Harrit rivissä: Topi, Henrik, Toni, Miksu ja Henri.

Harrit rivissä: Topi, Henrik, Toni, Miksu ja Henri.

Liikunnan Riemun pöytätennisjaosto, eli Harrit, pelasi menneenä viikonloppuna lyhyen taipaleensa ensimmäiset sarjaottelut (lisätietoa sarjaottelujen pelitavasta raportin lopusta). Harrit ilmoittautuivat syksyllä 4. divisioonaan kerralla kahden joukkueen voimin. Ykkösjoukkueen muodostivat Henrik ”Alkuperäinen pingisharri” Wennman, Toni ”Tonttu” Ruokanen ja Topi ”Ei kannustusta” Hirvonen. Kakkosjoukkueessa mailan kanssa heiluivat Mikael ”Pingistanssi” Vähäsarja, Henri ”AÖ” Pelkonen ja yhden ottelun pelannut Eero ”PJ” Kauppi.

 
Riemu vs. Riemu II – ottelu
Harrit ottivat varaslähdön viikonloppuun jo perjantaina, kun Liikunnan palloilusalissa pelattiin pöytätennisjaoston historian ensimmäinen sarjaottelu. Samalla kyseessä oli Riemun historian ensimmäinen Liikunnalla pelattu ottelu, kaikki lajit huomioon ottaen! Historian havinaa oli siis aistittavissa ilmassa, kun Toni Ruokanen (ykkösjoukkue) ja Mikael Vähäsarja (kakkosjoukkue) asettuivat pöydän ääreen ensimmäistä kaksinpeliään varten. Noin 30-päinen yleisö sai todistaa tiukan, mutta ehkä aavistuksen hermostuneen pingismittelön. Kumpikaan Harreista ei ollut varmastikaan tottunut pelaamaan vastaavanlaisen yleisömeren edessä, sillä yleensä Liikunnan käytävällä pelatessa suurimman yleisön muodostavat vihaiset ryhmäliikkujat. Joka tapauksessa ottelu venyi aina ratkaisevaan viidenteen erään asti, minkä “Amazing” Ruokanen käänsi lopulta itselleen 11-9. Muutaman viimeisen erän pallon aikana yleisö pääsi jo nauttimaan laadukkaasta hyökkäyspingiksestä.

Miksu ja Toni Harrien ensimmäisessä sarjaottelussa Liikunnan palloilusalissa.

Miksu ja Toni Harrien ensimmäisessä sarjaottelussa Liikunnan palloilusalissa.

Toisen pelin lähtöasetelmat olivat ensimmäistä aavistuksen epätasaisemmat. Koko kesän ja syksyn kovaa harjoitellut ykkösjoukkueen Topi Hirvonen sai vastaansa puolen vuoden tauon pöytätenniksestä pitäneen Eero “Harri Koira” Kaupin. Muutamien ensimmäisien pallojen aikana vaikutti, että pelistä tulee täydellinen ylikävely Eeron lyötyä Topin vaikeista syötöistä ohi pariinkin kertaan. Kauppi kuitenkin paransi pelin aikana otteitaan ja pystyi paikoitellen jopa haastamaan Hirvosta. Tämä kuitenkin hoiteli pelin melko tyylipuhtaasti 3-0. Seuraavissa peleissä ykkösjoukkue jatkoi dominointiaan Wennmanin voittaessa Pelkosen, ja Hirvosen päihittäessä Vähäsarjan. Tiukan viidennen pelin tarjosivat Ruokanen ja Pelkonen, mutta jälleen ykkösjoukkueen edustaja onnistui kairaamaan pelistä voiton. Tällä kertaa kuitenkin tiukasti 3-2. Ennen kuudetta Wennmanin ja Kaupin välistä ottelua tilanne oli melko tylysti 5-0 ykkösjoukkueelle. Kun shortsejaan pelien välissä lyhentänyt Kauppi ei päässyt kiinni Wennmanin pelityylistä, ratkesi ottelu heti kuudenteen peliin. Ykkösjoukkue pääsi siis juhlimaan Harrien ensimmäistä sarjaottelun voittoa!

Heti samana iltana autollinen Harreja lähti matkaamaan kohti Joensuuta ja seuraavana päivänä alkavaa sarjaotteluviikonloppua. Automatkalla saatiin nauttia myös Jazz-vastaava Mikael Vähäsarjan tekemästä Harri-visasta. Nyt voit testata itsekin oman tietämyksesi Harreista. Vastaukset kysymyksiin löytyvät raportin lopusta.


Harri-visa

1. Väestörekisterikeskuksen mukaan Suomessa on ollut vuoden 2014 loppuun mennessä 26 055 Harria. Milloin on Harrin nimipäivä?
a) 6.1., b) 6.2. vai c) 6.3.?

