Torstaina Jyväskylää piiskannut raekuuro toi selvät terveisensä kesälaitumille virittäytyville sählyniiloille – kausi ei ole vielä ohi. Niinpä tämän viikonlopun aikana Jyväskylän parhaat suorituspaikat on valjastettu opiskelijoiden salibandyn SM-kilpailujen tarpeisiin. Palokan koulukeskus, Monitoimitalo, sekä yliopiston L-rakennus ovat valmiina, järjestäjät ovat valmiina, pelaajat ovat valmiina, Jyväskylä on valmiina. Tässä tulee analyyttinen ja tunnetusti täysin hukassa oleva KISAENNAKKO!

Rentosarjassa hyvää fiilistä ja viihdyttävää sählyä

Salibandyn rentosarja pelataan aiempien vuosien tapaan rennon letkeällä meiningillä Jyväskylän yliopiston L-rakennuksen Palloilusalissa. Mukaan rentosarjaan on etsiytynyt kahdeksan joukkuetta, jotka höntyilevät ohi lauantain, läpi repaleisen sunnuntain tavoitteenaan nauttia sunnuntai-iltana mestaruuskannusta kuplivaa. Rentosarja pelataan kahdeksan joukkueen yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen pelataan vielä pronssiottelu ja finaali.

Pääsevätkö Liikunnan Riemun futsalpelaajat (turnauksessa FC Liikunta) tuulettamaan myös rentosarjassa?

Pääsevätkö Liikunnan Riemun futsalpelaajat (turnauksessa FC Liikunta) tuulettamaan myös rentosarjassa?

Rentosarjan joukkueista on vaikea löytää selkeitä ennakkosuosikkeja, mutta yksi asia on varma: Liikunnan Riemun ja FC Liikunnan välinen paikalliskamppailu ei jätä kylmäksi edes Etelämantereella värjötteleviä, Riemun Minkeille (naisten korisjoukkue) turkkinsa myyneitä pingviinejä. Näin melkein FC Liikunnan rentosarjan joukkueeseen mahtunut Tom “TomTom” Korolainen kommentoi tulevia kisoja.

– Pöhinä kisojen ympärillä on ollut erittäin hyvä. Lähdemme ehdottomasti tavoittelemaan rentosarjan voittoa tällä nimivahvalla ja tiiviillä joukkueellamme. Mukavaa työpaikkaliikuntaa on varmasti luvassa, Korolainen veistelee.

Kuumia varhaisperunoita rentosarjaan:

  • Millaiset peliasut Lahden Lihamuki on tänä vuonna löytänyt ylävartalojensa peitteeksi?
  • Pystyykö Metropolia AMK:n MyyrYork kiillottamaan hopeansa kullaksi, kun hallitseva mestari Lex Puuhelmet ei ole mukana.
  • Miten Jyväskylän yliopiston neljä joukkuetta pärjäävät muuta maailmaa vastaan?

Naisten kilpasarjassa kolme kovaa joukkuetta

Naisten kilpasarjaan on ilmoittautunut tänä vuonna ennätysmäärä joukkueita, kun mukana on kolme uskaliasta. Hallitsevan mestari, jyväskyläläinen Ö2 saa tänäkin vuonna haastajakseen aina iloisen Joensuun JANO:n. Kolmanneksi pyöräksi tämän parivaljakon soppaan lusikoituu Tampereelta saapuva SBS Tamppi. Joukkueet pelaavat viikonlopun aikana keskenään kaksinkertaisen sarjan, jonka päätteeksi paras joukkue nostaa pokaalin kohti Palokan koulukeskuksen kattoa.

Ö2 (Jyväskylän yliopisto/JAMK)

Juhliiko O2 eli Ö2 myös näissä kisoissa?

Juhliiko O2 eli Ö2 myös näissä kisoissa?

