Avauskokoonpano Montpellierin yliopistoa vastaan

Avauskokoonpano Montpellierin yliopistoa vastaan

Riemun futisjoukkue pelasi tiistaina ja keskiviikkona Rotterdamissa jatkolohkonsa kaksi ottelua, jotka molemmat päättyivät valitettaviin tappioihin. Tappioiden myötä joukkueen viimeisessä ottelussa on panoksena sijat 5-6. Lohkon voittajana finaaliin menee Kuban State University (RUS) ja lohkon kakkosena pronssiotteluun University of Monpellier (FRA).

Tiistain ottelussa oli vastassa ranskalainen Montpellier. Ranskalaiset olivat todella organisoitunut joukkue, jonka puolustuspeli oli erinomaista. Ottelun alussa Riemu pääsi vielä rakentamaan peliään hitailla hyökkäyksillä, mutta ranskalaiset reagoivat nopeasti Riemun vahvuuksiin ja tukahduttivat pelinavauksen avainpelaajien tiukalla vartioinnilla. Paikkoja ei nähty ottelun alussa kummassakaan päässä, sillä myös Riemun puolustuspeli toimi tavatun varmasti.


Ensimmäinen maali tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, sillä Montpellier pääsi rankaisemaan Riemua täysin vaarattoman tuntuisesta hyökkäyksestä. Epäonnistunut keskitys tipahti toppari Ville Oksasen ja maalivahti Jori Lagerblomin väliin, josta ranskalaishyökkääjä sijoitti pallon taitavasti maalin etukulmaan. Muita paikkoja ei nähty puoliajalla käytännössä nähty, joten tauolle siirryttiin 0-1 tappioasemassa.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Riemu. Aikaisemmissa otteluissa toinen jakso oli ollut joukkueelle vahva, joten joukkue uskoi vahvasti tappioasemasta nousuun. Paikkoja alkoikin tulla, kun Riemu sai siirrettyä pelin painopistettä Montpellierin päätyyn. Parhaimmille tonteille päästiin erikoistilanteista, kun Ville Oksanen pääsi loistavalla ajoituksellaan puskemaan palloa useampaan otteeseen. Ottelun dramaattisin tilanne nähtiin noin 60 minuutilla, kun Riemu sai vapaapotkun hyvältä tontilta noin 20 metristä. Eetu Parpala asettui pallon taakse ja ampui kovan laukauksen kohti ranskalaismaalia. Pallo oli jo matkalla muurimiesten välistä kohti maalin alanurkkaa, kunnes ranskalaispelaaja pysäytti pallon kädellään. Tilanne oli riemulaisten mielestä selkeä rankkari, sillä ranskalaispelaaja nosti käsiään tilanteessa selvästi irti vartalostaan. Pilkkua ei kuitenkaan vihelletty riemulaisten pettymykseksi.

Tilanteen jälkeen riemun kiri loppui lyhyeen, kun noin 7 minuuttia ennen loppua joukkueen kapteeni Aapo Autiolle sattui alimpana miehenä kohtalokas virhe. Ranskalaishyökkääjä pääsi Aapon syötön väliin ja tilannetta seuranneesta hyökkäyksestä syntyi 0-2 maali. Maalin jälkeen Riemu nosti hyökkäystään, jonka seurauksena Montpellier pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Pian taululla oli jo 0-3 lukemat ja peli olikin ohi.

Riemu puolusti ottelussa erinomaisesti, mutta hyökkäysten rakentelu oli vaikeaa. Montpellier oli erittäin organisoitu joukkue, joka sai fiksulla ja tiiviillä puolustuspelillään tukahdutettua Riemun rakenteluyritykset.

 

Vastassa Kuban State University

Vastassa Kuban State University

Keskiviikon ottelussa vastaan asettui turnauksen toinen venäläisjoukkue Kuban State University. Venäläisjoukkue osoitti ottelun alusta alkaen, että joukkue satsaa hyökkäykseen isosti. Taitavat venäläispelaajat aiheuttivatkin ongelmia Riemulle nopeilla seinäpeleillään ja vaaralliset hyökkäykset vyöryivät Riemun maalille. Venäläisten rohkea hyökkääminen avasi kuitenkin tilaisuuksia myös Riemulle, sillä pallon riistojen jälkeen Riemulla oli erittäin paljon tilaa vastustajan kenttäpuoliskolla. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta tauolle siirryttiin silti kiikarilukemissa.

Toisella puoliajalle Riemu lähti hakemaan voittoa, sillä tasapelillä Riemu olisi melko varmasti ulkona mitalipeleistä. Valitettavasti avausmaali nähtiin kuitenkin väärässä päässä, kun Kuban pääsi puhkaisemaan Riemun puolustuksen komealla seinäpelillä. Hyökkäys päättyi yksinläpi tilanteeseen, jossa Riemun maalivahti Sami Myllymäki oli voimaton.

Maalin jälkeen Riemu ei luovuttanut, vaan höyryä lisättiin entisesti koneeseen. Riemu pääsi hyviin hyökkäyksiin, mutta useimmat mahdollisuudet valuivat hukkaan ennen vastustajan rankkarialuetta. Lasse Saari päättikin yrittää ratkaisua kauempaa kovalla pommillaan. Venäläismaalivahti oli laukauksen kanssa isoissa ongelmissa, mutta sai kuitenkin vaivoin torjuttua laukauksen kulmapotkuksi. Ylös nostettiin Riemun parhaimmat pääpelaajat hakemaan erikoistilannemaalia. Janne Törmänen heittikin maalille erinomaisen pallon, joka jäi pyörimään vastustajan kuudentoista rajalle. Pallon otti haltuunsa Pauli Pylvänäinen, joka hienoilla harhautuksillaan sai oikean jalan vapaaksi. Ja BUM! Komea pommisijoitus maalin oikean tolpan juureen ja ottelu oli 1-1!
Maalin jälkeen Riemu lisäsi höökiä, mutta suureksi pettymykseksi seuraavaksi maalasi itänaapuri. Pitkä avaus hävittiin, kakkospallo hävittiin ja kaveri oli yksin läpi. Sami Myllymäki lähti maaliltaan vastaan ja kaatoi venäläishyökkääjän ja pallo vietiin pilkulle. Pilkulta Kuban painoi pallon varmasti maaliin ja Riemu oli jälleen häviöllä. Lopussa hyökkäykseen panostettiin jälleen enemmän ja Kuban pääsi rokottamaan vielä kolmannen kerran kulmapotkusta. Tilanteessa yritettiin legendaarista ”Jakke-kulmaa”, joka epäonnistui pahasti.

Ottelu päättyi näin ollen 3-1 Kuban State Universityn voitoksi ja Riemu oli ulkona mitalipeleistä. Joukkue taisteli molemmissa jatko-otteluissa loistavasti, mutta valitettavasti se ei aivan riittänyt. Kuuden parhaan joukossa kaikki joukkueet ovat kovaa luokkaa, joten huonoille jengeille ei missään nimessä hävitty.

Perjantaina Riemu lähtee viimeisessä ottelussaan taistelemaan kynsin ja hampain viidennestä sijasta, kun klo 10.00 Suomen aikaa vastaan asettuu Sveitsi. Turnauksesta on kotiin viemisinä joka tapauksessa kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus, mutta se ei Riemua vielä tyydytä. Viimeiseen otteluun laitetaan siis kaikki peliin!