Kilpasarjan finaali

Kilpasarjan finaali

Keskiviikkona 24.9 potkaistiin jälleen käyntiin jokasyksyinen,  Liikunnan Riemun järjestämä Jyväskylän yliopiston    futispuulaaki. Joukkueita turnaukseen oli ilmoittautunut ilahduttavat  20, joista 12 sekasarjaan ja 8 kilpasarjaan. Heti ensimmäisenä kisapäivänä oli aistittavissa erinomainen turnausfiilis, kun sekasarjan joukkueet astelivat Kampuksen Kentälle naattimaan aidosta potkupallosta. Erityismaininnan niin loistavien peliesityksien kuin varsinkin vahvan kannatusosaston johdosta ansaitsee FC Musica. Myös Litmasen Yhdistyneet Lehtolapset olivat alkulohkossa voittamattomia.
Torstaina pelit jatkuivat sekasarjan lopuilla alkulohko-otteluilla, jolloin esimerkiksi joukkue nimeltä Lipittäjät & Höllyttelijät pöllytteli maaliverkkoja tehokkaasti. Torstaina polkaistiin käyntiin myös kilpasarja, jossa nähtiin erittäin tiukkaa kamppailua ja useita jännittäviä otteluita. Nimittäin kilpasarjan kahdestatoista alkulohkon ottelusta vain yksi päättyi yli kahden maalin erolla. Jatkoon tämän sarjan puolella marssivat muun muassa perinteikkäät SaiSpa, FC Starat sekä tietenkin LYT IMPERIOUS.
Perjantaina pelattiin sitten ne kaikista kiimaisimmat ottelut, kun oli jatkopelien aika. Nyt taisteltiin tosissaan Kampuksen herruudesta. Sekasarjan toisessa semifinaalissa kohtasivat alkulohkojaan dominoineet FC Musica ja Lipittäjät & Höllyttelijät. Lipittäjät & Höllyttelijät eteni tällä kertaa finaaliin, jossa se sai vastaansa Tiltin. Tiltti oli sijoittunut omassa alkulohkossaan toiseksi, mutta yllätti nyt semifinaaleissa lohkovoittaja Litmasen Yhdistyneet Lehtolapset. Kilpasarjan semifinaaleissa nuorista liikunnanopiskelijafutaajanuorukaisista koostunut JyVä tiputti viime vuoden voittajat eli FC Starat ja SaiSpa taas onnistui kaatamaan LYT IMPERIOUKSEN.

Sekasarjan finaali

Sekasarjan finaali

Sekä sekasarjan että kilpasarjan finaaleista muodostui todelliset spektaakkelit. Finaaleissa ei enää nähty puulaakiturnaukselle tyypillistä maali-iloittelua, vaan yllättäen myös puolustamiselle annettiin painoarvoa. Sekasarjan finaali Tiltti vs. Lipittäjät & Höllyttelijät päättyi 1-1 ja kilpasarjan SaiSpa vs. Jyvä 0-0. Näin ollen molemmissa finaaleissa nähtiin rangaistuspotkukilpailu. Rankkarien jälkeen pokaaleja pääsivät saunottomaan Tiltti ja SaiSpa. Onnea voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille hienosta turnauksesta ja mukavasta turnaushengestä! Ensi vuonna taas myllätään!