Varsin kekseliäällä nimellä tänäkin vuonna OSM-kilpailuihin mukaan lähtevä Ö2 koostuu hyvin pitkälti tämän kauden päätteeksi 1. divisioonasta upeasti Salibandyliigaan nousseen O2:n pelaajista. Tällä kertaa O2:n suurimmat syömähampaat Elisa Männistö, Pinja Juvonen ja Silja Santaniemi ovat sivussa kisoista, joten uusien tähtien on aika loistaa. Näin ennakkosuosikkina kilpasarjaan lähtevien jyväskyläläisten Mari “MieSie” Myllärinen arvioi joukkueensa lähtökohtia OSM-kisojen aattona.

– Koko 1. divisioonakauden päätavoite oli latautua näihin kisoihin ja nousu Salibandyliigaan tuli vasta tämän tavoitteen jälkeen. Viime vuonna Ö2 voitti OSM-kultaa, mutta meitä on joukkueessa kuitenkin muutama, joilla tätä hienoa meriittiä ei ole vielä hallussaan. Tänä vuonna olemme siis entistä voitonhaluisempia, Myllärinen vakuuttaa.

Seuraa häntä: #15 Maiju Parttimaa

Nopeudestaan tunnettu Parttimaa nousi kuluneen kauden aikana O2:n kantaviin voimiin merkkauttamalla runkosarjan 22 ottelussa itselleen tehopisteet 13+12=25. Parttimaata kuvaillaan O2:n sivuilla armottomaksi karvaajaksi, ja tällainen pelityyli on erityisesti OSM-toimituksen mieleen.

JANO (Itä-Suomen yliopisto/ HUMAK)

JANO on tavoittelemassa mestaruutta, mutta myös pitämässä hauskaa.

JANO on tavoittelemassa mestaruutta, mutta myös pitämässä hauskaa.

Viime vuonna iloisesta meiningistään ja selfieistään kaikkien mieleen jäänyt JANO on jälleen täällä. Joensuulaisten joukkueesta moni edustaa seuratasolla 2. divisioonan Tuupovaaran Urheilijoita, mutta eivät suinkaan kaikki. Viime vuoden tapaan suuri mielenkiinto kohdistuu kiihkeään Sisters Derbyyn, kun JANO:n Marianna Aukee haastaa kentällä Ö2:ssa pelaavan siskonsa Heidi Aukeen.

Seuraa häntä: #6 Anniina Karjula

Mikäli kisatoimituksen scouttaus on kohdillaan, edustaa Karjula seuratasolla 1. divisioonassa pelaavaa Mikkelin Hatsinaa. Tällä kaudella hänen tehopisteikseen Hatsinan paidassa tulivat lukemat 4+6=10. Karjula saattaa toimia myös arvokkaana tietopankkina JANO:n valmennusjohdolle, sillä hän tuntee taatusti Ö2:n pelaajat ja pelisysteemin läpikotaisin.

SBS Tamppi (TTY/ TAMK/ Tampereen yliopisto)

Tamppi Tampereelta voidaan nimetä ennalta kisojen mustaksi hevoseksi, sillä tästä joukkueesta toimituksen tiedot ovat luonnollisesti hatarimmat. Todennäköisesti Tamppi on kuitenkin joukkueena varmasti hyvin tiivis ja yhtenäinen, sillä SBS Tamppi pelaa suunnilleen samalla ryhmällä myös 2. divisioonassa, jossa joukkue sijoittui tällä kaudella lohkonsa kuudenneksi. Maalinteosta suurimman vastuun kantavat joukkueen tehokaksikko Noora Miettinen & Alina Leppänen, jotka viimeistelivät tällä kaudella noin puolet Tampin maaleista 2. divisioonassa.

Seuraa häntä: #19 Alina Leppänen

Leppänen oli kuluneella kaudella SBS Tampin toisiksi tehokkain pelaaja tehden kauden 21 ottelussa tehot 11+5=18. Kentän lisäksi Leppänen toimii seuran varapuheenjohtajana ja valmentajana, joten nähtäväksi jää, kuinka suuren roolin tämä Tampin Diktaattori antaa/ottaa itselleen turnauksessa.

Miesten kilpasarjan taso nousee vuosi vuodelta

Miesten kilpasarjassa mukana on jälleen aiempien vuosien terävin kärki, muutamalla uudella tuttavuudella höystettynä. Mukana on jälleen myös lukuisia liigatason pelaajia, joten luvassa on varmasti tasokas, mutta hyvähenkinen taistelu Suomen mestaruudesta. Tässä joukkueiden arviot lohkoittain.

