Parin treenipäivän jälkeen koitti vihdoin Riemun turnauksen ensimmäinen pääpäivä. Avausottelussa vastassa oli University of Minho, Portugali. Uuden turnausjärjestelmän ja kolmen joukkueen alkolohkon vuoksi oli tiedossa, ettei tässä turnauksessa ole varaa tappioihin. Tämä näkyi pelin alussa hyvin varovaisena pelinä. Riemu ei saanut rakenneltua kummoisia hyökkäyksiä, mutta viisas puolustuspeli piti huolen, ettei myöskään portugalilaisille avautunut vaarallisia maalipaikkoja. Riemun paras maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla avautui, kun Janne “Törky” Törmänen riisti pallon keskialueella ja vapautti komealla kaaripallolla Eetu “meidän oma” Parpalan puolittaiseen läpiajoon. Valitettavasti laukaus livahti niukasti takatolpalta ohi. Minhon ensimmäisen puoliskon paras paikka taas syntyi vapaapotkusta, kun tarkkaa keskitystä seurasi vaarallinen pusku, jonka Jori “Vishnu” Lagerblom torjui alakulmasta. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasaisten kenttätapahtuminen jälkeen oikeutetusti 0-0.

Fanit lauloivat joukkueelle Riemu -hymniä ottelun jälkeen!

Fanit lauloivat joukkueelle Riemu -hymniä ottelun jälkeen!

Toisen puoliajan alussa koettiin hämmentäviä hetkiä, kun Pauli “Pyly” Pylvänäinen ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Pienen jälkipelin seurauksena Minhon pelaaja kaatui portugalilaisen dramaattiseen tyyliin kentän pintaan pidellen kasvojaan. Erotuomari tulkitsi tilanteessa Paulin huitaisseen kädellään portugalilaista kasvoihin, ja näin ollen seurauksena oli ulosajo. Tämän tilanteen seurauksena Riemun peli ei kuitenkaan onneksi hajonnut, vaan puolustuspeli säilyi ensimmäisen puoliajan tyyliin fiksun rauhallisena. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 20 minuuttia nähtiin pelin ainoa ja samalla Riemun voittomaali. Ja mihin tyyliin! Ensimmäistä kertaa EM-kisoissa mukana oleva Arttu “saanko ajaa mökkitien” Seikkula tuli vaihdosta kentälle asettuen heti ampumaan vapaapotkua. Pallo kierteiseinä muurin yli etukulmaan! EM-kisadebyytti ja maali ensimmäisellä kosketuksella. Maalin jälkeen Minho luonnollisesti painosti pelin Riemun päätyyn, mutta virheetön puolustuspeli kesti loppuvihellykseen asti. Erikoismaininnan ansaitsevat näin ollen myös debytantit toppari Ville “juniori” Oksanen ja maalivahti Lagerblom. Loppunumerot 1-0 Riemulle ja alkulohkon kärkipaikka. Nannaa!!

Huomenna eli maanantaina vastassa klo 12 (Suomen aikaa klo 13) alkavassa ottelussa on venäläinen Ural Federal University. Riemu pääsee tämän päiväisen voiton siivittämänä lähtemään tähän otteluun loistavista lähtökohdista, sillä tasapeli riittää lohkovoittoon ja pääsyyn jatkopeleihin taistelemaan sijoista 1-6. Osa riemulaisista oli seuraamassa venäläisten avausottelua, ja scouttauksen perusteella vastaan on tulossa tiiviisti puolustava ja kovaotteinen joukkue. Joukkueen kapteeni Aapo “Kolo” Autio kommentoi huomista vastustajaa seuraavasti: “Tärkeä matsi edessä. Tasurilla ja voitolla ollaan kuuden parhaan joukossa ja samalla jo FC Liikunnan parhaassa suorituksessa EM-kisoissa. Matsi tulee todennäköisesti olemaan melko erilainen, kun taitavat portugalilaiset vaihtuu fyysisempiin uralilaisiin. Meillä tulee varmasti olemaan enemmän pallonhallintaa, joten hauska nähdä miten pallo liikkuu. Luottamus jengiin on 100-prosenttinen.” Tähän luottamukseen on varmasti kaikkien helppo yhtyä turnauksen aloittaneen Portugali-pelin perusteella.