Dekaani-Lasse kävi korkkaamassa päivän käyntiin

Dekaani-Lasse kävi korkkaamassa päivän käyntiin

Tuomareilla oli homma hallussa

Tuomareilla oli homma hallussa

 

 

 

 

 

 

 

Sotshin olympialaiset ja ennen kaikkea niiden päättyminen leijonien pronssin johdolla oli jättänyt monien liikuntalaisten mieleen haikean fiiliksen. Kysymys oli kuitenkin merkittävän ajanjakson loppumisesta Teemu Selänteen, Sami Salon ja Kimmo Timosen päättäessään maineikkaat maajoukkueuransa. Myös vuoden 2014 LIPAT-tapahtumassa todistettiin erään aikakauden päättyminen.

Päivä alkoi järjestäjien osalta jo 7.30, jolloin huomattiin otteluaikataulujen olevan Sotshin lumikourun kanssa samalla toimivuustasolla. Kun vielä neljä joukkuetta 16:sta päättivät viime hetkellä perua osallistumisensa, olivat järjestäjät lähellä ”sormi suuhun”-tilannetta. Kisatoimisto Anna ”Osoittaja” Salon ja Saara ”Järjen ääni” Isosompin johdolla pitivät kuitenkin tapahtuman elossa.

Thouckball oli uusi tuttavuus kaikille

Thouckball oli uusi tuttavuus kaikille

Raportin ollessa jo nyt täynnä olympiavertauskuvia, on niitä tärkeää jatkaa. Itse tapahtuma jysähti juhlallisesti käyntiin kun liikunnan oma olympiatuli, Lasse Kannas, puhui viisaasti palloilusta ja elämästä yleensä. Kun foliohatut oli laitettu tämän juhlallisuuden jälkeen takaisin päähän, oli Sirkku Juntusen vuoro viedä osallistujat teeman mukaisesti avaruuteen, maan vetovoimasta irtautumiseen ja painottamana pomppimiseen. Sirkun suurta kiitosta saaneen lämmittelyn jälkeen oli varsinaisten lajien vuoro.

Alkusarja pelit olivat tänä(kin) vuonna mieluisia ja erityistä kiitosta nautti trampoliinipallo, virallisemmin tchoukball. Peli oli monelle kokeneelle palloilijalle suorastaan kiusallinen, sillä syötönkatkot olivat kiellettyjä. Lajia rautaisesti tuomaroinut Mika ”Robert Downey jr.” Halonen piti huolen siitä, että peli sujui ongelmitta.
Palloilusalin puolella tapahtui kummia. Pimeässä salissa viiletti yksinäisiä valopilkkuja ja tarkkasilmäisimmät näkivät myös itse pelivälineen lentävän jossain päin salia. Kyseessä oli toinen alkusarjan laji, Ufoultimate. Tämäkin laji oli osallistujien mieleen, vaikka maalin teko olikin melko vaikeaa. Alkusarjan tarkoitus hauskanpidon lisäksi oli löytää turnauksen kahdeksan parasta joukkuetta, mutta tällä kertaa se löysikin yhdeksän parasta. Tapahtuman moninkertainen voittaja, Liikunnan konsolipelitapahtuma, oli nimittäin täydellisessä tasatilanteessa toisen vuoden opiskelijoista koostuvan Kosmisen taustasäteilyn kanssa. Tilanne oli ratkaistava ultimaattisella kaksinkamppailulla temppuradan puitteissa.

Puolivälieränä toimi vauhdikas asteroidisade

Puolivälieränä toimi vauhdikas asteroidisade

Vastakkain asettuivat Elisa ”Speed of light” Soronen sekä Eemeli ”melko nopea” Jokinen. Monen yllätykseksi nuoruuden into oli voittajajoukkueen kokemusta nopeampaa Elisan kellottaessa huippuajan 24 sekunnin pintaan jättäen Liikunnan konsolipelitapahtuman kokonaan puolivälierien ulkopuolella. Mainittakoon, että Elisan aika oli naisten sarjan päivän nopein. Onnittelut siis Elisalle huippusuorituksesta! Liikunnan konsolipelitapahtumalle toivotamme jaksamisia ja toivottavasti näemme jälleen ensi vuonna.

Puolivälierälajina toimi kaupunkisotaa muistuttava asteroidisade, jossa ratkaisevina tekijöinä oli heittotarkkuus sekä esteiden taakse suojautuminen. Osa suosi ns. ”kaikki tai ei mitään”-tekniikkaa, eli mitä nopeampi sitä parempi. LIPATin kestomenestyjiin kuuluva Veni vidi vicin peukku kääntyi alaspäin asteroidien sataessa Teeman mukaisen toimesta. Kokemus oli tässä lajissa valttia, sillä STARAT sekä Teeman mukainen olivat omissa puolivälieräpareissaan vakuuttavan ylivoimaisia. STAROJEN etenijöistä varsinkin Topi ”Enpäs menekkään” Hirvonen piti Kosmisen taustasäteilyn pommittajia suorastaan pilkkanaan. Välieriin jatkoivat STAROJEN ja Teeman mukaisen lisäksi Hyvärin Lauri sekä fukseista ja Olli Lehtosesta koostuva Hämis.

