JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, U1 –Sali

Sekasarjassa toiseksi sijoittunut SB Cougars poseerasi turnauksen jälkimainingeissa!

Sekasarjassa toiseksi sijoittunut SB Cougars poseerasi turnauksen jälkimainingeissa!

Huh! Kaksi kovatasoista, vauhdikasta ja ennen kaikkea iloista sählypuulaakin pelipäivää ovat takana ja on aika summata tapahtumat. Molempina päivinä pelejä pelattiin aikavälillä 10-14 tiheällä tahdilla, joten vauhtia riitti jatkuvasti. Kahden päivän aikana jokainen joukkue sai nauttia 4-6 ottelun verran sählypuulaakin tunnelmasta itse pelikentällä. Joukkueita turnauksessa oli yhteensä mahtavat 15, kilpasarjassa 8 ja sekasarjassa 7. Voittajaksi turnauksessa selviytyivät kilpasarjassa jo toista vuotta putkeen HC Starat ja sekasarjassa erittäin pirteästi esiintynyt SB Ynnä.

Turnausta edeltäneiden järjestelyiden jälkeen oli keskiviikkona aika laittaa pallo keskellä kenttää ja viheltää turnaus käyntiin. Otteluita siis käytiin samaan aikaan kahdella kentällä, toisella pelattiin kilpasarjaa ja toisella sekasarjaa. Kilpasarjassa pelien taso oli päätä huimaava ja kun vielä keskiviikkona ei niin paljon panoksia ollut, nähtiin kentällä mitä mahtavimpia suorituksia. Joidenkin pelaajien tarkoitus oli selvästi viihdyttää yleisöä, hyvänä esimerkkinä Jokeri –joukkueessa pelannut Jaakko ”Magic-Joker” Syrjälä. ”Eihän tässä ekana päivänä tarvi niin tulosta miettiä, kunhan yleisö nauttii ja sehän nauttii”, kommentoi Jokeri omia suorituksiaan.

Sekasarjassa ei välttämättä kilpasarjan veroista taituruutta nähty mutta sitäkin viihdyttävämpää ja iloisempaa peli oli. Pelissä mentiin jatkuvasti päästä päähän, voidaan puhua jopa hawaijilaisesta sählystä. FBT Kisun riveissä useaan kertaan verkkoja heilutellut Sirkku ”Sniper” Juntunen kommentoi turnausta seuraavalla tavalla: ”Turnaus oli hyvin järjestetty ja oli tosi kiva pelailla ja sähläillä.” Tuntui, että pelailun ja sähläämisen riemu näkyi myös muiden pelaajien kasvoilla. Tämä olikin turnauksen järjestäjäseuran päätavoite.

Sekasarjan mestari SB Ynnä koko komeudessaan!

Sekasarjan mestari SB Ynnä koko komeudessaan!

Lohkosijoitusten selvittyä oli torstaina vuorossa sijoituspelit. Kilpasarjassa pelin taso nousi entisestään mutta hauskanpitoa ei kuitenkaan unohdettu. kesken todella tiukka ja tasainen vääntö, jonka lopulta Jokeri vei lukemin 8-6. Finaalissa kohtasivat siis Jokeri ja HC Starat, pelaajat molemmissa joukkueissa olivat lähes samat kuin Sählypuulaakin 2011 finaalissa. Tiukkojen vaiheiden jälkeen HC Starat veivät ottelun nimiinsä lukemin 7-4. Kysyttäessä Starojen mestaruuteen johtanutta pelikirjaa, vastasi joukkueen henkinen johtaja, urheilumies Eero ”Eepi” Kauppi seuraavaa: ”Pelattiin Jyppiä, jäätä peittoon.” Onnittelut järjestäjän puolesta mestareille!

Sekasarjassa muodostettiin ylempi (sijat 1-4) ja alempi (sijat 5-7) lohko ja ratkaistiin näin turnauksen sijoitukset. Vilinää jälleen lattialla riitti ja maaleja syntyi. Mielenkiintoisia tilanteita nähtiin koko päivän ajan ja päivän aikana paikalle saapuneet stereot siivittävät tytöt ja pojat mitä uskomattomimpiin suorituksiin. Yksikään joukkue ei jäänyt ilman voittoa, joten kaikki pääsevät joukkueensa kanssa ainakin kerran yhdessä juhlimaan. Loppuen lopuksi turnauksen voiton vei erilaisissa puulaakiturnauksissa usein näkyvä SB Ynnä. Turnauksen toiseksi viimeiseksi jääneen joukkueen ilopilleri Emmi-Riina ”Raketti” Meriläinen kommentoi toista päivää seuraavasti: ”Ah, sitä hikeä ja hapotusta, mustelmia ja lähtenyt ääni, ihanaa! Tein muutaman huikean ”no-look” maalin. Enemmän puhetta, vähemmän peliä!” Tähän kommenttiin kiteytyy hyvin koko turnauksen ajan sekasarjassa vallinnut tunnelma.

Tuplamestarit HC Starat!

Tuplamestarit HC Starat!

Turnauksen loppusijoitukset:
KILPASARJA: 1. HC Starat 2. Jokeri 3. “Kohta sattuu” 4. FBT Kisu 5. U 6. SB Miekkailijat 7. Kendojanarit 8. Linkki
SEKASARJA: 1. SB Ynnä 2. SB Cougars 3. Tahto 4. FBT     Kisu 5. Human CB 6. E-R 7. Real LB

Turnaus onnistui oikein hyvin ja tällaiselle tapahtumalle on selvästi yliopistossa kysyntää. Tuntuu, että monet saivat turnauksesta oivaa vastapainoa välillä rankalttuntuvalle opiskelulle. Järjestäjä Liikunnan Riemu haluaa kiittää kaikkia joukkueita panoksestaan turnauksen mahdollistamiseksi, KIITOS!

Liikunnan Riemu järjestää 20.-28.4 kuuden lajin opiskelijoiden SM-kilpailut. Yhtenä lajina on salibandy (20.-21.4), jossa pelataan miesten ja naisten kilpasarjan lisäksi myös rentosarja. Sählypuulaakin voidaan ajatella toimineen hyvänä lämppärinä huhtikuun suureen tapahtumaan. Ilmoittautuminen turnaukseen on jo alkanut ja paikkoja on rajoitetusti, kaikki mukaan! Tarkempia tietoja täältä: www.liikunnanriemu.com/osm-kisat/.

Ennen finaalia molempien joukkueiden elekielestä paistoi rentous.

Ennen finaalia molempien joukkueiden elekielestä paistoi rentous.