Riemu pelasi tänään paikallista aikaa klo 12 alkaneessa ottelussa venäläistä Ural Federal University vastaan. Lähtökohdat olivat erittäin herkulliset, sillä Riemu kaatoi eilen portugalilaisen Minhon yliopiston, kun taas venäläiset ja portugalilaiset olivat pelanneet keskinäisessä kohtaamisessaan tasapelin. Näin ollen tasapeli riittäisi lohkovoittoon ja paikkaan taisteluissa sijoista 1-6.

Tämä joukkue teki jo tässä vaiheessa turnausta historiaa!

Tämä joukkue teki jo tässä vaiheessa turnausta historiaa!

Riemu lähti otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin Minhoa vastaan. Maalilla aloitti Lagerblomin sijaan tällä kertaa Sami “Sämpy” Myllymäki ja 10-paikalla Jaakko “Leuka” Ahokas korvasi pelikiellossa olleen Pauli “Turpaanvetäjä” Pylvänäisen. Ottelu alkoi Riemun hienoisessa hallinnassa. Korkea prässi toimi hyvin, eivätkä venäläiset saaneet omaa peliään käyntiin. Kovin hyville paikoille Riemukaan ei päässyt, mutta muutama vaarallinen kaukolaukaus nähtiin muun muassa Ahokkaan ja Tom “Ihmiskuula” Korolaisen toimesta. Ensimmäisen puoliskon edetessä peli alkoi hiljalleen kääntymään Uralin karjujen hallinnaksi. Muutaman vedon ja laadukkaan keskityksen Sämpy onnistui hoitamaan, kunnes 25 minuutin kohdalla venäläiset siirtyivät 1-0 johtoon. Tarkka kierteinen keskitys Riemun oikealta laidalta löysi takatolpalta nousulohen lailla paikalle kiitäneen venäläisen otsan ja voimakas pusku painui verkon perukoille. Maalin jälkeen ei ensimmäisellä puoliajalla enää mainittavia tapahtunut ja näin ollen tauolle siirryttiin hieman huolestuttavissa tunnelmissa.

SUPER SEIKKULA!! Mies liekeissä!

SUPER SEIKKULA!! Mies liekeissä!

Onneksi kopista kentälle palasi motivoitunut ja luottavainen Riemu-jengi. Samalla Riemu suoritti ensimmäisen vaihdon, kun eilen Riemun voittomaalin Portugalia vastaan tehnyt Arttu “Supersub” Seikkula asteli kehiin. Toista puoliaikaa oli pelattu 5 minuuttia, kun Riemu pelasi nopean rajaheiton Eetu “Poro” Parpalalle, joka pääsi yllättävän vapaasti kääntymään ja pelaamaan matalan syötön takatolpalle. Kukapa muukaan siellä mökkitien päässä olisi ollut kuin Arttu SEIKKULAA! Pallo tyhjiin ja numerot 1-1. Kun 11 minuuttia oli toista puoliaikaa takana nähtiin taas jotain maagista Venäjän päässä. Seikkula riisti pallon noin 30 metrin päässä maalista, laittoi pari venäläistä kahville ja iski pallon voimalla Venäjän maalin alanurkkaan. SEIKKULA! 55 minuuttia EM-kisoissa ja 3 maalia. Not bad. Ural pääsi vielä kuitenkin mukaan peliin ja 17 minuutin kohdalla pallo vietiin pilkulle. Tasoitus 2-2. Loppupeli mentiinkin venäläisten painostaessa, sillä he olisivat tarvinneet ottelusta voiton ja kuten mainittua Riemulle riitti tasapeli. Lisäajalla nähtiin vielä tilanne, joka oli aiheuttaa useammankin sydänkohtauksen. Venäläiset saivat kulmapotkun, josta pusku tolpan sisäreunaan ja sitä kautta Sämpyn oikeaan rintalihakseen. Kyseisen loppuhässäkän jälkeen soi erittäin helpottavasti ottelun loppuvihellys. Riemu lohkovoittoon ja kuuden parhaan joukkoon!! Kyseessä samalla Riemun/FC Liikunnan EM-historian kovin sijoitus.

Riemun jatko-ohjelma ja vastustajat selviävät klo 20 Suomen aikaa suoritettavassa arvontatilaisuudessa. Palataan asiaan!

Lopussa vielä kooste ottelusta: