Liikunnan Riemu järjesti jälleen kerran 18.-19.4. Jyväskylässä jo pieneksi perinteeksi muodostuneet opiskelijoiden salibandyn SM-kilpailut. Tälläkin kertaa #osmjkl rikkoi rajoja niin osallistujamäärän kuin tasonkin suhteen, kun yhteensä 26 joukkuetta kerääntyi Suomen Ateenaan viihtymään ja taistelemaan Suomen mestaruuksista. Tässä spektaakkelimaisen ja skandaalinhakuisen kisaennakon jatkeeksi hieman asiallisempi kisaraportti!

MyyrYork urakoi rentosarjan mestaruuteen

Rentosarja pelattiin tänäkin vuonna sekasarjana ja mukaan Liikunnan Palloilusaliin oli etsiytynyt kaikkiaan kahdeksan joukkuetta. Hallitseva mestari Lex Puuhelmet ei ollut näiden uskalikkojen joukossa, joten mestarin viitta oli sovitettava uusille harteille. Yksinkertainen sarja finaalilla ja pronssiottelulla tarkoitti sitä, että parhaat joukkueet urakoivat viikonlopun aikana peräti kahdeksan ottelua. Etenkin rentosarjassa tällainen savotta on poikkeuksellisen kova, sillä nämä joukkueet viihtyvät perinteisesti illalla myös pelikenttien ulkopuolella.

Rentosarjassa voitto ei ole pääasia, mutta jonkun kohtaloksi se tänäkin vuonna oli koiduttava. Voittajaksi selviytyi tiukan finaalin jälkeen viime vuonna toiseksi yltänyt MyyrYork (Metropolia AMK), joka kukisti tiukassa finaalissa Riemun futsalistoista koostuneen FC Liikunnan (Jyväskylän yliopisto) 4-3. Raadollista on, että finaaliin asti FC Liikunta esiintyi voittamattomana. Pronssiottelu oli niin ikään tasainen ja siinä isäntäjoukkue Liikunnan Riemu (Jyväskylän yliopisto) selätti Radikaalin (Jyväskylän yliopisto) maalein 3-2.

Terävimmän kärjenkin takana rentosarjassa nähtiin hauskaa ja hulvatonta menoa. Mainitsemisen arvoisesti suorittivat etenkin niukalla rosterilla pelannut SAMMAKKO (Satakunnan AMK), sekä legendaarinen Lihamuki (Lahden AMK), joka ei voittanut lopulta otteluakaan. Tästä hyvästä lahtelaiset kruunattiin rentosarjan Zero Point -joukkueeksi.

MyyrYork sai rentosarjan pytyn itselleen tiukan finaalin jälkeen.

MyyrYork sai rentosarjan pytyn itselleen tiukan finaalin jälkeen.

Liikunnan Palloilusali toimi rentosarjan kisanäyttämönä.

Liikunnan Palloilusali toimi rentosarjan kisanäyttämönä.

Lahden Lihamukilla meni kovaa läpi koko turnauksen, vaikka voittoja ei matkaan tarttunutkaan.

Lahden Lihamukilla meni kovaa läpi koko turnauksen, vaikka voittoja ei matkaan tarttunutkaan.

Tuoreet liiganousijat eivät luopuneet pokaalista

Naisten kilpasarjassa nähtiin tänä vuonna ennätysmäärä joukkueita, kun hallitsevaa mestaria Ö2:ta (Jyväskylän yliopisto/ Jyväskylän AMK) saapuivat haastamaan vanha tuttu JANO (Itä-Suomen yliopisto/HUMAK), sekä uusi tuttavuus SBS Tamppi (TTY).

Ö2 pääsi juhlimaan naisten mestaruutta.

Ö2 pääsi juhlimaan naisten mestaruutta.

Naisten sarjasta ennakoitiin Ö2: näytöstä, sillä tästä joukkueesta käytännössä kaikki pelaajat olivat aiemmin keväällä mukana nostamassa Jyväskylän O2:ta naisten Salibandyliigaan. SBS Tamppi laittoi kuitenkin kaksinkertaisessa sarjassa Jyväskylän emännät tiukoille, yltämällä kisojen avausottelussa peräti 1-1 tasapeliin Ö2:n kanssa. Lopulta kuitenkin Ö2 onnistui sarjan päätösottelussa voittamaan tamperelaiset 2-0 ja näin mestaruuspytty jäi jälleen vuodeksi Jyväskylään. JANO sijoittui tässä sarjassa sijalle kolme.

Tiesimme, että Ö2 on kova joukkue. Tämä viikonloppu oli kuitenkin meidän joukkueelta kauden parasta peliä ja pelasimme todella hienosti, sanaili SBS Tampin pelaajavalmentaja, sekä varapuheenjohtaja Alina Leppänen tyytyväisenä.

Tuntuu aika hyvältä. Eilisen pelin jälkeen en tiennyt, että voimmeko voittaa Tamppia, mutta tähän päivään latasimme kaiken ja sieltähän se voitto sitten tuli. OSM oli meidän päätavoite kaudelle ja liiganousu ehkä sellainen sivuprojekti sitten, iloitsi puolestaan Ö2:n puolustaja Mari Myllärinen pilke silmäkulmassa.