A-lohko: LV, Tulviva Saimaa, Pörssi ry, IKA Innebandy

LV (JAMK/ Jyväskylän yliopisto)

Kaksi vuotta sitten opiskelijoiden Suomen mestaruutta juhlinut Lohkovoittaja poti viime vuoden turnauksessa jonkin sortin (mestaruus)krapulaa sijoittuen lopulta kisojen viidenneksi. Tästä huolimatta joukkue säilytti paikkansa ensimmäisessä arvontakorissa, sillä hallitseva hopeamitalisti Riemun Starat ei ole mukana tämän vuoden turnauksessa. LV pelaa liiton sarjoissa 3. divisioonassa, josta joukkue on hyvin tuttu myös kisoja isännöivälle Liikunnan Riemulla. Tällä kaudella LV:n sijoitus 3. divisioonassa oli seitsemäs.

Seuraa häntä: #12 Tuomas Lassila

Lassila heilutti taikasauvaansa kauden aikana sangen tehokkaasti 3. divisioonassa, tekemällä 18 ottelussa tehot 10+13=23. LV on kuitenkin kokonaisuudessaan tasainen joukkue, joka on täynnä ratkaisijoita. Eihän joukkueen nimi ole turhaan aavistuksen ylimielisesti Lohkovoittaja!

Tulviva Saimaa (Itä-Suomen yliopisto)

Kuullaanko Janne Tulkkia Tulvivan Saimaan pukukopissa?

Kuullaanko Janne Tulkkia Tulvivan Saimaan pukukopissa?

“Sinä lähdet/ ja tulvii Pohjanmaa…” Tämä Janne Tulkin ikivihreä klassikko syöksyy aina mieleen, kun puhutaan Tulvivasta Saimaasta. Tulviva Saimaa on totuttu näkemään OSM-kisojen keskikastissa ja viime vuonna joukkue sijoittui kahdeksanneksi. Tämän vuoden turnauksessa joukkue on kuitenkin liikkeellä suhteellisen kovalla kokoonpanolla.

Seuraa häntä: #36 Matias Palm

Viime vuoden kisoissa tietynlaisen kulttipelaajan maineeseen ainakin OSM-mediatiimin keskuudessa noussut Matias Palm kuuluu Tulvivan Saimaan tähtikaartiin. Viime vuoden turnauksessa Palm ei syttynyt pisteiden suhteen roihuavaan liekkiin (0+1), mutta tällä kaudella mies on iskenyt 2. divisioonan Top Teamin paidassa 17 ottelussa hurjat tehot 23+21=44.

Pörssi ry (Jyväskylän yliopisto)

Pörssi ry tunnetaan joukkueena, joka ei kärsi ainakaan likviditeettiongelmista. Joukkue operoikin tänä vuonna jopa kisojen suurimmalla rosterilla 1+19. Pörssi ry on Jyväskylän yliopiston kauppatieteilijöiden ainejärjestöjoukkue, joka viime vuoden tapaan lähtee alkulohkoon kuitenkin haastajan asemasta. Viime vuoden kisoissa Pörssi ry sijoittui sijalle 13, ja tälläkin kaudella jatkopaikka tasokkaassa A-lohkossa on kiven alla.

Seuraa häntä: Kalle Manninen

Voitti Pörssi ry:n sisäisen pistepörssin viime vuoden OSM-kisoissa tehoilla 1+1. Kisajärjestäjillä ei ole tarkkaa tietoa Mannisen sukulaissuhteista, mutta tehoista päätellen Kalle saattaa olla sukua Happeen huippuhyökkääjä Jami Manniselle.

IKA Innebandy (Åbo Akademi)

IKA Innebandylta löytyy suomenruotsalaista yhteishenkeä.

IKA Innebandyltä löytyy suomenruotsalaista yhteishenkeä.

