WP_20140525_010

Takarivissä mm. tapahtuman virallinen suojelija, Matti Lievonen.

Riemun yleisurheilukarnevaalit kisattiin Harjulla hienossa säässä.

 

Helteisellä Harjun stadionilla järjestettiin viikko takaperin Riemun perinteiset Yleisurheilu-Karnevaalit. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on takuulla koko maailman Riemullisin yleisurheilukilpailu. Tapahtumassa kisataan Liikunnan mestaruuksista Liikunnan Jätkä – sekä Liikunnan Kissa –sarjoissa.

Lajikavalkadi pitää sisällään kolme hienoa kilpailumuotoa. Nämä ovat kuulan heitto, 100m kaarrejuoksu sekä korkeushyppy. Lisäksi vuosikurssien välisen paremmuuden selvittämiseksi kisaillaan vuosikurssien välisessä joukkuelajissa: 4x60m sukkulaviestissä.

Tämän vuoden kilpailuille saatiin suorastaan maagilliset puitteet, aurinko helli Keski-Suomea ja Harjun stadionin lämpömittari näytti parhaimmillaan jopa +38C hellelukemia. Alkuvaiheessa ukkonen jyrähteli Tuomijärven päällä, mutta Harjulle asti se ei uskaltanut tulla. Ehkäpä ukkonen oli kuullut, että Harjulla aiotaan tehdä tuloksia!

Tapahtuma alkoi perinteiseen tapaan kymmenottelija Jesse Jokisen ohjaamilla Usain Bolt –alkulämmittelyillä. Alkulämmittelyssä jokaisen kilpailijan fyysinen ja psyykkinen valmiustila saatiin nostettua kilpailun vaatimalle tasolle. Jokaisen itseluottamus nousi. Joku jopa kertoi tuntevansa voiman ja nopeuden kirjaimellisesti virtaavan lihaksiinsa!

Ensimmäisenä lajina oli vuorossa kuula. Kuulaa sai joko heittää tai työntää vapaalla tyylillä ja jokainen päätyi heittämiseen työntämisen sijaan. Miehet heittelivät miesten kuulaa ja naiset heittelivät naisten kuulaa. Bolt-lämmittelyjen jäljiltä tulostaso oli miltei käsittämättömän kova. Naisissa Anni Ruostekoski ja Roosa Pelto-Arvo kävivät todellista senttimetrikilpailua, joka lopulta kääntyi Ruostekosken voittoon. Pronssille ylsi Saara Isosomppi. Miehissä Jere Lehto oli odotetun ylivoimainen. Hopealle kiilasi Eero Kauppi ja tiukassa pronssitaistossa Jesse Jokinen päihitti Tuomas Pulkkisen vain 9 sentin turvin!

Toisena lajina oli vuorossa 100 metrin pikajuoksu kaarteessa. Tämän vuoden kisassa tuuli oli rajusti vastainen. Perinteitä kunnioittavina Riemulaiset eivät kuitenkaan uskaltaneet muuttaa juoksusuuntaa, vaan kisa päätettiin toteuttaa rajuun vastatuuleen. Tuulesta huolimatta tulostaso oli viime vuoden luokkaa. Voittoon kiri jälleen odotetusti Jere Lehto, joka on yksi Suomen kovimmista ja lupaavimmista 110m aitajuoksijoista. Voittoaika 12,04 oli varsin kova kellotus ehkä peräti 5,7 metrin vastatuulessa! Toiseksi miesten satasella kiri viime vuoden voittaja, Jesse Jokinen ajalla 12,31 ja pronssia otti (koko fuksikurssin nopein?) Iivari Poijärvi ajalla 12,50. Naisissa mitalikolmikko säilyi muuttumattomana järjestyksessä 1. Ruostekoski 2.Pelto-Arvo 3. Isosomppi. Erityismaininta hienosta urheilu- sekä Liikunnan hengestä menee Topi Hirvoselle, joka takareisivammaisena taisteli itsensä maaliin ajalla 23,59.