Kauppiksen kovimmat bilettäjät parempia kuin koskaan

Miesten kilpasarjassa oli mukana viime vuoden tapaan 15 joukkuetta ja tälläkin kertaa useasta joukkueesta löytyi niin entisiä kuin nykyisiäkin liiga- ja divaritason pelaajia. Kisojen ennakkosuosikin paineet kasattiin jo hyvissä ajoin hallitsevan mestarin FBC-KY:n (Aalto-yliopisto) harteille, sillä joukkueessa pelasi noin kentällinen Salibandyliigaan nousseen M-Teamin pelaajia. Suurimpina tähtinä näiden kauppiksen kovimpien bilettäjien joukosta voidaan kenties nostaa jalustalle Riku Reunamäki (M-Team), Sampo Laukkala (M-Team), sekä Valtteri Vapola (Erä). Moni joukkue lähti kuitenkin haastamaan nimekästä mestarijoukkuetta, eikä Janne Hoikkasella (Happee) ja Kaapo Savinaisella (Happee) vahvistunut kisaisäntä Liikunnan Riemukaan lähtenyt mattotansseihin kuin mestaruus mielessään.

Lauantain neljä alkulohkoa vietiin läpi sujuivat tasaisissa merkeissä, mutta lopulta kahdeksan joukkuetta saatiin seulottua puolivälieriin. Sunnuntai käynnistyi sijoitusottelulla, jossa kisat saivat Helsingin yliopiston salibandysarjan mestareista, Metsäveitikoista toisen Zero Point -joukkueen. Aamun toisessa ottelussa nähtiinkin jo seuraava erikoisuus, kun Centrian Sählääjien (Centria AMK) #8 Timo “Leuka” Salo takoi joukkueensa 16-4 voitossa mielenvikaiset tehot 12+2. Tämä yhden ottelun suonenveto olisi jo yksinään riittänyt tuomaan Salolle kisojen pistepörssin voiton. Turhaan ei miestä verrattu kisaennakossa nimikirjaimien ja pelinumeron perusteella erääseen lätkäpuolen pistenikkariin.

Puolivälierissä kohtasivat muun muassa kisojen kaksi ennakkosuosikkia, kun hallitseva mestari FBC-KY lähetti Liikunnan Riemun järjestelytehtäviin ansaitusti lukemin 6-2. Muista puolivälieristä neljän parhaan joukkoon selvisivät TTY, TAMK, sekä kisojen kenties positiivisin yllättäjä, SB Vierumäki (Haaga-Helia AMK).

Välierissä nähtiin kaksi todella tiukkaa ottelua, kun alle kahdella kentällisellä kisoissa sinnitellyt TAMK laittoi FBC-KY:n tiukoille, häviten kuitenkin lopulta 3-4. Toisessa välierässä SB Vierumäki jatkoi voittokulkuaan kukistamalla TTY:n 4-2, joten niin finaalissa kuin pronssiottelussakin samoista alkulohkoista lähteneet joukkueet pääsivät ottamaan revanssia toisistaan. Tampereen paikalliskamppailussa tahti ei muuttunut lauantaista, joten TTY päätti turnauksen ansaittuun 4-1 voittoon.

Finaalista kehkeytyi lopulta todellinen spektaakkeli, kun kovakuntoinen ja yritteliäs SB Vierumäki haastoi taitotasoltaan ylivertaisen FBC-KY:n. Viime vuoden finaalin tapaan KY pelasi ottelun kaksi ensimmäistä erää hieman tehottomasti ja Vierumäki johti ottelua toisella erätauolla ansaitusti 4-2. “Näyttää siltä, että tämän salibandykevään väri on nyt punainen”, kommentoi Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinenkin ottelun erätauolla. Vihreäpaitainen KY ei kuitenkaan ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa vaan todella jännittävien vaiheiden jälkeen kauppiksen kovimmat bilettäjät uusivat mestaruutensa lukemin 8-5.

Kaveri oli parempi ja meni ohi loppuminuuteilla. Harmittaa, sillä olimme niin lähellä varkaissa. Meillä oli tänä vuonna kovempi joukkue kuin koskaan ennen, mutta harmi, ettei saatu kisoille sellaista päätöstä kuin toivoimme, kommentoi SB Vierumäen Roope Ketola karvasta finaalitappiota.
Tänne on kiva tulla pelailemaan. Tänä vuonna oli vielä kovempi taso kuin viime vuonna, joten siinäkin mielessä hyvä suoritus meidän joukkueelta, säesti puolestaan FBC-KY:n selkäranka Riku Reunamäki.

SB Vierumäki taisteli hienosti hopealle.

SB Vierumäki taisteli hienosti hopealle.

Palokan koulukeskus tarjosi hyvät puitteet kilpasarjan peleille.

Palokan koulukeskus tarjosi hyvät puitteet kilpasarjan peleille.

FBC-KY onnistui uusimaan mestaruutensa viime vuodelta.

FBC-KY onnistui uusimaan mestaruutensa viime vuodelta.

Some-tiimin voimannäyttö

Viime vuoden tapaan OSM-kilpailujen järjestelyihin oli panostettu taas räjähtävällä tavalla. Palokan koulukeskuksen Twitter-seinä läpäisikin viikonvaihteen aikana noin 500 twiittiä hashtagilla #osmjkl. Tilastoniiloille tiedoksi, että näyttökertoja nämä twiitit keräsivät yhteensä noin 101 000 kappaletta.

Sosiaalisen median lisäksi kisajärjestelyt sujuivat muutenkin hyvin, pieniä sääntöihin liittyviä epäselvyyksiä huolimatta. Toivottavasti myös kisoihin osallistuneille joukkueille jäi jälleen hyvä fiilis tapahtumasta. Liikunnan Riemu toivottaa kaikille kisoihin osallistuneille ja muullekin salibandyväelle mukavaa kesää!

Mediatiimi piti kisakansan ajantasalla tuloksista.

Mediatiimi piti kisakansan ajantasalla tuloksista.

 Viralliset tulokset

Täältä löytyvät vielä kaikkien otteluiden tulokset ja sarjataulukot.

Miesten kilpasarjan tulokset

Naisten kilpasarjan tulokset

Rentosarjan tulokset

 

 

 

-Niko “kynä” Kauppinen-