IKA Innebandy on erittäin mielenkiintoinen uusi tulokas opiskelijoiden SM-kilpailuihin. Joukkue on muutamassa kaudessa harpponut liiton sarjoja ylöspäin ja tulevalla kaudella paikka löytyy jo 3. divisioonasta. IKA marssii Jyväskylään yllätysvalmiilla joukkueella ja uskomme, että åbolaisilla on täydet mahdollisuudet taistella tiukasti lohkon jatkopaikasta.

Seuraa häntä: #8 Tobias Björklund

Tätä miestä ei pysäyttänyt Länsirannikon 4. divisioonassa kukaan. Björklund leikitteli 20 ottelussa tehot 26+21=47 ja voitti koko lohkon pistepörssin. Tobias ilmoittaa IKA Innebandyn kotisivuilla motokseen “Syöttö on aina riski”, joten tämän kaverin vetoja kannattaa todellakin peittää.

B-lohko: FBC-KY, SB Vierumäki, KyAMK, Metsäveitikat

FBC-KY (Aalto-yliopisto)

Viime vuoden ennakossa kisatoimitus teki kenties pahimmat virhearviointinsa juuri FBC-KY:n kohdalla. Helsinkiläisille kauppatieteilijöille povattiin menestystä lähinnä yöelämän puolella, mutta kentälläkin peli kulki yllättävän liukkaasti. Tällä kertaa joukkueen suorittaminen ei tule enää kenellekään yllätyksenä ja Salibandyliigaan nousseen M-Teamin vahvistukset tekevät hallitsevasta mestarista tänäkin vuonna kisojen ykkössuosikin. Riku Reunamäki ja Sampo Laukkala muodostavat yhden tämän vuoden OSM-kilpailujen pelätyimmistä tutkapareista.

Riku Reunamäki on yksi turnauksen parhaista pelaajista.

Riku Reunamäki on yksi turnauksen parhaista pelaajista.

Seuraa häntä: #8 Riku Reunamäki

Oli viime vuoden opiskelijoiden SM-kisoissa koko turnauksen ylivoimaisesti parhaita pelaajia. Johti FBC-KY:n mestaruuteen erityisesti huikeilla kolmannen erän suorituksillaan. Reunamäen pää kestää todistetusti tiukoissa paikoissa, sillä hän oli nostamassa M-Teamia ensi kaudeksi Salibandyliigaan. Divarin 26 runkosarjaottelussa syntyneet tehot 27+23=50 kertovat omaa kieltään turnauksen ehkä taitavimmasta pelaajasta.

SB Vierumäki (Haaga-Helia AMK)

SB Vierumäki on stereotyyppisesti (ja muutenkin) aina urheilullinen ja kovakuntoinen joukkue, joka ei anna tuumaakaan periksi. Viime vuonna joukkue sijoittui hienosti kisojen kuudenneksi nimellä Red Devils Vierumäki. Tuolloin Haaga-Helian paholaiset hävisivät puolivälierissä juurikin mestaruuteen marssineelle FBC-KY:lle maalein 3-1. Tänä vuonna luvassa on revanssi, kun joukkueet kohtaavat toisensa jo alkulohkossa.

Seuraa häntä: Ville Aapro

Vierumäen joukkueessa riittää mielenkiintoisen lajitaustan omaavia persoonia. Yksi heistä on eittämättä pelaajauransa liigatasolla vuonna 2012 päättänyt Ville Aapro, joka pelasi NST:n paidassa 133 liigaottelua ja merkkautti niissä 104 tehopistettä. Salibandyliigan debyyttikaudellaan 2005-2006 tämä Vierumäen oma Petri Jalanko ruuvasi maaliverkot kireälle peräti 25 kertaa. Nähtäväksi jää, mikä on NST:n nykyisen fysiikkavalmentajan mailatatsi tällä haavaa.

Sami Aalto kantaa isoa vastuta KyAMK:n pelissä.

Sami Aalto kantaa isoa vastuta KyAMK:n pelissä.

