(U2) Turnauksen toinen päivä alkoi yhtä räväkästi kuin mihin edellinen oli päättynyt. Odottavainen tunnelma välittyi jo heti ensimmäisten joukkueiden saavuttua paikalle. Torstaina olivat vuorossa tosipelit eli turnauksen sijoitusottelut.

 

Väenpaljous lehtereillä pakotti monet seuraajat ylitse katsomoista.

Toisen päivän aikana nähtiin useita rangaistuslaukauskilpailuita.

Lähes poikkeuksetta pelit olivat tiukkoja ja muutama dramaattinen rangaistuslaukauskisakin nähtiin. Jokainen sija turnauksessa ratkaistiin ja näin jokainen joukkue sai vielä toisenakin päivänä pelata kolme peliä. Myös tappioita ja pettymyksiä turnauksessa koettiin ja niitä seliteltiinkin välillä monin sanakääntein.

”Hävittiin sen takia, koska luultiin etteivät tytöt osaa pelata salibandya ja vastustajilla yksi kuitenkin osasi. Emme olleet valmiina siihen”, kommentoi U:n Sinisten joukkue katkerasti tappiotaan Allia & Palleja vastaan puolivälierässä.

Teemu "Temple of Doom" Holopainen ei tuntenut armoa saati sääliä tuomarin leivissä.

 

Turnauksessa nähtiin toinen toistaan uskomattomampia suorituksia. Näistä maininnan arvoisia ovat monet upeat maalit, puolustuspään rohkeat pallon eteen heittäytymiset ja lukuisat vastustajaa nöyryyttävät harhautukset. Yksi suoritus nousi kuitenkin ylitse muiden. Ilmaveivi.

”Sohvan pohjalta näitä kikkoja telkkarissa olen nähnyt ja sitä kautta hakenut inspiraatiota kentälle”, huikealle itseluottamuksella maalin viimeistellyt Kuokkala Specialin pelaaja ”Jäntti” kommentoi.

Klo 12 pelattua finaalia voidaan pitää hyvin turnauksen huipentumana. Pelin taso oli huikea ja pelaajat ottelivat turnauksen voitosta täysillä mutta rehdisti. Tämä kuvastaa loistavasti myös koko turnauksen aikana vallinnutta ilmapiiriä: voitosta taisteltiin kynsin (Pink Panthers) ja hampain mutta ilman rottamaisuuksia.

Finaalissa kohtasivat SC Starat ja Alli & Pallit.  Peli oli tasaista mutta loppua kohti SC Starat nousivat tappioasemasta voittoon, lopputulos 4-2. Lopputulos oli ansaittu. Liekö ainoastaan kolmen hengen joukkueella turnaukseen lähteneen Allin & Pallien jalat loppuneet turnauksen tässä vaiheessa. Näin voisi kuvitella ainakin kuvasta päätellen (alin kuva). SC Starat puolestaan jatkoivat huikeaa menestystään syksyn puulaakipeleissä, sillä menestystä oli aiemmin jo tullut futiskentän puolelta.

Finaalissa joukkueet yrittivät tuoda peliin uusia ulottuvuuksia ns. "rivitaktiikalla".

"En jaksa edes puhua", kommentoi Allin ja pallien joukkueen Alli finaalitaiston tauottua.

 

 

Turnaus sujui kaikin puolin hienosti. Ensimmäisen päivän tuomaroinnit sujuivat ongelmitta ja joukkueista välittyi hyvä ilmapiiri. Toivottavasti vastaava turnaus voitaisiin järjestää myös ensi vuonna, ehkä jopa vielä suuremmassa mittakaavassa. Kenties Liikunnan rakennus on jo silloin käytössämme? Aika näyttää. Kaikki kehitysehdotukset otetaan avosylin vastaan ja niitä jo muutama on tullutkin. Hienoa!

Turnauksen järjestäjien puolesta haluamme kiittää vielä kerran joukkueita osallistumisesta ja hyvän kisafiiliksen luomisesta, nähdään ensi vuonna uudestaan!

Terveisin Liikunnan Riemun puolesta Antti Vanhala, Mikko Laitinen, Lasse Saari ja Jonne Silonsaari

Loppusijoitukset:

 1. SC Starat
 2. Alli & Pallit
 3. Work’n Grind
 4. Kendojanarit
 5. U:n siniset
 6. Radikaalin ronkelit
 7. Lööppi
 8. Cougars
 9. Kuokkala Special
 10. Vuorikakat
 11. Ynnä
 12. Team Kippis
 13. Dumppi
 14. Pink Panthers
 15. Joni

Tässä vielä mestaruustunnelmia torstailta sekä pikainen haastattelu, voittajat saivat poikansa hellään syleilyynsä! (Lataus kestää hetken, joten ole kärsivällinen :))

Sählypuulaaki 2011 Mestarit: SC Starat!