Kolmas laji oli jännittävä ja yleisöön menevä korkeushyppy. Korkeudessa riman ylityksiä, alituksia ja tiputuksia nähtiin koko rahan edestä. Jokainen kilpailija osoitti omaavansa Show-miehen tai -naisen elkeitä. Sen verran villinä yleisö alkoi käymään korkeuspaikalla. Mainittakoon, että juuri tässä vaiheessa Harjun lahjomaton lämpömittari näytti trooppista +38 asteen hellettä. Korkeushypyn viralliset valvojat ja rimatuomarit Topi Hirvonen sekä Tom Korolainen hoitivat tehtävänsä moitteettomasti ja saivat kehuja kisaan osallistuneilta. Itse kisassa tulostaso nousi korkeaksi. Naisten voiton vei Pelto-Arvo peräti 150cm ylityksellään. Toiseksi taittoi Anni Ruostekoski ja pronssihypyn esitti Saara Isosomppi. Miesten puolella kisa kesti kohtalaisen pitkään kovan tulostason ja alhaisten aloituskorkeuksien vuoksi. Korkeuskisaan osallistui myös kisan ehdoton ennakkosuosikki, Ville Kallinen, joka oli Liikunnan käytävillä puhunut jopa 185cm tuloskunnosta. Yleisön, sekä kilpailijan itsensä, pettymykseksi Villen hyppy riitti tällä kertaa kuitenkin ”vain” 160cm ylitykseen. Mitalien kohtalo ratkesi vasta korkeudessa 170cm, kun viime vuoden mestari, Jesse Jokinen ei yllättäen päässyt riman yli. Sen sijaan ylitykset tekivät Eero Kauppi ja avojalkainen Elias Huhtinen ensimmäisillään, sekä Tuomas Pulkkinen kolmannella yrityksellään. Niinpä korkeudessa 175cm alettiin ratkomaan mitalien värejä. Kaikki kolme kilpailijaa pudottivat riman kolmesti, joten Pulkkinen jäi aiempien pudotustensa vuoksi pronssille. Kauppi ja Huhtinen siirtyivät ratkomaan mestaruutta uusintahypyillä korkeudesta 175cm. Tällä kertaa Huhtinen hienosti ylitti, mutta Kauppi ei, joten Kauppi hopealle ja Huhtiselle kultaa!

Viides laji oli koko tapahtuman kruunaava 4x60m sukkulaviesti. Kisan voitti ylivoimaisesti kyynaamojen joukkue (Jokinen-Hassi-Kauppi-Kallinen). Toiseksi tuli kakkosvuosikurssi (Pulkkinen-Ruostekoski-Huhtinen-Korolainen) ja pronssille ”kiilasi” fuksien joukkue (Pelto-Arvo-Lehto-Poijärvi-Lahtinen).

Kaiken kaikkiaan tapahtumassa vallitsi alusta loppuun hieno urheilun ilo ja tekemisen Riemu. Liikunnan Riemu kiittää kaikkia osallistujia ja kutsuu kaikki Liikuntalaiset ensi vuonna taas skabailemaan. Paikalla ollut ja liikuntavammaisena yleisöön joutunut Jaakko Ropponen lähes ääneen kommentoi miltei kyyneleet silmissään, että juuri osallistuminen on sitä kuuluisaa Liikunnan henkeä – ja Liikunnan Riemua!

Kisan tulokset:

WP_20140525_005

Kuulan mitalistit

Kuula, Liikunnan Jätkät:

 1. Jere Lehto 15,45m
 2. Eero Kauppi 14,08m
 3. Jesse Jokinen 13,32m
 4. Tuomas Pulkkinen 13,23m
 5. Petteri Muotka 12,98m
 6. Iivari Poijärvi 12,02m
 7. Jussi Tupamäki 12,00m
 8. Valtteri Lahtinen 11,80m
 9. Topi Hirvonen 11,03m
 10. Juhani Salo 9,69m

  WP_20140525_009

  Miesten korkeus mitalistit.

Kuula, Liikunnan Kissat:

 1. Anni Ruostekoski 10,96m
 2. Roosa Pelto-Arvo 10,52m
 3. Saara Isosomppi 7,85m

  WP_20140525_004

  Naisten kuulan mitalikolmikko.

 

100m kaarrejuoksu valtavaan vastatuuleen, Liikunnan Jätkät:

 1. Jere Lehto 12,04sek
 2. Jesse Jokinen 12,31sek
 3. Iivari Poijärvi 12,50sek
 4. Eero Kauppi 12,66sek
 5. Valtteri Lahtinen 12,68sek
 6. Tom Korolainen 13,06sek
 7. Tuomas Pulkkinen 13,26sek
 8. Juhani Salo 13,53sek
 9. Topi Hirvonen 23,59sek

  WP_20140525_007

  Miesten 100m.

 

100m kaarrejuoksu valtavaan vastatuuleen, Liikunnan Kissat:

 1. Anni Ruostekoski 15,40sek
 2. Roosa Pelto-Arvo 15,60sek
 3. Saara Isosomppi 16,21sek

 

Korkeushyppy, Liikunnan Jätkät:

 1. Elias Huhtinen 175cm

  WP_20140525_006

  Naiset 100m.

 2. Eero Kauppi 170cm
 3. Tuomas Pulkkinen 170cm
 4. Jesse Jokinen 165cm
 5. Ville Kallinen 160cm
 6. Jere Lehto 160cm
 7. Iivari Poijärvi 160cm
 8. Tomi Ahosola 155cm
 9. Valtteri Lahtinen 155cm

 

Korkeushyppy, Liikunnan Kissat:

 1. Roosa Pelto-Arvo 150cm

  WP_20140525_008

  Korkeus, naiset.

 2. Anni Ruostekoski 135cm
 3. Saara Isosomppi 115cm

 

4x60m sukkulaviesti

 1. Kyynaamat (Jokinen-Hassi-Kauppi-Kallinen)
 2. kakkoset (Pulkkinen-Ruostekoski-Huhtinen-Korolainen)
 3. fuksit (Pelto-Arvo-Lehto-Poijärvi-Lahtinen)

  kyyt

  Kyynaamat voitti sukkulaviestin.