KyAMK

KyAMK luottaa viime vuoden OSM-kilpailujen tapaan joukkueensa laatuun, sillä kymenlaaksolaiset saapuvat Keski-Suomeen vaatimattomalla miesvahvuudella yhdeksän. Tästä huolimatta KyAMK:n suorituskykyä ei kannata aliarvioida, sillä nämä herrat osaavat kyllä lätkiä sählyä. Etenkin Loviisan Tor:ia seuratasolla edustava Sami Aalto, sekä Matti Virtanen nikkaroivat viime vuoden OSM-kilpailuissakin tehopisteitä kuin Remontti-Reiska Jorma Piisinen Maikkarin sunnuntaiaamuissa konsanaan. Jos alkulohkon otteluiden tempo ei ole luokkaa munaravi, niin KyAMK:lla on kaikki mahdollisuudet yllätykseen.

Seuraa häntä: Sami Aalto

Pelasi menneellä kaudella Loviisan Torin Divari-joukkueessa piste per peli tehoilla. Pienellä rosterilla pelaavalle KyAMK:lle Aalto on todella tärkeä pelaaja ja hän tulee myös taistelemaan koko turnauksen pistepörssin voitosta. Viime vuoden OSM-kilpailuissa Aalto teki neljässä ottelussa tehot 5+5=10.

Metsäveitikat (Helsingin yliopisto)

Paistaako aurinko myös Metsäveitikoille?

Paistaako aurinko myös Metsäveitikoille?

Metsäveitikat voitti keväällä Helsingin yliopiston salibandysarjan, joten odotukset OSM-kilpailuja kohtaan ovat varmasti korkealla. Kyseisessä sarjassa Metsäveitikat jättivät taakseen muun muassa hallitsevan opiskelijoiden Suomen mestarin FBC-KY:n. Myös nämä joukkueet saavat toisistaan revanssin jo alkulohkossa.

Metsäveitikoiden hiljattain OSM-kilpailujen Facebookiin postaaman kuvan perusteella joukkue saattaa kuitenkin kärsiä yliopistomestaruudesta johtuvaa mestaruuskrapulaa vielä lauantai-aamuna. On vaikea tulkita, että juhliiko joukkue tässä vaiheessa vielä edellistä mestaruuttaan vaiko kenties valmiiksi jo seuraavaa. Niin tai näin, Metsäveitikat vaikuttaa olevan turnauksen ensikertalaisina heti fiiliksellä mukana.

Seuraa häntä: Paavo Lyytikäinen

Metsäveitikoiden joukkueesta ei myöhäisillan nopealla googletuksella löydy kovia meriittejä omaavia säbäniiloja. Tämän vuoksi joukkueen kapteenina toimiva Paavo Lyytikäinen onkin suuressa roolissa. Onnistuuko Metsäveitikat hiomaan yhteispelinsä saumattomasti yhteen Lyytikäisen johdolla?

C-lohko: Liikunnan Riemu, RDc, LZH, KY $nak€$

Liikunnan Riemu (Jyväskylän yliopisto)

Liikunnan Riemu pelasi vihdoin kauden, jonka aikana joukkue ei kyennyt nousemaan sarjaporrasta ylöspäin. Oikeaksi tasoksi löytyi siis toistaiseksi 3. divisioona, jossa Riemu sijoittui Sisä-Suomen lohkossa tällä kaudella sijalle neljä. Viime vuoden OSM-kilpailuissa pronssia saavuttanut isäntäjoukkue lähtee tämän vuoden turnaukseen vain mestaruus ja sunnuntain päätössauna mielessään. Mestaruuden voittamiseksi etenkin Janne “Crazy is amazing” Hoikkanen, Kaapo “Kaappi” Savinainen, sekä kokeneet Petri “Pepe” Jalanko, Jussi “Pappa” Pietilä ja Lasse “melkein maisteri” Tirri ovat varmasti nimiä, jotka pystyvät kääntämään tiukkoja otteluita turkoosipaidoille. Nähtäväksi jää, kuinka myös turnauksen järjestelyistä vastaavat Sählypojat jaksavat painaa sekä pelit, että oheistoiminnan kunnialla maaliin.

"Hullu" on valmis. Oletteko te?

“Hullu” on valmis. Oletteko te?

