Jo perinteeksi muodostunut October Jam –tanssitapahtuma keräsi tanssin, musiikin ja riehakkaan meiningin ystäviä Jyväskylän Veturitalleille lauantaina 19. lokakuuta. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut ja keräsi paljonmyönteistä palautetta osanottajilta. Kaiken kaikkiaan paikalle saapui päivän aikana yli 200 nuorta ja aikuista.


DSCN9067 +Tanssintäyteinen päivä alkoi monipuolisilla workshopeilla, joissa päästiin tankotanssin, female viben ja breakdancen saloihin. Parasta tunneissa oli se, että niille saattoi osallistujia kuka tahansa aivan vasta-alkajasta jo enemmän harrastaneeseen – tunnista saivat haastetta kaikentasoiset tanssin ystävät. Workshopeilta siirryttiin kohti Veturitalleja, jossa varsinainen päätapahtuma alkoi.

DSCN8807 +

Heti ilmaisen päätapahtuman alussa oli kenties päivän yksi odotetuimmista ohjelmanumeroista: tanssikatselmukset. Katselmuksissa nähtiin kolme huikaisevan hienoa ryhmäkoreografiaa. Tänä vuonna katselmus koostui yhdestä sarjasta, jossa koreografia piti olla yhden tai useamman ryhmäläisen tekemä. Näin pääsimme nauttimaan nuorten tanssijoiden omista luomuksista. Raati arvioi tanssiesitysten teknistä osaamista, ilmaisua, musiikin tulkintaa ja kokonaiskuvaa. Arvokasta palautetta ryhmät saivat sekä raadilta että yleisöltä. Raadissa tänäkin vuonna nähtiin jyväskyläläisiä tanssivaikuttajia, Karoliina Lahdenperä, Martta Kallas ja Elias Niskanen. Jokainen katselmukseen osallistunut ryhmä palkittiin ruhtinaallisesti yhteistyökumppaneiden tuotepalkinnoilla.

DSCN9115 +

Tanssikatselmusten jälkeen jokainen sai mahdollisuuden tuoda esiin omaa luovuuttaan vapaissa jameissa, joiden rytmikkäistä biiteistä vastasi DJ R2ISDJ2. Omat muuvit saivat jatkua vielä hulvattomassa tanssibattlessa, jossa tanssijat pistivät itsensä täysillä likoon. Battlessa neljä paikan päällä muodostettua ryhmää kilpailivat keskenään freestyle -tyylillä. Aktiivinen yleisö sai vastuun päättää tiukkaakin tiukemman finaalin voittajan.

DSCN8438 +

Tässä vaiheessa iltaa Veturitallit olivat keränneet paikalle parisensataa innokasta jammailijaa. Näin ollen olikin hyvä polkaista käyntiin jamien loppushow. Showssa nähtiin loppuun asti hiottujataidonnäytteitä laajalla tanssiskaalalla. Tanssin ilon muodostama yhteisöllisyys oli käsin kosketeltavaa, kun lavalle osaamistaan esittelemään nousivat Cooma Dance Academyn, Jyväskylän Tanssiopiston, Ready Set Polen, Jyväskylän ammatiopiston Musiikki ja tanssi -yksikön sekä Tanssiteatteri Krampin tanssijat.

DSCN0790 +

Koko päivän Veturitalleilla ahkeroivat tapahtuman työryhmän ja Veturitallien nuorisotyönohjaajien lisäksi mikissä Slyrre äS, dekissä R2ISDJ2 sekä miksauspöydän takana SoundLoud Hannu Hänninen. Kiitos ja kumarrus panoksestanne tämän valloittavan tapahtuman järjestämisessä! Tajunnanräjäyttävän shown jälkeen Vapaat jamit jatkuivat vielä hetken Veturitalleilla ja siirtyivät täysi-ikäisten osalta Ravintola Shakeriin, jossa tanssikansaa viihdyttivät jo Veturitalleilla tunnelmaa nostattaneet DJ: t Slyrre äS ja Soul Valpio.  Suurin kiitos kuuluu ennen kaikkea Veturitallit täyttäneelle huikealle yleisölle!!!

+

Tapahtuma ei olisi onnistunut ilman lukuisia yhteistyökumppaneitamme. Haluammekin siis esittää nöyrimmät kiitokset seuraaville yhteistyötahoille:

Cooma Dance Academy
ReadySetPole
Jyväskylän Tanssiopisto
Tanssiteatteri Kramppi
Jyväskylän Yliopisto
Jyväskylän Yliopiston Liikuntatieteellisen tiedekunnan 50v-juhlavuosi
JYY
Jyväskylän kaupunki
Veturitallit
Kisko
Jyväskylän ammattiopisto Musiikki ja Tanssi
SoundLoud Hannu Hänninen
Top-Sport
Tanssiina
Killerin Liikuntakeskus
Vila
Only
Beyond
Shaker
KeskimaaDSCN9592 +

-Liikunnan Riemu & Sporticus