Joukkueilla oli yllään asianmukainen varustus avaruustripille

Joukkueilla oli yllään asianmukainen varustus avaruustripille

Välieräparit olivat siis juuri mainitut STARAT vs. Teeman mukainen, sekä Hyvärin Lauri vs. Hämis. Välierälajina toimi komeettapallo, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan oiva finaalipaikan selvittäjä. Ensimmäinen ottelu käytiin Hyvärin Laurin ja Hämiksen välillä. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä Hämiksen jopa karatessa muutaman pisteen johtoon. Hyvärin Lauri piti kuitenkin päänsä kylmänä ensin tasoittamalla ottelun ja lopulta puristaen tiukan välierävoiton Hämiksestä. Erityisesti Hyvärin Laurissa pelannut Sakari ”MVP” Mäkäläinen otti useita huikeita syöksykoppeja, jotka sytyttivät oman joukkueen lisäksi myös runsaspäisen yleisön.

Toisessa välierässä nähtiin hieman perinteikkäämpää LIPAT-henkeä STAROJEN kohdatessa Teeman mukaisen. Läpi ottelun vaihdettiin asiallisesti mielipiteitä ja argumentointi oli vähintäänkin tohtoritasoa. Myös tuomarit ja yleisö ottivat osaa tähän metkaan verbaaliseen kohtaamiseen. Suurinta sanaharkkaa syntyi pelipäätyjen eriäväisyyksistä, jotka olivat Teeman mukaisen mukaan epäreilut. Päätuomarina toiminut Elias ”Titaani” Huhtinen piti kuitenkin kaikkien onneksi voimistelusalin mellakan (toistaiseksi) toisessa ulottuvuudessa jämptillä, mutta reilulla tuomarityöllä. Itse ottelu oli STAROJEN hallintaa Jukka ”Kaikki kiinni” Kairalan johdolla ja koko joukkueesta huokui voitontahto finaalipaikan ollessa hyvin lähellä. Teeman mukainen yritti kaikkensa myös ottelupallossa, jossa vaikean heiton perään syöksynyt Toni ”Kai?” Turu oli kaikkia fysiikan lakeja rikkovalla mutkalla n. 2 metrin korkeudessa palloa tavoitellessaan. Turu rikkoi fysiikan lakien lisäksi myös muutamaa anatomian ja fysiologian perusperiaatetta kellottamalla temppuradassa miesten sarjan päivän parhaan tuloksen jättäessä Jesse ”Heroes” Jokisen lievästi kakkoseksi. Päätapahtuman voitto ja tavoiteltu pokaali jäi kuitenkin Hyvärin Laurin sekä liikunnan STAROJEN väliseksi.

Turnauksen kakkonen Starat otti ilon irti hopeasta

Turnauksen kakkonen Starat otti ilon irti hopeasta

Finaalilaji, ”Paluu maahan”, oli järjestäjien edellisen illan tuotos, jossa yhdistyivät niin tarkkuus, taktikointi, henkinen kantti, tiimihenki ja jopa tuuri! Matkalle Maahan lähtivät STAROILTA Noora ”tähtisilmä” Hintsa sekä Hyvärin Lauri-joukkueen rakastettu Susanna ”Ikuinen voittaja” Savijoki. Muu joukkue jäi kotiuttamaan omia etenijöitään, monipuolisten yllätystehtävien joko vaikeuttaessa tai helpottaessa tehtävää. Finaalin ratkaisuhetkiä olivat Susannan useat, ratkaisevat KSP-voitot, sekä Hyvärin Laurin satumainen tuuri yllätystehtävissä, joilla joukkue pystyi taistelemaan STAROJEN parempaa heittotarkkuutta vastaan. Finaali kulminoitui Susannan ja Nooran väliseen, yleisöäkin kovasti innostaneeseen, sudoku-dueliin, jonka Susanna niin aikaetunsa, kuin myös tylsien sunnuntaiaamujensa takia voitti. Aiemmin mainittu STAROJEN LIPAT-henki, muuttui voiton varmistuttua hienoksi urheiluhengeksi ja joukkue onnitteli voittajia Eero ”Etiketti” Kaupin johdolla erittäin reilulla asenteella.

Voittajajoukkue Hyvärin Lauri koostui pedan kakkosista

Voittajajoukkue Hyvärin Lauri koostui pedan kakkosista

Vuoden 2014 LIPAT-voittaja oli siis Hyvärin Lauri, jonka riveihin kuuluivat, yllätysten yllätys, Hyvärin Lauri, Sakari Mäkäläinen, Susanna Savijoki, Leevi Paavola, Elias Huhtinen sekä Sanni Antonen. Voittajajoukkueessa piipahtivat myös Juuso Veltheim sekä Riikka Aalto. Jee!
LIPAT2014 antoi mukavaa hengen ja mielen ravintoa Sotshin fiiliksiä muisteleville liikuntalaisille. Päivä sisälsi sitä kuuluisaa riemua, voittoja, häviöitä, tsemppaamista, mahtavia yksilö- ja joukkuesuorituksia, suunsoittoa, sekä upeaa pelien aikasta ja jälkeistä hyvää fiilistä. Myös todiste siitä, että Liikunnan konsolipelitapahtuma on lyötävissä, takaa uusien joukkueiden ”syntymisen” ja tapahtuman jatkuvuuden vähintäänkin Iivo Niskasen seuraavaan perinteisen hiihtotavan olympiakultaan saakka.

– Leevi Paavola –