Seuraa heitä: Janne “Hullu” Hoikkanen ja Kaapo “Cassius Claywoman” Savinainen

Riemu saa tänä vuonna rosteriinsa kaksi kovaa vahvistusta, kun Happeen kanssa Salibandyliigan hopealle yltäneet Janne Hoikkanen ja Kaapo Savinainen liittyvät joukkueeseen. Liikunnalla opiskelevilla taitureilla on mahdollisuus kääntää viime viikonlopun karvas finaalitappio voitoksi ja päästä juhlimaan tänäkin keväänä Suomen mestaruutta. Kaksikosta Hoikkanen on varmasti koko turnauksen fyysisin pelaaja, jolta löytyy myös todella hyvä pelikäsitys. Savinainen sen sijaan tunnetaan Happeessa kovana maalintekijänä.

RDc (Itä-Suomen yliopisto)

Pitkät opiskelijasählyperinteet omaava Reggie Dunolp’s crew on joka vuosi hienolla asenteella mukana. Joukkue on jämähtänyt viime vuosina keskikastiin, mutta tavoittelee varmasti tänä vuonna parempia sijoja. Ensimmäinen ottelu

Herra Kimallus

Herra Kimallus

Liikunnan Riemua vastaan kertoo joukkueen mahdollisuuksista paljon. Talvikaudella RDc pelaa Joensuun kampuksen sählyliigaa, jonka joukkue on voittanut useina vuosina.

Seuraa häntä: Herra Kimallus

Joukkueen maskotti (?), koko kultaiseen vartaloasuun pukeutunut ukkeli, on äärimmäisen hämmentävä näky. Pienoisena kysymysmerkkinä on tuleeko Herra Kimallus tänä vuonna kisoihin, mutta saapuessaan nostaa varmasti RDc:n pelaajien hengen kattoon. Lauantain ja sunnuntain välisiä kisavideoita odotellessa…

 

LZH (Jyväskylän yliopisto/JAMK)

Jyväskylän alueen 2. divisioona pelaajista koottu porukka lähtee hakemaan revanssia Liikunnan Riemusta, joka pudotti joukkueen viime vuonna jatkopeleistä. Los Zorros Hermanos ei varmasti tule olemaan helppo vastustaja yhdelläkään joukkueelle, mutta riittääkö eri puolilta kootun joukkueen yhteispeli aivan mitalipeleihin asti? Se jää nähtäväksi.

Seuraa häntä: #20 Henri Eskelinen

Sisä-Suomen 2. divisioonaa O2:n riveissä pelaavaa Eskelistä kuvataan seuran sivuilla nälkäiseksi maalintekijäksi hurjalla työmoraalilla. Kasassa on siis hyvä kokonaispaketti, joka tulee varmasti tekemään tuhojaan myös OSM-kisoissa. Kuluneen kauden tehot 20 peliin O2:ssa olivat 24+11=35, joten kyseessä on armoitettu maalintekijä.

KY $nak€$ (Aalto-yliopisto)

Aalto-yliopistolla on käynnissä tällä hetkellä todellinen salibandybuumi ja viime vuoden mestaruuden huumassa KY lähtee tänä vuonna kisoihin peräti kahdella joukkueella. Myös $nak€$:llä on varmasti jonkinlaiset mahdollisuudet

Nähdäänkö OSM-kisoissa myös tämä mies?

Nähdäänkö OSM-kisoissa myös tämä mies? Vai voiko kyseessä olla vain täyskaima??

yllätykseen, vaikka heiltä ei aivan samanveroista nimilistaa löydykään kuin FBC-KY:ltä. Toistamme tässä viime vuoden arviomme FBC-KY:stä: olisiko tähän joukkueeseen nyt kerätty ne kauppakorkeakoulun todelliset krebaajat? Se selviää Bar BRA:ssa lauantai-iltana.

Seuraa häntä: Juho Mäkelä

Kuinka moni OSM-kilpailujen pelaajista on tehnyt maalin Barcelonaa vastaan? Juho “Kirurgi” Mäkelä on. Tämä pitkänhuiskea oululaissyntyinen hyökkääjäpelaaja on voittanut pari kertaa Veikkausliigan maalikuninkuuden ja kiertänyt maita ja mantuja Australian liigaa myöten. Hänen siunauksensa on, että salibandyssakin jalkasyöttö on nykyisin sallittu. Ilman mailaa “Kirurgi” ei kuitenkaan saa pelata. Vaikka kyseessä tuskin on edes sama ihminen, niin tässä vielä Juho Mäkelän maali Barcelonaa vastaan.

