"Starting eleven" Sveitsiä vastaan

“Starting eleven” Sveitsiä vastaan

Riemun jalkapallojoukkue lopetti perjantaina Rotterdamin EM-kisat tyylillä, kun se voitti 5-6 sijoitusottelussa sveitsiläisen Swiss Federal Institute of Sport -yliopiston 2-0 (2-0). Riemu lähti otteluun hyvin asennoituneeena ja levänneenä, sillä takana oli torstain lepopäivä. Sveitsiläisille ottelu oli joku kolmas putkeen, mikä näkyi kentällä erittäin selvästi. Riemu otti heti ensimmäisestä minuutista ottelun haltuun pakottaen kovalla prässillään sveitsiläiset nopeisiin pallon menetyksiin.

Ensimmäinen maalin laukoi Riemulle Jaakko Ahokas, joka puski komeasti Santeri Paajasen keskityksen vasempaan yläkulmaan. Toisesta maalista vastasi Ville Väkäkoitti, joka päätti Riemu komean vastahyökkäyksen. Syöttäjänä jälleen Santeri Paajanen. Riemulla oli maalien lisäksi 1. puoliajalla useita maalipaikkoja, mutta palloa ei saatu tolppaa lähemmäksi. Sveitsiläiset eivät päässeet kovinkaan montaa kertaa Riemun boksiin, joten maalissa pelannut Jori Lagerblom sai seistä rauhallisena tolppien välissä.

Toisella puoliajalla Riemu jatkoi hallintaansa, mutta myös sveitsiläiset pääsivät peliin hiljalleen mukaan. Riemulla oli erityisesti vaikeuksia vastustajan aggressiivisen paitsioansan kanssa, kun juoksujen ajoituksia ei saatu aivan kuntoon. Sveitsiläiset saivat muutoksillaan lisää virtaan otteisiinsa, joten peli oli ajoittain hyvinkin tasaista. Riemulla oli useampia maalipaikkoja, mutta lähimmäs maalia pääsi vastustaja, sillä noin 65 minuutilla keskitykseksi tarkoitettu pallo leijaili Riemun maalin ylärimaan. Sen lähemmäksi maalia kumpikaan joukkue ei päässyt, joten Riemu pääsi juhlimaan historiansa parasta sijoista opiskelijoiden EM-kilpailuissa.

Valmentaja Eemeli Jokinen oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen joukkueensa esityksiin. “Kentällä oli tänään vain yksi organisoitunut ja ahkera joukkue, ja se olimme me! Jätkät jaksoivat asennoitua viimeiseen otteluun loistavasti. Kaveri ei ollut aivan yhtä hyvällä jalalla ja keskittymisellä liikkeellä, joten ottelu oli täysin meidän. Kiitos koko jengille upeasta turnauksesta!”

Riemun turnaus oli kaiken kaikkiaan suuri menestystarina, sillä 5. sija on suomalaisjoukkueille historian paras saavutus opiskelijoiden EM-kilpailuissa. Joukkueelle jäi onneksi vielä nälkää seuraaviinkin kisoihin, sillä Riemu pystyi jatkolohkonsa ottelussa haastamaan täysin tasapäisesti turnauksen voittaneen Kuban State Universityn. Vaikea otteluohjelma ilman välipäiviä oli tuossa ottelussa Riemun rasitteena, sillä venäläiset olivat päässeet lepäämään ottelua ennen kaksi päivään, kun taas Riemulla oli jo neljäs ottelu putkeen. Jossittelu on kuitenkin turhaa, sillä turnaus oli kokonaisuudessaan täyden kympin onnistuminen. Jatkossa Riemun jalkapallojoukkueella on kuitenkin itseluottamusta haastaa kenet vain!