2. Harri Heliövaara on suomalainen tenniksen pelaaja. Missä turnauksessa Harri voitti poikien nelinpelin vuonna 2007?
a) Tukholman avoimissa, b) Australian avoimissa vai c) Ranskan avoimissa?

3. Harri Kirvesniemi on maastohiihdon maailmanmestari ja kuusinkertainen olympiamitalisti. Mitä seuraa Harri edusti?
a) Kainuun Hiihtoseuraa, b) Kyröskosken Ponsia vai c) Mikkelin hiihtäjiä?

4. Harri Hinkkanen on suomalainen rap-artisti. Millä nimellä Harri tunnetaan paremmin?
a) Setä Koponen, b) Edu Kehäkettunen vai c) Spesialisti?

5. Harjus, eli Harri, on pitkulainen lohikala, jolla on erityisen korkea, purjemainen selkäevä. Harrin merikanta on ollut Suomessa harmillisesti laskussa jo pidemmän aikaa. Mitä on esitetty Harrien vähenemisen syyksi?
a) liikakalastusta, b) teollisuuden lisääntymistä vai c) kutupaikkojen vähenemistä?

6. Kuten visan alussa mainittiin, Suomessa on ollut 26 055 Harria. Kuinka moni näistä on ollut naisia?
a) 2, b) 5 vai c) 10


Joensuun ottelut

Riemu vs. Seinäjoen Sisu

Riemu vs. Seinäjoen Sisu

Hyvin nukutun yön jälkeen Harrit olivat lauantaiaamuna valmiina aloittamaan pelinsä muita joukkueita vastaan. Kakkosjoukkue joutui lähtemään peleihin kahden pelaajan turvin, sillä Eero Kauppi päätti jäädä auttamaan seuraavana päivänä pelanneita Koiria. Täten kakkonen sai aloittaa jokaisen viikonlopun pelinsä 3-0 – tappioasemasta. Tämä ei lannistanut kuitenkaan kakkosjoukkueen kaksihenkistä kaksikkoa Pelkosta ja Vähäsarjaa, jotka ottivat heti ensimmäisessä pelissä 6-3 voiton Nurmeksen Seppojen toisesta joukkueesta. Hieno taistelu ei kuitenkaan auttanut ja tiukoissa peleissä 3-0 lähtötilanne osoittautui hieman liian haastavaksi. Kakkosjoukkueen saldo viikonlopulta 2 voittoa, 1 tasapeli ja 4 tappiota. Tämä riitti viidenteen sijaan ja harmilliseen kuplasijaan kevään lohkojakoa sekä sarjanousua ajatellen. Joukkueen hienoin hetki nähtiin sunnuntain ensimmäisessä kamppailussa Seinäjoen Sisua vastaan. Henri Pelkosta vastaan kaksinpelissä asettui SeSin Harri Pitkänen. Viidenteen erään venynyt peli ratkesi loputa Pelkosen todella rumaan verkon kautta pomppaneeseen lyöntiin (ns. Harri-lyönti). Eli toisin sanoen Harri voitti Harrin Harrilla. Samalla Pelkosen huolestuttavaa vauhtia kasvussa ollut sakkokassa tyhjentyi välittömästi.

 

Topin ja Henkan nelinpelivastustajana Nurmeksen Sepot.

Topin ja Henkan nelinpelivastustajana Nurmeksen Sepot.

Täysimiehinen ykkönen sen sijaan esiintyi viikonlopun aikana vahvasti. Lauantain avauskamppailusta Seppojen edustusjoukkuetta vastaan tuli 6-3 tappio, mutta muuten kolmikko Ruokanen, Hirvonen, Wennman marssi voitosta toiseen. Tämä oikeutti lopulta toiseen sijaan turnauksessa ja ylempään jatkolohkopaikkaan. Lisäksi Topi Hirvonen oli turnauksen paras pelaaja 16 voitolla ja ainoastaan kahdella tappiolla. Ykkösjoukkue sai kolme lähtö pistettä kevään turnaukseen, jossa ratkotaan 4.divarin voitto ja sarjanousijat ensikaudelle.

 

 

 
Ottelu tulokset ja tilastoja turnauksesta: http://www.sptl.fi/kv/uusi/index.asp?sivu=Sarjatilanne.asp (4_ITÄ)

Sarjaotteluissa joukkueen muodostaa kolme pelaajaa, jotka pelaavat yhdeksän kaksinpeliä ja yhden nelinpelin. Pelit jaetaan niin, että jokainen pelaaja pääsee pelaamaan 2-3 kaksinpeliä. Yhteensä pelataan siis kymmenen ottelua, jolloin ensimmäisenä kuusi peliä voittanut hoitaa ottelun kotiin. Myös 5-5 tasapeli on mahdollinen

Harri-visan oikea rivi: ABC BCC

 -Henri Pelkonen-