 

D-lohko: TTY, Centrian sählääjät, TAMK

TTY

Joukkue koostuu suurimmaksi osaksi 2. divisioonaa pelaavan Soittorasian pelaajista. Mukana on myös Lammin Salibandyn Juuso Pulliainen. TTY on perinteisesti ollut kova joukkue OSM-kilpailuissa, sillä kahtena viime vuonna joukkue on saavuttanut neljännen ja toisen sijan. Tänä vuonna TTY on liikkeellä ehkä jopa aikaisempia vuosia kovemmalla sakilla, joten mestaruuspuheetkaan eivät aivan haihattelua ole. Alkulohkon Tampereen derby tulee olemaan todella viihdyttävää katsottavaa.

Seuraa häntä: #77 Aleksi Hänninen

Soittorasian edustusjoukkueen kauden paras pistemies on joukkueen selkärankana myös OSM-kisoissa. Hännisellä on meneillään viimeinen opiskeluvuosi, joten hän tekee varmasti kaikkensa saavuttaakseen viimeisissä kisoissaan palkintokaapista uupuvan OSM-kullan.

Centrian sählääjät (Centria AMK)

Menneiden vuosien legendaarinen OSM-joukkue Ceppo ja opetuslapset on vaihtanut täksi vuodeksi nimeään. Centrian sählääjien pelaajalistasta löytyy kuitenkin useita viime vuosina esiintyneitä pelaajia. Viime keväänä joukkue

Timo Salolla on iso leuka.

Timo Salolla on iso leuka.

jäi uskomattomien vaiheiden jälkeen ulos puolivälieristä maalivertailulla. Tänä vuonna Centria haluaa varmasti päästä jatkoon ilman jurykokouksia, mutta tästä lohkosta puiolivälieriin eteneminen saattaa osoittautua liian kovaksi haasteeksi.

Seuraa häntä: #8 Timo Salo

Jos pelaajan nimikirjaimet ovat T ja S ja hän kantaa numeroa kahdeksan, voidaan kaverilta yleensä odottaa kovia maalimääriä. Ainakin viime vuoden OSM-kisoissa Salo täytti nämä odotukset iskiessään lähes puolet joukkueensa maaleista (yhteensä kuusi häkkiä). Tampereen joukkueiden kannattaa olla varuillaan tämän kaverin kohdalla.

TAMK

Edellisvuoden kisoissa TAMK ei esiintynyt kovinkaan vakuuttavasti ja jäi lopulta turnauksen toiseksi viimeiseksi. Täksi vuodeksi joukkueen johtoportaassa onkin tehty isoja päätöksiä ja laitettu koko rosteri vaihtoon. TAMK lähtee turnaukseen todella nimivahvalla joukkueella, jossa on useampia Salibandyliigan pelaajia erityisesti Nokian KrP:stä. Joukkue saattakin olla kisojen suurin musta hevonen ja marssia vaikka päätyyn asti. Ainakin Tampereen herruus on

Turnauksessa on mukana myös unkarilainen pelaaja.

Turnauksessa on mukana myös unkarilainen pelaaja.

ennakkoasetelmissa siirtymässä hienoisesti ammattikorkeakoulun suuntaan.

Seuraa häntä: #28 Domokos Rasz

Yksi turnauksen mielenkiintoisimmista pelaajista. Unkarista Suomeen salibandyn takia 19-vuotiaana muuttanut pelaaja on iskenyt tällä kaudella Salibandyliigan Nokian Krp:ssä 25 ottelussa tehot 7+5. Vuonna 1993 syntynyt Rasz on pelannut aikaisemmin Tampereen huippujoukkueista Classicissa ja Ilveksessä.

– Niko “sulkakynä” Kauppinen ja Henri “kirjoituskone” Pelkonen –