hänen viimeisikseen FC Liikunnan riveissä.

 

Juho Autio

Riemun taustoissa väkevää työtä tekevä Juho on hoitanut FC Liikunnan tautoja kisoihin lähdettäessä. Jakavaivat estävät Juhon pelaamisen, joten Juho lähtee kisoihin managerin roolissa. Kovasta VPS-fanista lähtee varmasti kovaa ääntä myös kentän laidalla omia kannustaessa. Ilman Juhon kaltaisia vastuun kantajia EM-kisareissuihin lähteminen olisi mahdotonta